Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz SR5008 vs Denon AVR X3000

Darek Łyczak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów, który z wymienionych amplitunerów w tytule wybralibyście? Ampli będzie współgrać z zestawem kolumn Monitor Audio BX 6/BX1/BX Centre. Mogę je kupić w zbliżonej cenie , ewentualnie może jakieś alternatywy ?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/117045-marantz-sr5008-vs-denon-avr-x3000/

AVR X3000 to jakby wyzszy model, lepiej wyposażony np. wyjście na dwa ekrany, funkcja podglądu źródeł, większy wyświetlacz...

SR 5008 ma kilka mniej waznych wejść audio... zdecydowanie wole też piloty marantza ( Mam SR5004)

Poza takimi drobnymi szczegółami cała reszta funkcji będzie prawie identyczna ;>

Sam oceń który będzie sensowniejszy...

Z wyjścia na 2 ekrany raczej nie będę korzystał , funkcja podglądu źródeł (hmm to znaczy że mogę np. podejrzeć obraz z innego źródła ?) to chyba taki mały bajer . Bardziej chodzi mi o kwestię brzmieniową czy jest różnica między tymi amplitunerami ( wiem że najlepiej dokupić byłoby wzmacniacz lub końcówkę mocy) bo jeśli jest na podobnym poziomie to chyba nie ma sensu dopłacić do X3000 (ciut droższy jest). Problem w tym że nie mam możliwości bezpośredniego porównania ich bo zostały "resztki" w salonach.

W takim razie weź Marantza i to szybko bo po świętach na rynku jakieś ostatnie sztuki pozostawały.

To wyzej pozycjonowana marka, bardziej ekskluzywna, dla wymagających...

W przypadku ewentualnej rozbudowy też będzie większy wybór klocków stereo...

W takim razie weź Marantza i to szybko bo po świętach na rynku jakieś ostatnie sztuki pozostawały.

Pies robił szybko i ślepych narobił.

W Audio czekanie oznacza kupowanie taniej.

Teraz panują ceny przedświąteczne. Mniej więcej w połowie stycznia gdy zrobi się zastój w interesie ceny zaczną spadać.

Witaj,

pod kątem stereo trochę lepszym rozwiązaniem będzie Marantz, funkcje oraz dźwięk wielokanałowy na plus dla Denon'a. Zwróć uwagę na nową, znacznie niższą cenę na najnowszy AVR-X3100W.

Zapraszam jeśli masz taką możliwość do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.