Skocz do zawartości
IGNORED

budżetowy zestaw na dobry początek

Toksaj1971

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich ...po dwóch dniach przeglądania ogłoszeń, czytania recenzji, opinii itp. itd. skompletowałem poniższy zestaw "startowy" :

- JM lab DALINE 3.1

- CAMBRIDGE AUDIO Azur 640A v2.

- CAMBRIDGE AUDIO AZUR 640C v2

warunki muzyczne:

pokój: 4,5 / 4,0 ...narożnik, szafka RTV, dwie wąskie witryny ... raczej przestrzenne wnętrze

muzyka:

Mike Oldfield, Tangerine Dream, Dead Can Dance, Pink Floyd, Clannad, Enya, Vangelis, Sade, Diana Krall, Peter Gabriel.

koszt: łącznie ok 2500 zł

Zależy mi na tym, żeby "dobrze zacząć" i zbudować podstawę do rozwoju ... środki mam skromne, dlatego proszę o opinie o powyższym zestawie lub propozycje innych rozwiązań mieszczących się w granicach moich możliwości.

ps. wiem, zawracam zapewne większości głowę, ale w dyskusji łatwiej wyrobić sobie zdanie i podjąć decyzję, dziękuję za każdą wskazówkę ....

Nie podoba mi się to połączenie - dźwięk będzie chyba zbyt suchy i męczący.

Elektronikę Cambridge Audio można lepiej połączyć z takimi kolumnami jak Tannoy Mercury M4 czy R2.

Do JmLab - bardziej pasuje Musical Fidelity A1, A-X1.

Zależy mi na tym, żeby "dobrze zacząć" i zbudować podstawę do rozwoju ... środki mam skromne

Zainwestuj całą kwotę w najlepsze kolumny jakie dasz radę za nią kupić [o brzmieniu, które będzie Ci naprawdę odpowiadać], podłącz do tego co masz i zbieraj na wzmacniacz. Będzie to najlepszy możliwy początek i najlepsza podstawa do rozwoju jaką możesz sobie zapewnić.

Zainwestuj całą kwotę w najlepsze kolumny jakie dasz radę za nią kupić [o brzmieniu, które będzie Ci naprawdę odpowiadać], podłącz do tego co masz i zbieraj na wzmacniacz. Będzie to najlepszy możliwy początek i najlepsza podstawa do rozwoju jaką możesz sobie zapewnić.

...do niedawna miałem przyzwoity zestaw: kolumny zamówiłem w Audio Academy, kable Albedo ....ale po rozstaniu z żoną dorabiam się od podstaw :) ... niestety nie mam nic co mógłbym podłączyć do tych kolumn ... muszę zacząć od początku ...

Ja tez sie pod tym podpisuje, nie ma sensu kupowac slabych kolumn i slabego wzmacniacza, lepiej kupic na poczatek najlepsze mozliwie kolumny i cierpliwie zbierac na wzmacniacz

...do niedawna miałem przyzwoity zestaw: kolumny zamówiłem w Audio Academy, kable Albedo ....ale po rozstaniu z żoną dorabiam się od podstaw :) ... niestety nie mam nic co mógłbym podłączyć do tych kolumn ...a mam kolekcję 500-set CD i serce mnie boli jak patrzę na nie i nic nie mogę z nich wydobyć ...

...przeznaczyłem 2,5k na zakupy i chciałbym muzycznie zacząć nowy rok ... może ktoś podsunie ciekawe oferty z allegro itp. ... widziałem tam niedrogie Rotele i Acramy ...

To masz te AA w końcu, czy nie ?

Rotel ( w zasadzie do pełnoletności [uSA] czyli 21 lat ) jest dobry do wszystkiego, ale MUSI mieć tekstylną kopułkę w kolumnie, a nie twardą: jakiś Sony ES, Marantz czy Onkyo.

CD tez jakiś Denon, Rotel lub Sony:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.