Skocz do zawartości
IGNORED

Odbiornik bluetooth z wyjściem cyfrowym do 200 zł ?

piotrek_poz

Rekomendowane odpowiedzi

W tej cenie to chyba ciężko coś znaleźć, co spełni Twoje wszystkie oczekiwania.

Ja chcę Ci po prostu zaoszczędzić ewentualnego bujania się z serwisem. ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

• 1 rok później...

1) Czy można ot tak przez przypadek zamienić kanały w domenie cyfrowej?

2) Czy zamiana kanałów może być dla nas wskazówką, że wyjścia cyfrowe nie są "czysto cyfrowe" i że de facto powstały przez konwersję D->A->D?

Wiem, że to dość stary wątek - ale chciałem dodać moją obserwację odnośnie zamienionych kanałów w moim AEA2700.

No więc, wyjście analogowe i cyfrowe (optyczne) ma najczęsciej kanały okej... ale parę razy mi się zdarzyło, że nie miał (!) - zacząłem się zastanawiać czy to nie DAC (FiiO D3). Pamiętając ten wątek trochę zacząłem sprawdzać - wyszło mi na to, że kiedy wymuszę kodek AAC to są zamienione, a jak wymuszę AptX to jest okej. Nie mam drugiego urządzenia BT żeby sprawdzić czy to nie wina komputera / systemu operacyjnego (macbook pro). Jeśli macie możliwość sprawdzenia czy zmiana kodeków "odmienia" Wam kanały to dajcie znać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.