Skocz do zawartości
IGNORED

jaki kabel na interkonekt?

EMiL

Rekomendowane odpowiedzi

czy warto coś takiego kupić na początek?

Moj system to Nad 320 i Evo3.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

Pytałem wyżej o pewien kabel, ale chyba źle sprecyzowałem pytanie.

To może teraz będzie lepiej.

Kabelek firmy Sommer-model THE SPIRIT, a to jego parametry:

Construction LI2Y(LS)DY1x0.50mm2

Jacket, diameter PVC 7,0 mm

AWG 21

No. of inner conductors 1 x 0,50 mm2

Copper strand per conductor 28 x 0,15 mm

Conductor insulation PE 2,4 mm

Shielding double copper spiral shielding tin-plated + semiconductor

Shielding factor 100 %

Temperature range min. -30 °C

max. 70 °C

Fire load per m 0,26 kWh

Weight per 1 m 66 g

Capac. cond./shield. per 1 m 78 pF

Cond. resistance per 1 km 38,2 Ohm

Insulation resist. per 1 km > 1 GOhm

Czy ten kabel będzie się nadawał na interkonekt??

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Przepraszam wszystkich kolegów, którym nie byłem w stanie kupić LaGrange ponieważ skończył się on w sklepie a później miałem bardzo ważne sprawy osobiste i nie byłem nawet w stanie dotrzeć do sklepu w godzinach otwarcia. Jeszcze raz przepraszam.

Mam prośbę, czy był by ktoś tak uprzejmy i odsprzedał mi dwa metry kabla Klotz La Grange lub kupił i wysłał, ponieważ w okolicy Kołobrzegu i Koszalina jest on nie do dostania!Wiadomości proszę wysyłać na priv jest w zakładce "o mnie" Z góry dziękuję!

• 4 tygodnie później...

Witam!

Po Waszej lekturze zakupilem dzis w Poznaniu kabelek Klotza (Speckable)

jutro sobie go zlutuje tylko ...hmmmmm co z tym ekranem?

do czego trzeba w koncu zlutowc ten ekran?

pozdrawiam

Witam!

Polutowałem wszystko tak jak radziliście i jestem w szoku!

od 11.00 sluchalem muzyki i do tej pory konkluzja jest taka:

- bas lepiej kontrolowany

- lepsza przestrzeń

- poprawa górnych tonów (nie są tak metaliczne)

Dodam ze wczesniej używałem Profigolda za 56PLN! Teraz będe kombinował z jeszcze innymi kabelkami!

dzieki!

pozdrawiam

ja właśnie zmontowałem reddragon mk2 ale chyba musi pograć troche, jak sie nie poprawi to szybciej porozlutowywuje jak polutowałem ;) eh... czy nie może być tak że wszystko zawsze się udaje :/

• 1 miesiąc później...

Zupełnie przypadkiem ;-) wszedłem dzisiaj do sklepu z róznościami elektronicznymi i kupiłem 2 zyłowego +ekran mikrofonowego Klotza za 5,6złm (jest tylko napis "professional microphone cable clotz") i do tego cztery wtyki po 2,5 zł nawet całkiem solidne, mieli takie najtańsze. Pomyslałem że czas zrobić jakieś DIY do tunera. Polutowałem zgodnie ze sztuką czyli ekran z jednej strony polutowany, z drugiej "wiszący" czyli nie przylutowany. Odcinki mają po 70cm.

I co się okazało ! szok po wpięciu z CD struchlałem;-) bas jak się należy, dzwięk poukładany przejrzysty i aż nie mogę uwierzyć że za takie grosze mam fajny kabel.

No to teraz koniecznie muszę spróbować Klotza La Grange GY 107.

Mam też DIY z Gothama GAC 2 ale on w porównaniu z Klotzem zamula czy jak kto woli słodzi, choć ma niezły bas.

Witam

Nie jestem zorientowany w tej dziedzinie więc proszę o informację.

Czy długość interconektu ma znaczenie?

Czy może być interconekt długości 30cm.Czytałem gdzieś,że interconekt powinien być co najmniej 75cm , ale wiele firm oferuje w 50 centymetrowych odcinkach.

Dziękuję za podpowiedzi.

W sprawie długości nie pomogę, ale pamiętam, że jakaś firma (AQ?) udowadniała, że optymalna długość ze względu na zjawiska falowe (przy tych częstotliwościach?) to około 0,7metra.

Gdyby ktoś reflektował, to w Poznaniu pojawi się Klotz La Grange. Rozmawiałem dzisiaj w sklepiku i jeśli uda im się sprzedać kilka-kilkanaście metrów, to w przyszłym tygodniu zamówią jedną szpulę.

Cena to około 8PLN za metr brutto.

Jeśli ktoś będzie chętny, to zapraszam.

>rekin, a w którym sklepie? na Kwiatowej czy przy Strzeleckiej?

Czy ktoś testował Cordiala mikrofonowego CMK 222 z wtykami Nakmichi? Bo może bym zmienił na Klotza La Grange a te dał do tunera.

Witam

Właśnie dzwonił do mnie facet ze sklepiku z kabelkami i powiedział jak sprawa się ma.

Otóż: Mam sformułować i wysłać do nich zamówienie na odpowiednią ilość kabelka Klotz La Grange, a oni w ciągu około 4dni będą mieli go na stanie, ale w zamówionej ilości. Obecnie na podstawie maili, które do mnie doszły istnieje zapotrzebowanie na 12 metrów tego kabelka.

UWAGA!!!

Jeśli do dziś do wieczora nie zgłoszą się do mnie inni chętni, to zamawiam tylko 15 metrów i wysyłam do tych osób, które dotychczas potwierdziły chęć zakupu. Dzisiaj wieczorem chciałbym wysłać zamówienie.

W sklepie mają oprócz rzeczonego La Grange jeszcze kabelek o podobnej budowie IY106 - gra on dobrze - do tego stopnia, że jednak zastąpił u mnie Gothama GAC2-V1. Posiadają również kabelki głośnikowe Klotza z serii LY o przekrojach 1,5 2,5 i 4 mm^2.

Pozdrawiam

Zamówienie na Klotz La Grange trafi jutro rano do realizacji. Jest szansa, że do końca tygodnia będę miał kabelek w domu. Jak ktoś chciałby jeszcze coś z oferty Klotza, to piszcie jeszcze przez nockę. Jak się obudzę, to puszczam maila do sklepiku i dzwonię, żeby potwierdzić. Później zostaje już tylko czekać.

Wszystkie osoby, które wysłały do mnie maila, bądź wpisały się w tym wątku zostaną obsłużone. Wyślę listem priorytetowym, lub priorytetowym/poleconym (jak kto będzie chciał) w kopercie bąbelkowej. Do każdego wyślę maila z namiarami na przelew w momencie, gdy będę miał już kabelek w domu.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.