Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekty cinch z CANARE L-4E5C ?

ganjor86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dziś uruchomiłem swojego DacMagic 100 podpiętego do Technicsa su-v303 ale niestety interkonekty są zrobione z tanich i kiepskich cinchy i taniego kabla mikrofonowego. Kupiłem też kabel jak w tytule do słuchawek 10 stóp długości i zostanie mi akurat na interkonekty, nie wiem czy kabel jest odpowiedni ale mam plan, z jednej strony kabla białe i niebieskie będą podłączone do cinch a z drugiej strony do cinch będzie podłączony ekran. Czytałem że jest to dobre rozwiązanie ale nie jestem pewien czy to dobry kabel do tego jeśli nie to może polecicie jakiś z ebay z przesyłką do UK ?

https://www.audiostereo.pl/topic/116604-interkonekty-cinch-z-canare-l-4e5c/

Kiedyś był w sprzedaży Audioquest na metry; ja mam DIY z Topaza - całkiem niezły kabelek.

Nie wiem, czy jest w UK taka możliwość, ale jeśli spodziewasz się, że jeden tani zastąpi drugi; też tani...

A i tak Topaz trafił do tunera, bo do CD mam dużo lepszy DIY, ale wstydzę się napisać z jakie pieniądze...

W ogóle polecam raczej solid, jak AQ lub Reson, ale nieco cieńszy; wszystko zależy od preferencji dźwiękowych.

Powodzenia. Rysiek.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gość

(Konto usunięte)

Ten Canare jest całkiem ciekawym kabelkiem (mówię o kablach budżetowych) możesz sprawdzić teź conducfila Speakfil 8896, ale od razu mówię, że kabelkami neutralnymi nie są.

Condufill dość mocno słodzi, canare znów ma tendencję do lekkiego wycofania średnicy i w słabych systemach może wyostrzyć górę, za to ma fajną przestrzeń i niezły bas :).

U mnie żaden solid się nie sprawdził czy to reson czy to anticable czy srebrny IC 4N, ale jak to kolega wyżej zauważył wszystko zależy od preferencji i systemu.

Trzeba samemu "pomacać", żeby określić czy pasuje czy nie. Z ciekawszych tanich kabli polecam spróbować "sommera", ta firma ma bardzo ciekawe kable.

Panowie, szkoda waszego czasu na skręcanie kabelków. Efekt jest niepewny i kompletnie nieznany. Z drugiej ręki można kupić interkonekty do 100zł które zjadły moje kilkuletnie wypociny. Jak sobie policzę, ile mnie to czasu i nakładu środków kosztowało, to mi jest wstyd... Z piasku bicza nie ukręcisz. Jedyny być może sens, samodzielna konfekcja ma na sprawdzonych, renomowanych przewodach, Mogami, Furutech, Neotech, itp. Ale i tu podróbek jest co niemiara. Poza tym koszty!

Po wykonaniu w sposób, który opisałeś - włącz go i po kilku dniach zastanów się, czy masz jakieś zastrzeżenia dotyczące barwy; tj analityczności, ocieplenia, zamulenia itd.

Wtedy szukaj alternatywy podając cechy, które chciałbyś zmienić;

inaczej jest to tylko błądzenie we mgle. Rysiek.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.