Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie nagłośnienie do Acoustic Advance MAP-800

Domel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam;

Stałem się posiadaczem wzmacniacza MAP 800 firmy Acoustic Advance

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W chwili obecnej szukam dobrego nagłośnienia, które da mi radość odsłuchu muzyki typu Pink Floyd itp.

Źródło THORENS TD309, pomieszczenie 27m2 na bazie kwadratu.

Pomożecie?

Ukryta Zawartość

Witaj,

nie podałeś, w jakim budżecie możemy poruszać się. Z tańszych, ale bardzo dobrych propozycji zwróciłbym uwagę na polską konstrukcję Audio Academy Hyperion IV. Warto posłuchać także Dali Ikon 6 MK2. Przy wyższym budżecie proponuję posłuchać najnowsze Audio Academy Rhea oraz jeden z modeli Audio Physic (Classic 20 lub jeszcze lepiej Tempo 6).

Każda z powyższych propozycji powinna spełnić Twoje wymagania, zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Chociaż to za mocny smok dla tych kolumn, musiałbyś iść w wyższe modele, a to już nie te pieniądze.

SzuB, dlaczego uważasz, że MAP-800 to za mocny wzmacniacz do tych kolumn? Przy normalnym użytkowaniu nie ma czego się obawiać - MAP-800 nie zrobi krzywdy Vandersteenom:)

Sugerowałem się tym, co podaje instrukcja, Zalecają moc do 100... Ale może chodzi o to, żeby nie naparzać. ;-)

Nie należy tego interpretować dosłownie:) Moje Vandersteeny mają zalecaną moc wzmacniacza do 160W, a gram z końcówką o mocy 200W i żadnych problemów. W HFM testowali je z McIntoshem MA7000 oraz Mark Levinsonem No. 531H - pierwszy 250W na kanał, a drugi 300W:)

Tak na marginesie:) -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Wybrałem Vandersteen 1Ci, w połączenie z MAP-800 coś niesamowitego jeśli chodzi o głębię i stereofonię. Jestem na etapie wygrzewania V1 jak zaleca producent 100h i z każdą godziną słyszę różnicę! :)

Brendan Perry, Kraftwerk... - poznaje ich muzykę na nowo :)

próbowałem na różne sposoby i stwierdziłem, że V1 są tak ustawne pod względem akustyki, że stoją 40cm od ściny i około 1m od narożników pokoju. Odsłuch odbywa się na bazie trójkąta równoramiennego.

Mam pod ukos ale jak wspomniałem około 1m od rogu. Niestety nie mam możliwości ustawienia ich w samych rogach.

Nie mogę oderwać uszu od muzyki w tym zestawieniu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.