Skocz do zawartości
IGNORED

Dyktat korporacyjny chce likwidacji polskiego węgla.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

akurat ci wykazali sie znakomitymi zarzadcami.

I z wyskimi moralem.

Z morałem na pewno morał jest taki że jak chcesz byc dymany głosuj na muminków. Oni tak znakomicie zarządzaj - posadami dla rodzin partyjnych towarzyszy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ajajaja..trzeba prywatyzowac.Ale przeca ty sie nie zgadzasz.

oczekujem ze jak kurdupek dojdzie do wladzy to zrobisz taka sama liste.

albo SLD albo.....

Obama.

I ten styl..

Na fotce która wkleiłeś to akurat Kim Kardashian :-)

Ze jej stylu pani urzędnik powołana do Rady nadzorczej spółki węglowej miała tylko torbę na węgiel.

a masz jakies propozycje??/

oprocz osmradzania.

mnie pytasz aniele?

z uwagi na liczniejsza rodzine??

Oczywiście.

Na fotce która wkleiłeś to akurat Kim Kardashian :-)

Ze jej stylu pani urzędnik powołana do Rady nadzorczej spółki węglowej miała tylko torbę na węgiel.

To i tak dużo zważywszy,że to Hermes.

a jak miszczu rozpoznaje kim kardasshian??

<br />mnie pytasz aniele?<br />
ciebie pytam aniolku.Tzn jej oryginalnosc.Juz było pare takich sensacyji torebkowych zegarkowych etc z Faktów.

Z morałem na pewno morał jest taki że jak chcesz byc dymany głosuj na muminków. Oni tak znakomicie zarządzaj - posadami dla rodzin partyjnych towarzyszy

Ukryta Zawartość

Uważasz że jeżeli ktoś należy do jakiejś partii to nie ma prawa pracować ? Dobre ...

Ukryta Zawartość

miszczu ma problem z okresleniem siebie.Marzy mu sie PRL ale kapitalistyczny.Nie prywatyzowac ,nie zwalniac tylko narzekac ze niedochodowe,rodzinne etc.

<br />W jednej kopalni funkcjonuje 10 związków zawodowych. Czy to normalne ? <br />
jakie dziesiec, od 15 do 20 to normalka.

zeby było smieszniej te zwiazki maja swoje firmy i biora ciagle te same prace w kopalniach niby po przetargu za miliony.Potem pracuja ci sami gornicy ale w sobote i niedziele.

ciebie pytam aniolku.Tzn jej oryginalnosc.Juz było pare takich sensacyji torebkowych zegarkowych etc z Faktów

Zegareczek Nowaka okazał się prawdziwy i był dobrym pretekstem do przykrycia smrodu wokół wziątku za Pendolino dla PKP. Niestety z tramwajami warszawskimi Alstomowi się nie udało. I mimo że POlitykiernia Warszawska milczy to Angielscy prokuratorzy motyw łapówki dla urzędników warszawskiego magistratu wykorzystali w dochodzeniu przeciwko Alstomowi.

Uważasz że jeżeli ktoś należy do jakiejś partii to nie ma prawa pracować ? Dobre ...

Widać dużo zrozumiałeś.Inteligentny jak mało kto.

Te typy tak mają. Przypomina mi się przezes jednego lokalnego banku z Łodzi - mąż znacznie znanej w tedy pani Fornalczyk z UOKIKU, który w ten sam sposób odpowiedził na pytanie dziennikarki DŁ dlaczego zatrudniają na stanowisku kierowniczym, osobę skazaną za poświadczenie nieprawdy w dokumentach.

Pewien procent społeczeństwa pozostanie mendami niezależnie od sytuacji i barw politycznych. Ale chyba tylko nieliczni się tym będą chwalić.

Marzy mu sie PRL ale kapitalistyczny

Myślę że oni sami nie wiedzą czego chcą. Chcą żeby było inaczej. A przede wszystkim chcą sobie ponarzekać na wszystko - dany temat jest tylko pretekstem żeby móc wylewać z siebie pomyje rozgoryczenia ...

ale ja chetnie wysluchuje tych biedakow bo mi po prostu ich zal.Gdzie sie wyplacza ze oni nie, ich pominięto a tam babcia z dziadkiem i wujkiem a oni mogliby sami, sami.

A jeszcze bardziej wracam razem z nimi do tej oazy szczescia w postaci PRLu gdzie same konkursy, same egzaminy i wybór fachofców przez naczelna partie.Miszczu stracił najlepsze lata a tu..go..no.Nikt go nigdzie nie wybrał.A teraz sadzi fakty z Faktów a tam sami specjalisci od guciego,armaniego a ja sie zastanawiam czemu nie z Goscia Niedzielnego??

Napina sie na zegarek za 12 tys złoty jak teraz para majtek na zamowienie z jedwabiu kosztuje 11tys zł.Tez Fakty...Kazdy ma taka informacje na jaka zasluzył.

<br />Pewien procent społeczeństwa pozostanie mendami niezależnie od sytuacji i barw polityczn<br />
powaznie miszczu???No no ty to jezdes filozof polski.Gdzie do ciebie greckim.

bardzo otwarte i wazne oswiadczenie....a gdzie sie ty..plasujesz??

tak na marginesie .Nokia padła bo nie zauwazyła rozwoju smartofonow.Jakby prezes zarzadu była muzyk to moze by ..nie padła.

W jednej kopalni funkcjonuje 10 związków zawodowych. Czy to normalne ?

Na górnictwo nałożono ok. 30 podatków i opłat. Czy to jest normalne? Czy tyle samo podatków i opłat płaci jakikolwiek prywatny przedsiębiorca w Polsce?

<br />Na górnictwo nałożono ok. 30 podatków i opłat. Czy to jest normalne? Czy tyle samo podatków i opłat płaci jakikolwiek prywatny przedsiębiorca w Polsce? <br />
to jest surowiec narodowy a wiec cos sie narodowi nalezy.

tak wiec sumarycznie nie nalezy płacic panstwu ale nalezy grupie nic nierobiacych nierobow.

Prof. Adam Gierek w "Przegląd"-zie nr 5/2015 przedstawia swoją ocenę kryzysu polskiego górnictwa. Wg polityka UP złożył się wieloletni proces błędnych decyzji głownie politycznych:

- w latach 1980 przyczyniły się do tego strajki "Solidarności" oraz wstrzymanie eksportu polskiego węgla w geście poparcia dla strajkujących górników brytyjskich;

- reforma Balcerowicza, która doprowadziła do likwidacji przemysłu i utrzymywania cen węgla na niezmienionym poziomie, a w okresie późniejszym do bezmyślnego, ekonomicznie

nieuzasadnionego zamykania kopalni - czego przykładem jest KWK Niwka-Modrzejów;

- brak racjonalnej polityki rządowej wobec górnictwa, szczególnie w ostatnich 10 latach;

- brak polskiego weta w 2008 roku dla niekorzystnego dla Polski pakietu klimatyczno-energetycznego - "(...)prawdopodobnie doszło tu do swoistego targu politycznego(...)" za

"(...)stanowisko szefa Parlamentu Europejskiego dla Jerzego Buzka(...)";

- ciągłe niedoinwestowanie i ograniczanie wydobycia prowadzące do wzrostu kosztów.

"OBLIGATORYJNE OBCIĄŻENIA GÓRNICTWA WĘGLA KAMIENNEGO W POLSCE" -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"polscy" polityce za bele etacik w Brukseli sprzedali by własną matkę a co dopiero głupich górników. I Buzek z Tuskiem są sztandarowym przykładem.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Na górnictwo nałożono ok. 30 podatków

Mógłbyś wymienić z dziesięć chociaż?

specjalisci od guciego,armaniego a ja sie zastanawiam czemu nie z Goscia Niedzielnego??

A aaa to w tych markach gustujesz....jak Nowak.

Mówisz i Masz:

-Fundusz likwidacji zakładu górniczego,

- wynagrodzenie za korzystanie z informacji geologicznej,

- wynagrodzenie za ustanowienie użytkowania górniczego,

- opłaty za poszukiwanie lub rozpoznawanie złóż kopalin,

- opłaty za magazynowanie substancji i składowanie odpadów w górotworze

- grunty,

- budynki lub ich część,

- budowle lub ich części, związane z prowadzeniem działalności gospodarczej.

- odprowadzanie wód dołowych do cieków powierzchniowych,

- pobór wody pitnej i wody przemysłowej,

- emisja pyłów i gazów,

- odprowadzanie wód opadowych lub roztopowych,

- spalanie paliw w silnikach spalinowych,

- wykorzystanie gruntów rolnych i leśnych na inne cele,

- podatek dochodowy od osób fizycznych,

- podatek dochodowy od osób prawnych,

- wpłata z zysku przez jednoosobowe spółki Skarbu Państwa,

- dywidenda z zysku, pobrana przez Skarb Państwa

- składowanie odpadów na powierzchni.

Obowiązkowe składki na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne obejmują ubezpieczenie:

- emerytalne,

- rentowe,

- chorobowe,

- zdrowotne.

- Fundusz Pracy,

- Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych,

- Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych,

- fundusze ochrony środowiska i gospodarki wodnej.

A jeśli ktoś mi tu napisze ,że to nie 30 podatków a tylko 29 to jest Ci..em albo Lemingiem

Mylą ci chikuś opłaty z podatkami i poplątanie z pomyleniem.Jeśli cuś piszesz to dokładnie bo w innym przypadku sam jesteś.... lemingiem.

Wiesz co to są koszty uzyskania przychodu?

Mówimy Mój dzielny Balcerowiczu cały czas o daninach. Gdzie napisałem ,że to tylko podatki?

Masz na myśli koszty społeczne uzyskania przychodu PO i aparatu urzędniczego?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.