Skocz do zawartości
IGNORED

zacina sie dzwięk w foobar i you tube

mario_1973

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie! Mój problem polega na tym za laptop podłączony do dac-a i ampli po chwili słuchania na foobar i youtube zatrzymuje dzwięk.Foobara i mozille muszę wyłączyć i ponownie włączyć obie aplikacje..Dziwne jest to ze czas po jakim to następuje jest zmienny raz po 5min czasami po 20

System to windows 8.1

laptop hp 8gb ram

procesor ADM A8-4555M APU

HDD 1TB

Proszę o jakies podpowiedzi

PRZY OKAZJI ZEYCZE WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT

Mój problem polega na tym za laptop podłączony do dac-a i ampli po chwili słuchania na foobar i youtube zatrzymuje dzwięk.Foobara i mozille muszę wyłączyć i ponownie włączyć obie aplikacje..

Dzięki stosowaniu się do zasad higieny nie miewam takich problemów, więc mogę tylko podpowiedzieć, żeby rozłożyć problem na części i sprawdzić, czy też się tak dzieje, np. Foobar w odtwarzaniu wewnętrznym też się zawiesza?

Jak wygląda raport obciążenia systemu? Może jakiś malware zżera zasoby? (np. pracuje jako zombie w bootnecie).

Też tak pomyślałem że jakieś cookie pracuje. A może anti-vir lub coś podobnego rozpoznaje jako tryb bezczynności i zaczyna skanować dysk.

Albo sąsiad łączy się przez twój z netem i ogląda filmy.

Ciężko powiedzieć, możliwości jest wiele. Można próbować: wyczyścić cookie, rozłączyć net, przeskanować na szybko przez anti-vir i zatrzymać.

Inna opcja że jakiś program ustawia sobie pierwszeństwo dostępu, nie masz czasem uruchomiony w tle jRiver, on tak lubi?

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Spróbuj pobawić się ustawieniami w Foobar. Ctrl+P -> Playback -> Output -> Output Device. Od razu zaznaczam, że piszę w ciemno bo nie wiem co masz na pokładzie a poza tym nie miałem styczności z Win8. Może to rzuci trochę światła na ten problem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powodzenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.