Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do muzyki i filmów do 3-3,5k

Piteero

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat więc proszę o przesunięcie w razie czego :-) Ok do rzeczy - potrzebuję Waszej porady ws. doboru sprzętu do salonu o powierzchni niecałych 20m2. Z uwagi na walory stylistyczne i ekonomiczne interesują mnie dwie kolumny z przodu i ewentualnie center. Oczywiście do tego jakiś wzmak czy amplituner (moja wiedza w tym temacie jest nikła :-)). Po prostu potrzebuję jakiegoś zestawu stereo, który będzie głównie używany do seriali, programów muzycznych no i do filmów i będzie grał lepiej od sprzętu, który posiadam obecnie. Na ten moment gra mi w pokoju plastikowe budżetowe kino domowe Philipsa i jako tako się sprawdza ale w nowym nowoczesnym salonie już nie wygląda za dobrze...Pewnie będziecie mi doradzali zakup kina domowego ale przeznaczam na ten cel MAX 3-3,5k a w tym zakresie jak wiecie ciężko będzie skompletować sensowne KD więc wolę te 2 kolumny + wzmak/ampli i tak myślę byłoby to optymalne rozwiązanie. Zatem proszę o wsparcie w tej kwestii :-)

Witaj,

jeśli zależy Ci na możliwie najlepszej jakości dźwięku w danym budżecie, zwróć uwagę na amplituner sieciowy Yamaha R-N500 z polskimi kolumnami Pylon Audio Pearl 25. Taka konfiguracja pod względem brzmienia powinna Cię w pełni usatysfakcjonować, dodatkowo amplituner posiada pełną funkcjonalność sieciową oraz wejścia cyfrowe.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zobacz na temat : Kino domowe do 2000tys początki laika czy jakoś tak , podałem linki do firm krajowych robiących kolumny do kina d. Są w przystępnych cenach kwestia wyboru modelu z odpowiednim brzmieniem. Zresztą ostatnio pojawiło się kilka podobnych tematów, porady też są podobne.

Po pierwsze, jako laik wychodzisz z dobrego założenia , stereo do filmów jest o wiele lepsze niż kd do muzyki. Koniec kropka. Opcji masz wiele sprzet nowy bajery internty itd choć z dobrym dżwiękiem ma to nie wiele wspólnego. Lub rzeczy używane lecz sprawdzone w swojej jakości ,i oczywiście pochodzeniu.

Pytanie co warto byloby wybrac biorac pod uwage ogladanie w wiekszosci seriali, czasem efektownego filu i programow muzycznych/muzyki:

- zestaw Yamaha RN500 + Pylony Audio Pearl 25

czy

- Onkyo 535 + Jamo 606 bez suba

Co byscie polecili w takiej sytuacji?

ja mogę polecić od siebie kolumny Roth AUDIO OLI 40 za reszte kasy jakiś dobry wzmacniacz lub amplituner i będziesz napewno zadowolony :)

Aktualnie to jest to Melodika BL40

http://sklep.rms.pl/melodika-bl40-kolumny-podlogowe-stereo-2szt

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.