Skocz do zawartości
IGNORED

Alps z odczepem wanted

MariuszJ

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie proste - gdzie TO zdobede (100k x 2, typ B, odczep loudnessowy). Nie musi byc Alps, musi dobrej jakosci i najlepiej zgodny w geometrii wyprowadzen.

[obrazekLUKASZ-183321_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/11731-alps-z-odczepem-wanted/
  • 9 miesięcy później...

MariuszJ

Mysle że jak kupisz w sklepie Alpsa to też możesz nie być zadowolony z wyrównania kanałow ,bo myśle ze o to Ci chodzi.Najlepiej wydłubać z jakiegoś uszkodzonego wzmacniacza,to tak jak z częściami samochodowymi ,w orginale jest kładziona "specjalna selekcja" a do sklepu......

moze to:

Ukryta Zawartość

choc o Omronie nie slyszalem...

Ukryta Zawartość

Ja zakupilem sztuke i sprawdze, moze bedzie ok, bo umnie w okolicy to w zasadzie sam szrot, made in china. A te troche lepsze to kusztuja z 9 albo 12zl ale tez nie najlepiej wygladaja to moze ten omron bedzie dobry. Bo potek mi musi dzialac w miare dobrze zeby tymi pyknieciami nie uszkodzic glosnikow.

Witam !

Ja też miałem ten problem przy konstruowaniu preampa: czy szukać Alpsa z odczepem, czy co innego.

Inny pot niż Blue Alps nie wchodził w grę (czyba , że black Alps) z powodów zasadniczych.

Tak więc układ loudness jest zbudowany poza potkiem i włączany przyciskiem przy cichym słuchaniu.

No i gra. Bez loudnessu gra gorzej: toć to jest właściwość naszych uszu, a nie jakaś fanaberia !

Chyba, że komuś przy cichym słuchaniu nie zależy na jakości, bo i tak nic nie słyszy...

pzdr apasio, życzę wielu udanych konstrukcji...

Nie chodzi o odczep, chodzi o geometrie wyprowadzen i gabaryty. Potencjometrow ci u mnie sporo, w tym lepsze niz rzeczony. Problem w tym, ze ten jest wlutowany w wieksza plytke, ktorej nie chce mi sie masakrowac/wymieniac etc. Stad zapotrzebowanie. Jak sie nie uda to wlutuje tam inny na drutach, ale wolalbym tego uniknac.

• 1 miesiąc później...

Ja kupiłem dokładnie takiego czarnego Alpsa 100k B z odczepem na allegro za 38zł !!!

Kupiłem go od użytkownika dr_big na aukcji

Ukryta Zawartość

Potencjometr jest naprawde wysokiej jakości.

post-8108-100003975 1170273765_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 8 lat później...
  • 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.