Skocz do zawartości
IGNORED

podstawki pro ject absorb it

gzrech

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

690zl za komplet? Wykonane dosc ladnie. W srodku guma o twardosci zapewne 40-55 stopni Shore A. Takie gumy byly w Lidlu jako komplety pod pralki. Koszt: 12zl. Efekt dzialania taki sam.

Pod jaki sprzet chcesz do podlozyc?

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Jest promocja 499 pln ;) Pod p-j 5.1.

Zakładam, że z tym ustrojstwem pod pralkę to był żart i kij w mrowisko...

Wypożycz, sprawdź, a jeśli autoprezent i pod gramofon to ze względu na konstrukcję poleciłbym osobiście platformę antywibracyjną, najlepiej ze sklejki bądź innego materiału "drewnopodobnego". Można ją wykonać samemu lub zaufać specjaliście i wybrać gotowy produkt z oferty Rogoz-Audio. Jeśli masz pytania - dzwoń, pisz...

Gość chml

(Konto usunięte)

O matko jedyna... Ja rozumiem, że biznes musi się kręcić ale wydawanie 500 pln na kawałek gumy w metalu to spore nieporozumienie.

Gzrech, nie daj sobie zrobić wody z mózgu. Za takie pieniądze możesz zakupić sobie w Castoramie czy tam u stolarza sklejkę, MDF, klej, ściski itepe.

Zamiast "zaufać specjaliście" możesz zaufać samemu sobie i w dwa dni nastrugać trzy różne platformy, z różnych materiałów. W Castoramie można kupić też rzeczone podkładki pod pralkę. Guma jest gumą, liczą się jej parametry a nie magiczne właściwości nadawane przez sprzedawców i producentów.

• Redaktorzy

W kwocie 450zl zmiescilem sie z wymiana blatu w stoliku audio. Byl ze szkla i dosc waski - zbyt maly aby pomiescic dwa gramofony, preamp, trafo itp.

Zamowilem blat z MDFu o grubosci 38-39mm wazacy 23kg. Umiescilem go niezaleznie do konstrukcji stolika - na trzech wibroizolatorach Elesa+Ganter wykonanych ze stali i poduszki gumowej o twardosci 40 stopni Shore A. Efekt rewelacyjny, bo gramofony sa odizolowane od posadzki i nawet grubasy moga tanczyc, przytupnac i igla ani drgnie.

Zdaje sobie sprawe ze w tych podstawkach P-J siedzi marketingowa papka typu sorbotan, ale to jest produkt z gumy byc moze nawet z kauczuku naturalnego sprowadzanego z Wenezueli. Ja bym nie kupil.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Jeśli koniecznie muszą być antywibratki to weź od Regi.Też nie dają za darmo, ale cena rozsądniejsza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Spróbuj pumeks.

Gdzieś na forum czytałem o takim rozwiązaniu, z czystej ciekawości sprawdziłem, koszt 1 zł za szt. +/-

Tak, po pewnym czasie trzeba wymienić, ale warto chociaż spróbować. Ja jestem bardzo zadowolony.

Nie, nie mam porównania z firmowymi modelami, które proponują koledzy, gdybyś się zdecydował na wypożyczenie ze sklepu, zrób proszę test porównawczy coś tam, coś tam vs. pumeks.

nie obrażę się.

Tak już nie wygląda.

Tak wyglądało w dniu podstawienie, potem zostało to trochę poprawione, pomalowane, coś dodane, nie chciało mi się robić z powodu tematu 2 zdjęcie, ale dla Ciebie zrobię wyjątek. Po nowym roku dobrze ?

• 2 tygodnie później...

Za radą paula kupiłem stopy gramofonowe regi. Wydatek rzędu 150 zł + koszty przesyłki.

Stopy idealnie pasują do pro - ject 5.1, są estetycznie wykonane, gramofon zdecydowanie lepiej się prezentuje.

Jeżeli chodzi o kwestie soniczne, to oczywiście o rewolucji nie ma mowy. Nie mnie jednak w zakresie niskich częstotliwości jest bardziej punktowo i czytelnie, że tak finezyjnie się wyrażę. Dźwięk jest bardziej szczegółowy w pełnym zakresie. Czyli po prosu gramofon mniej drży i igła odczytuje więcej informacji z rowka płyty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.