Skocz do zawartości
IGNORED

M-DAC+8200P va Musical Fidelity M1SDAC + M1 PWR

insaimz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

od kilku dłuższych tygodni szukam wzmacniacz i DACa do kolumn Zensor 7, później coś pokroju IKON6mk2.

Wstępnie jestem zdecydowany na M+DAC z preampem + końcówka 8200p ale do 06.01. jest promocja w TOP HIFI na DAC z preampem i końcówkę mocy Musical Fidelity z tematu.

Na zestaw audiolaba po rabacie musiałby zapłacić trochę poniżej 5 tys na MF podobnie (ale tylko w tej poromocji).

W końcówkce mocy nie powinno być różnic jakościowych z tego, co mi się wydaje ale jak wyglądają rożnice między DACem z preampem Audiolaba i MF? Jakie byłby ewentualne różnice w brzmieniu?

Muzyka, jakiej słucham to: elektronika, (Trentemoller, Nicolas Jaar, trochę deep house, techno, downtempo itd. ) również Jazz i NU-Jazz oraz artystów jak Queen, Dire Straits. Generalnie czegoś mało energicznego i umiarkownie energicznego. W domu ma być spokojnie, a nie jak na imprezie.

Pozdrawiam

Audiolab i Musical Fidelity to trochę inne brzmieniowo konfiguracje, do Dali Ikon chyba raczej wolałbym Audiolaba, chociaż w połączeniu z MF także uzyskasz dobre brzmienie. Proponuję po prostu wypożyczenie urządzeń i przetestowanie we własnym systemie, ewentualnie zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Na plus Audiolab'a moim zdaniem jest przetwornik, natomiast końcówki mocy obiektywnie oferują podobną klasę.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Napisałeś że lubisz spokojny dzwięk ,no to musical fidelity będzie lepszy,audiolab jest dobry,ale bardziej neutralny,przynajmniej ja tak słyszę... natomiast nie wiem jak musical gra z dali ,po prostu musisz posłuchać.Kiedyś kupiłem parę ''klocków'' w ciemno i to była porażka i parę złotych w ''plecy''.Trzeba słuchac i to w swoim pomieszczeniu odsłuchowym ,bo te zabawki tanie nie są.....

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam ponownie,

od kilku dłuższych tygodni szukam wzmacniacz i DACa do kolumn Zensor 7, później coś pokroju IKON6mk2.

Wstępnie jestem zdecydowany na M+DAC z preampem + końcówka 8200p ale do 06.01. jest promocja w TOP HIFI na DAC z preampem i końcówkę mocy Musical Fidelity z tematu.

Na zestaw audiolaba po rabacie musiałby zapłacić trochę poniżej 5 tys na MF podobnie (ale tylko w tej poromocji).

W końcówkce mocy nie powinno być różnic jakościowych z tego, co mi się wydaje ale jak wyglądają rożnice między DACem z preampem Audiolaba i MF? Jakie byłby ewentualne różnice w brzmieniu?

Muzyka, jakiej słucham to: elektronika, (Trentemoller, Nicolas Jaar, trochę deep house, techno, downtempo itd. ) również Jazz i NU-Jazz oraz artystów jak Queen, Dire Straits. Generalnie czegoś mało energicznego i umiarkownie energicznego. W domu ma być spokojnie, a nie jak na imprezie.

Pozdrawiam

powiem tyle, mam Audiolaba z Dali Zensor 5 i jest wypas, MF w tym połączeniu raczej gorszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.