Skocz do zawartości
IGNORED

MingDa MC34-A lub wersja PL

Grendel2012

Rekomendowane odpowiedzi

tak coś tam buczy sobie,nie wiele to przeszkadza,ale jednak wolałbym aby tego nie było.

Masz dwa wyjścia, jeżeli faktycznie słychać to trafo z odległości 1,5-1m reklamuj jeżeli to nowy wzmacniacz. Jeśli to używka to przyzwyczaj się do tego bo wyeliminowanie buczenia trafa innymi metodami niż jego wymiana raczej jeszcze się nikomu nie udało :)

Masz dwa wyjścia, jeżeli faktycznie słychać to trafo z odległości 1,5-1m reklamuj jeżeli to nowy wzmacniacz. Jeśli to używka to przyzwyczaj się do tego bo wyeliminowanie buczenia trafa innymi metodami niż jego wymiana raczej jeszcze się nikomu nie udało :)

nówka wczoraj kupiona

Zobaczcie jak w Naimach czy Cambridge Audio buczy, kiedyś miałem 651A w Naimie sprawdzałem w salonie, Hegle buczą, jeżeli jest to ciche to nic nadzwyczajnego.

Często syf z sieci jest przyczyną.

nówka wczoraj kupiona

Tak jak pisałem jeżeli jest to słyszalne w przerwach miedzy utworami z odległości 1,5 - 1m a co gorsza z miejsca odsłuchu reklamuj. Nie powinno być problemu z Elektropunktem (zakładam że tam kupiłeś) ale weź pod uwagę że lampa ma takę specyfikę i często tak się zdarza że trafo lekko słychać.

Oczywiście opis mizerny. U mnie trafo brzeczy jak dostawię ucho na 3 cm do niego. Dalej nie slyszę. Brumienie z głosników z odległosci 30 cm nie slyszalne.

Ja bym nie zlewał. Kupujesz nowy i ma być wszystko w porządku. Jeśli wada jest zdaniem elektoropunktu normą to zostaje zasłona milczenia.

Moim zdaniem przed wysyłką powinni sprawdzać sprzęt.

W moim egzemplarzu, żeby usłyszeć przydźwięk musiałem włożyć głowę w głośnik kolumny, wtedy było coś słychać. Nie baw się w blokery, tylko reklamuj, nowy sprzęt nie ma prawa tak się zachowywać.

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

U mnie nawet w Yaqinie gdzie zastosowane są mizernej jakości elementy buczenie trafa słychać dopiero z głową 20cm od trafa, brumienie lub jakiś szum z kolumn też 20cm od głośnika z potencjometrem odkręconym na max.

panowie dziękuje za wszystkie odpowiedzi,,to buczą leciutko lampy,w głośnikach zupełna cisza,tak więc dam sobie spokój,bo wzmacniacz gra pięknie,miałem pare lamp,i słabe doświadczenie z nimi,wiele tranzystorów,Wzmacniacz gra pięknie Diana Krall,Norha Jones,,inne składy jazzowe,trochę słabiej Dire Straits ,i ogólnie rock.Mam go podpiętego pod flagowce Platinium,coś można poradzić na to ,nie wierzę w interconekty,i inne kable,ale może warto coś mu zapodać,brak mi trochę wysokich,i szczegułów

obecnie mam to spięte takimi kablami.

głośnikowe Real Cables Cable Hp Cuivre OFC section 0.5 mm

rca Klotz MY 206

Największą pozytywną zmianę w każdym aspekcie brzmienia da wymiana małych lampek. Najtaniej wyjdzie podmiana np. 12AX7 na Tung-Sol lub Electro-Harmonix (koszt ok. 50 PLN). Oczywiście można znacznie lepiej dając jakieś lampki np. ze starej produkcji, ale tu trzeba wiedzieć mniej więcej czego się oczekuje, a to przyjdzie z czasem.

Dariusz 964 - z tego co piszesz wynika, że masz nieco zamulony dźwięk w zakresie wysokich tonów. Wymiania kabli głośnikowych może pomóc spróbuj coś ze srebra - u mnie zadziałało.

Największą pozytywną zmianę w każdym aspekcie brzmienia da wymiana małych lampek. Najtaniej wyjdzie podmiana np. 12AX7 na Tung-Sol lub Electro-Harmonix (koszt ok. 50 PLN). Oczywiście można znacznie lepiej dając jakieś lampki np. ze starej produkcji, ale tu trzeba wiedzieć mniej więcej czego się oczekuje, a to przyjdzie z czasem.

możesz konkretnie podać model,i gdzie je szukać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

które konkretnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

które

moje kolumny mają niby 6ohm,jak lepiej wpiąć je pod wzmacniacz jako 8,czy 4 ohm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

panowie dziękuje za wszystkie odpowiedzi,,to buczą leciutko lampy,w głośnikach zupełna cisza,tak więc dam sobie spokój,bo wzmacniacz gra pięknie,miałem pare lamp,i słabe doświadczenie z nimi,wiele tranzystorów,Wzmacniacz gra pięknie Diana Krall,Norha Jones,,inne składy jazzowe,trochę słabiej Dire Straits ,i ogólnie rock.Mam go podpiętego pod flagowce Platinium,coś można poradzić na to ,nie wierzę w interconekty,i inne kable,ale może warto coś mu zapodać,brak mi trochę wysokich,i szczegułów

obecnie mam to spięte takimi kablami.

głośnikowe Real Cables Cable Hp Cuivre OFC section 0.5 mm

rca Klotz MY 206

Nie gra ? Brak wysokich ? Wymiana lamp ? :)))) A ile ten wzmacniacz ma przegranych godzin ? Jak mniej niż 60 to wyluzuj i czekaj cierpliwie zobaczysz jak dźwięk się zmieni na plus.

Oczywiście nie należy się spieszyć zbytnio... Dlatego ja nie namawiam do kosztownych, ryzykownych inwestycji. Natomiast warto, moim skromnym zdaniem, kupić za kilkadziesiąt złotych jakąś parkę małych lampek, żeby przekonać się jak taka podmiana potrafi zmienić dźwięk -- chodzi o skalę takiej zmiany i kierunek. To, myślę, interesujące i ekscytujące doświadczenie. No i za stosunkowo małe pieniądze.

Oczywiście nie należy się spieszyć zbytnio... Dlatego ja nie namawiam do kosztownych, ryzykownych inwestycji. Natomiast warto, moim skromnym zdaniem, kupić za kilkadziesiąt złotych jakąś parkę małych lampek, żeby przekonać się jak taka podmiana potrafi zmienić dźwięk -- chodzi o skalę takiej zmiany i kierunek. To, myślę, interesujące i ekscytujące doświadczenie. No i za stosunkowo małe pieniądze.

to jak możesz to podaj jakie,i gdzie.

to jak możesz to podaj jakie,i gdzie.

Widzę, że sam szybko znalazłeś wypróbowane źródło... Co do konkretnych modeli i marek wśród najtańszej oferty, to myślę, że nie ma co się zbytnio w tej chwili zastanawiać...

to trochę kiepsko nie jestem zwlennikiem wysokich,ale nie lubię jak gra jak w tubie,po tranzystorach ciężko się przestawić na lampę,mimo wszystko ten wzmacniacz ma przynajmniej spory zapas mocy,oraz basu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.