Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki ARN 5614 - tragedia do pierwszego diy?

pdi90

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam 40 m2- ta "centralka" współpracuje z LS10 Radmora (L,R), a na tyłach siedzą Gale Satellite10. Basami "miota" subwoofer na Tangband WT-644F i wzmacniaczu 140W bez filtra (zajmuje się tym amplituner).

W obecnej chwili jestem zadowolony :-))

• 1 miesiąc później...

Wygląda na to że nie tylko z WA10 jest problem, woofery ARN praktycznie nie do kupienia, nawet w czeskich sklepach internetowych, napisałem do TVM, czy można u nich zamówić bezpośrednio, ale jak na razie zero odzewu.

cześć,

SKLEP-ELEKTRONIK.PL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu masz dwie pary ARN 5618-8om, i arn 165 60/4 to bardzo podobne głośniki do arn 165 05 (04/08). Życzę miłej zabawy.

PS: trzymałem dla siebie ale Bóg nakazał się dzielić.

pozdrawiam Adam

Ukryta Zawartość

cześć,

SKLEP-ELEKTRONIK.PL

Ukryta Zawartość

tu masz dwie pary ARN 5618-8om, i arn 165 60/4 to bardzo podobne głośniki do arn 165 05 (04/08). Życzę miłej zabawy.

PS: trzymałem dla siebie ale Bóg nakazał się dzielić.

pozdrawiam Adam

Dzięki, ale widzę że ARN165/05 też są dostępne

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Mam pytanie do tych co stosowali głośniczek "car Philips": czy w odsłuchu sprawuje się on lepiej od GDWK 11/100?

Po wielu odsłuchach GDWK 11/100 nie zadowala mnie jego brzmienie. Mam jeszcze stare GDWK 9/120/12F i kiedyś kupione do nich jedwabne cewki ale to taki "leżak" który został z jakiejś nie ukończonej konstrukcji. Podejrzewam że zagrają podobnie do 11/100, dlatego moje zainteresowanie "car Philipsem".

Pozdr.

Używałem, są ok. Jeśli masz kolumny na GDWK 11/100, możesz po odkręceniu obwodu magnetycznego , bez żadnych przeróbek przedniej ścianki wkleić Philipsy w otwór, lub przykręcić je za pomocą płytki dociskowej przez oryginalne otwory na śruby obwodu magnetycznego. Miałem tak w dawnym centralnym. Oczywiście z uwagi na inne parametry, należy przekonstruować zwrotnice. Jak będę miał czas, wkleję później fotkę takiego głośnika, który mi został z doświadczeń.

Jeszcze jedno- gdzieś tutaj ktoś wklejał pomiary tego Philipsa, jednak nie pamiętam, w którym wątku.

Obiecane fotki:

Dzięki.

Widzisz, ja kupiłem trochę inną wersję tego Philipsa (z innym koszem). Zamontowałem sobie w aucie na podszybiu i teraz zmierzyłem, że otwór w 11/100 jest za mały około 1mm i ten wystający pierścień już nie wchodzi. Ale pomierzyłem też że jak się wyjmie głośniczek z tego koszyka plastikowego to z kolei będzie pasował do frontów 9/120/12F (plastikowych kwadratowych) po lekkim podpiłowaniu przetłoczeń z tyłu. Od jutra będę działał w tym kierunku. Modyfikacja zwrotnicy to sprawa oczywista, tym bardziej że to wersja 4 Ohmy, ale ARN-a mam ładnie wygaszonego na końcu więc tylko poprawię gałąź tweetera.

Pozdr. i dzięki za fotki

Darek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.