Skocz do zawartości
IGNORED

jaki kabel na interkonekt?

EMiL

Rekomendowane odpowiedzi

>haearn

Jakby mieli ten kabelek w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to daj znać, nie będę do nich pisał w tej samej sprawie..

a jak nie mają to będziemy zorro głowę zawracać bo też byłbym chętny na 3 metry... :-)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,

Przepraszam, że nie mogłem wcześniej odpowiedzieć.

W Promusica mają ten kabel, ale sprzedają tylko w szpulach 100m:(

>zorro

Jeżeli mógłbyś kupić to też byłbym chętny (myślę, że 2m).

Pozdrawiam,

haearn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kabelki Gotham (mam na nich interkonekty) i złącza Neutrik

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...
  • 3 miesiące później...

Naczytałem się o zaletach Gothamów i Klotzów więc ruszyłem wczoraj po Warszawce w poszukiwaniu. I co się okazuje: Gothama nie uświadczyłem nigdzie, Klotza mają u Hołdysa, Shellera w muzycznym na stacji metra Centrum, Bespeco u Hołdysa i w muzycznym na Pl. Kostytucji. Wtyki Nakamichi na giełdzie pod GUS-em są po 6 zł/szt. Kurde teraz poradźcie gdzie w Wawie dostać Gothama? Drugie pytanie, który z tych co są dostępne w Wawie kabli nadaje się najlepiej na interconekt bo jak czytam te wszystkie posty to już mam kręćka. A jeszcze ciekawostka - przy pl. Politechniki chyba na ul. Śniadeckich (a drugi przy pl. Grzybowskim) jest sklep z super linkami do wspinaczki (6mm!!!) Piękne "audiofilskie" oploty wychodzą z nich jak się wyciągnie rdzeń :)

jaro 4444

Jakbyś chciał to mogę podskoczyć do Neopty w Poznaniu i Ci kupić tego Gothama. W zamian odwdzieczyłbyś się Bespeco czy też Klotzem.

Jakby co to daj znać. Najlepiej GG.

Słuchając rozumu....

Odnośnie przewodów Foni jak chcesz to Ci je kupie i podam przez kumpla za tydzień, jeździ co tydzień do Poznania tym pociągiem co jest o 18 w Poznaniu. Ja na razie dziękuję za Gothama, muszę osłuchać Klotza.

No i chyba narozrabiałem ;)

Wczoraj zakręciłem się i szukałem mikrofonowych przewodów a dziś doznałem olśnienia i kupiłem u Hołdysa Klotza La Grange GY 107. Wcześniej cholera kupiłem wtyki Nakamichi na 6 mm i musiałem je rozwiercać bo Klotz ma 7 mm. Wyszło ok tylko podrapłem je tylko troszkę ale i tak ich nie widać za klockami ;) Polutowałem to cyną z 2 % srebra i podpiąłem do klocków. I narozrabiałem ;) Nie chcę juz mojego Profigolda PGA 4201 ani Audioqesta Turquiza. Dzwięk jest znacznie bardziej szczegółowy, przestrzenny, czysty. Nie ostry ale czysty i jasny. Nawet za jasny teraz, bo zwrotki stroiłem na Profigoldzie a teraz jest za dużo wysokich. Więc narobiłem sobie roboty znów ze strojeniem ;) Ale poważnie. Wydałem 38 zł (4x5 zł Nakamichi + 2x9 zł Klotz) a deklasuje to kable za ponad 200 zł (Audioqesta) a bije na czaszkę Profigolda za 52 zł.

Więc ludzie z Wawy już wicie gdzie jest La Grange w detalu.

Mam podpięty własnie IC na Klotz GY107 i jestem zaskoczony !!!. Ten kabelek naprawdę gra OK. Tak na pierwszy "rzut" uchem wydaje mi się może nawet lepszy od AudioQuesta Diamondbacka, którego dotychczas używam.

Pierwszy odsłuch na saplerze Naima, teraz posłucham na innych płytach.

jezeli kogos interesuje to tego bespeco mozna kupic na wolumenie 4zł/m

Ukryta Zawartość

aha i mają tez shellera

Ukryta Zawartość

Obdzwoniłem 3/4 Poznania i Klotza nie znalazłem..... Jak ktoś posiada informację gdzie go złapać w Pyrlandii to będę wdzięczny za informację.

Szukając jednak Klotza trafiłem na sklep oferujący kable Schultz'a. W każdym razie pytając się o Klotz'a usłyszałem: "nie mamy ale możemy zaproponować Panu coś lepszego." Pojechałem, kupiłem, podłączyłem.

Chciałem co prawda kupić model SL-5 ale nie mieli go na stanie, więc wziąłem SL-4, który zamiast jednej żyły posiada 2x0,2mm. Jest to kabel charakteryzujący się tym, że żyły przewodzące oraz ekran wykonane są z miedzi posrebrzanej (zastosowanie: wysokiej jakości połączenia mikrofonów na estradzie oraz w studiu). Wtyki poszły Nakamichi (trzeba było ciąć końcówkę bo kabel ma 7mm) i cyna z 4% dodatkiem srebra.

Jak to gra? Otóż nie sądziłem, że pojawi się tak wiele szczegółów. Wybrzmiewanie instrumentów i mikrodynamika olbrzymia. Odkąd pamiętam dążyłem do tego aby mój system zagrał jaśniej. Teraz nie jestem pewien czy już nie jest za jasno. W stosunku do Gothama już duża zmiana - ba, to nawet przepaść! Z pewnością srebrny Schultz zadowoli tych, którzy szukają sposobu na zwiększenie przejrzystości swojego systemu.

Czy u mnie zostanie - tego jeszcze nie wiem. Słuchałem go zaledwie godzinkę więc trudno mówić o ułożeniu się kabla. Nie miałem też czasu aby powrócić do Gothama i dokładnie sprawdzić czy moje wrażenie uszczuplenia basu ma faktycznie miejsce, czy też wynika ze zwiększonej przezentacji tonów wysokich.

Słuchając rozumu....

Japi

na Wielkiej nie mają Klotza La Grange

Ja Schultz'a kupowałem w www.musiccenter.com.pl - Poznań, Rynek Śródecki. NIestety nie jest to kabel tak tani jak Gothamy czy Cordial.

Słuchając rozumu....

foni, 18 Kwi 2005, 08:30

Rzeczywiście zadko spotyka sie dwu żyłowe mikrofonowe posrebrzane. Miałem kiedys takie Klotza instrumentalnego z posrebrzaną zyłą środkową. Ale dźwięk był za ostry trochę płaski.

Te Shultze maja grubsze żyły wiec moze równowaga tonalna będzie lepsza przy większej ilości szczegółow (więcej basu?).

Ale to już Hi-End - 15zł. za metr!

Nie ma, nie ma, nie ma w Poznaniu La Granga!! Co to za miasto!!

=>Qubric

Myślisz że przy modelu Schultza SL5 gdzie jest jedna żyła 0,5mm byłoby lepiej? A może w ogóle darować sobie posrebrzane? Nie ukrywam, że ilość szczegółów z tego SL-4 jest olbrzymia ale ten bas......

Masz może jakiegoś faworyta wśród Klotzów, Cordiali, Gothamów bądź innego ustrojstwa?

Słuchając rozumu....

foni, 18 Kwi 2005, 12:04

>Masz może jakiegoś faworyta wśród Klotzów, Cordiali, Gothamów bądź innego ustrojstwa?<

Tak. Pisałem o tym kiedyś. Jednozyłowy Sheller instrumentalny (nie znam nazwy bo to z bazaru). Zbudowany na oko tak jak Klotz Yi-108. Czyli - żyła środkowa, biały izolator, czarna otoczka na tym ekran i izolacja zewnętrzna. Dobrze zrównoważony, może tylko czasem ujawnia lekka szorstkość (Sheller, nie Klotz).

Gotham GAC4 - mikrofonowy cztery żyły w ekranie. Lutuje się tak jak normalny mikrofonowy dwu żyłowy. Ekran lutuje i łaczy od strony wzmacniacza. Żyły wewnętrzne łaczy w pary przeciwległe - jedna para idzie do bolca środkowego druga do kołnierza wtyczki. GAC4 robi więcej dźwięku niż takie Monacory na Gothamie GAC2.

Z radia basu jest za dużo, wysokich jest za dużo - wszystkiego jest za dużo (ach te procesory dźwięku, ulubione przez radiowców). Ale jesli masz jakiś szczuplej brzmiący odtwarzacz CD, to ten Gotham powinien być w sam raz.

• 4 tygodnie później...

Witajcie

A co Panowie sądzicie o takim kabelku jak ten poniżej??

Ukryta Zawartość

Czy będzie nadawał się na interkonekt.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

speckable od lutego sa dystrybutorem klotza - nie maja?

a tak w ogole ktos jeszcze kupuje tego typu rzeczy w normalnych sklepach? ja juz dawno przestalem miec na to czas...i pieniadze. ilekroc trace caly dzien na zalatwienie kilku spraw/kupno kilku czesci przypominam sobie o tym, ze naprawde lepiej i prawie zawsze taniej jest kupic przez Internet.

A ja dopiero wczoraj zauwazylem u mnie w elektronicznym wtyki Nakamichi, jeszcze po fajnej cenie - 3,90zl :)

Chce zrobic sobie drugi kabelek Gotham2 tylko jakos inaczej polutowac... no wlasnie jak mozna jeszcze INACZEJ zlutowac Gothama Gac2 ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.