Skocz do zawartości
IGNORED

sztuczne światło - LED jakość

mikson

Rekomendowane odpowiedzi

RA 80 to absolutne minimum, a 5050 pewno za długo nie pociągną.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jakieś takie dziwne tanie, ale ma wirtualne 85.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...

W Liroju jest promocja świetlówek ichnej marki. Lexman 9W 806 lumenów. Cena 18.50.

Kupiłem z ciekawości. Świeci jak szalona, 2x mocniej od IKEI 11W. Temperatura światła jest ciepło-chłodna, na oko jakby 4000K, podoba się, przypomina słońce w słoneczny dzień.

Zamówiłem 12szt. do pomieszczeń gospodarczych i korytarzy.

problem ledow jest taki ze po wygrzaniu po pewnym czasie ich przetwornice nie startuja albo startuja przypadkowo co powoduje ze taki led raz sie wlaczy, dwa razy nie etc.I dotyczy to i tych drogich i tych tanich.

Odpukać na chwilę obecną nie mam problemu z oświetleniem ledowym. W całym domu mam całe oświetlenie z wyłączeniem salonu (tu mam świetlówki kompaktowe)oparte o ledy na e27, e14, gu10 Kupowałem głównie osram, philips, ikea ostatnio na próbę pila czyli tani philips. Ledy nie lubią zamkniętych opraw bo się "gotują" po dłuższej pracy. Dlatego projektując oświetlenie w domu głównie starałem się dobrać oprawy gdzie chociaż w minimalnym stopniu będzie zapewniona wentylacja. Co do barwy światła to wg mnie najprzyjemniejsza jest z Ikea ledare cri >87 następnie osram i dalej philips/pila.

Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.