Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C352 i AE Aesprit 309

Osteo

Rekomendowane odpowiedzi

Jak kolumn nie da się wysunąć,rozsunąć,dogiąć-czyli kombinowanie z ustawieniem,to magiczne piegi,kable,podkładki,modyfikacje wzmacniaczy itd na nic się zdadzą.

Przynajmniej nie na tyle,żeby z całą odpowiedzialnością powiedziec,że jest "dużo" lepiej.

A ustawianie kolumn nic nie kosztuje-więc to żaden koszt,jedynie kompromis,czy ma zagrać przyzwoicie,czy ma wyglądać salon,-czasem to trudno pogodzić.

Wysuń je na próbę-ok 50-70 cm,trochę je dognij i posłuchaj-na dobrym materiale,jak się spodoba to problem masz z głowy.

Nie będzie trzeba kabli,kurierów na wysyłki,odsyłki itd

Żaden Pan / ironia ? raczej dobra rada / czytaj uważnie mój przekaz zawarty w postach .

Pozdrówko.

Czytam uważnie i zdecydowanie widzę przekaz.

Wydatek jaki poniosłem jest nie wspólmierny do osiągniętego efektu więc nie jest źle.

A ustawianie kolumn nic nie kosztuje-więc to żaden koszt,jedynie kompromis,czy ma zagrać przyzwoicie,czy ma wyglądać salon,-czasem to trudno pogodzić.

Z wysuwaniem kolumn pobawie się w weekend bo jestem mocno zarobiony. Dziś po raz kolejny spróbowałem dogiąc kolumny do środka i odczucia mam takie jak poprzednio. Gra to jeszcze płycej. Przestrzeń dziwnie sie zawerza, szczegółowość jakoś też...może jednak nie mam pojecia o ustawieniu kolumn...

Potestuje to jeszcze w sobotę.

Co do kompromisów w ustawieniu sprzętu to niestety zostal juz osiągnięty. Moja lepsza połowa i tak dzielnie znosi kurzace się klocki i dwie czarne skrzynki które z ciekawym designem nie mają wiele wspólnego.

Co do kompromisów w ustawieniu sprzętu to niestety zostal juz osiągnięty. Moja lepsza połowa i tak dzielnie znosi kurzace się klocki i dwie czarne skrzynki które z ciekawym designem nie mają wiele wspólnego.

Zabierz ją do salonu i pokaż Kefy z serii R .

Moja jak zobaczyła R700w piano blacka zanim je jeszcze podłączyłem powiedziała że nie oddajemy ;)

A są jeszcze białe i w dwóch naturalnych fornirach

Za nieco ponad 4000zł można kupić R300 . To że grają bardzo , bardzo dobrze to jedno a drugie to jedne z niewielu kolumn które grają poprawnie wciśnięte między graty albo ustawione blisko tylnej ściany .

Grają też dobrze pod różnymi kątami . Nie trzeba siedzieć idealnie w jednym punkcie .

Już robiłem mały rekonesans i faktycznie ten bialy kolor przypadł jej do gustu. Do tego ładne standy i całość powinna byc kompromisem.

wybieram sie na odsluch, moze uda sie je zabrac do domu. Nie wiem czy jakis sklep w Wawie wypożycza za kaucją. Ew. zawdze mozna je kupić i oddać jak nie spełnią wymagac i oczekiwań.

Słuchając tych Kefów pamiętaj że bardzo długo się docierają .

U mnie około 2 tygodni ( miałem 2 pary R700 i to samo R900 ) .

Po dotarciu grają nieco łagodniej , barwniej i bas schodzi nieco niżej . Jest też go nieco więcej .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Już robiłem mały rekonesans i faktycznie ten bialy kolor przypadł jej do gustu. Do tego ładne standy i całość powinna byc kompromisem.

Chcesz wydać jak widzę sporo gotówki , oczywiście wypożyczaj / sprawdzaj ale zadam ci jedno pytanie .

Jaką masz pewnośc że " okaleczony " Nad zagra lepiej od zachowanego w oryginale ?

Rydzu , ty facet jesteś jednak zabawny , żeby cie inaczej nie określić .

Stronę wcześniej Osteo pisze że gra lepiej , lepiej różnicuje nagrania ( a nie jest tak w przypadku dobrych wzmacniaczy ? ) .

Wzmacniacz gra równa , brak Koledze dociążenia i basu i tu szuka zmian a nie wciskania swoich wymyślonych , niczym niepopartych wyobrażeń .

Osteo pisze że mu kabel Chorda zmienił brzmienie gdzie dla niego zmiana była nadspodziewanie duża zaraz się " dowiedział " że kable nie są ważne .

Pisze że ma tak a nie inaczej ustawione z jakiś względów a wciska mu się co innego .

Rydz nie cierpi kabli Qed Ruby bo został przez swoje wpisy zbanowany w klubie Qed .

Nie żeby go miał i miał o nim jakiekolwiek pojęcie poza obrazkami . On " widzi " i już " wie " .

Tak samo nie miał NADa C352 z 521BEE a tym bardziej nie wie jak gra C352 po modyfikacji :)

Nie rozumie o co nawet w tym chodzi ale dobitnie określa ten sprzęt jako " okaleczony " .

Ale za każdym razem czepia się tych NADów . Bo tak , bo mnie nie lubi :)

Mi to powiewa rydzu co o mnie myślisz ale uszanuj innych , nie kłam i nie wprowadzaj ich w błąd !

Krzywdę robisz tylko tym którzy oczekują tutaj wsparcia i pomocy od doświadczonych kolegów a nie złośliwości i przepychanek .

Jaja !

Gracja, kilka miesięcy temu był tu jako Maniekn74 czy jakoś tak . Słyszał wzmaki , kable itd . Teraz dostał " ... " i pod nickiem Gracjan nie słyszy już wpływu kabli ani różnic pomiędzy wzmacniaczami .

Wciska wszędzie swoje racje o akustyce .

Racja ! akustyka jest bardzo ważna ale o niej możemy mówić mając sprzęt minimum klasy średniej . Wtedy zamiast ładować grubą kasę w lepsze klocki warto ją wydać na poprawę akustyki .

Niestety gówniany sprzęt w najlepiej zaadaptowanym pomieszczeniu zagra gównianie .

Rozbraja mnie to forum :)

Widzę, że sporo emocji w wypowiedziach szanownych kolegów.

Ze wzmavniacza jrstem zadowolony i jedynym problemem jest ciut za mały bas.

Mam Qed Ruby i dziś będę w stanie ocenić czy są takie cudowne;-)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Rydzu , ty facet jesteś jednak zabawny , żeby cie inaczej nie określić .

Słoma z gumiaków wyłazi panu ! proszę nie odnosić się do moich postów ponieważ nie mam ochoty na wymianę zdań z panem .

Ps , kto pana nie poznał , jeszcze pozna.

Ze wzmavniacza jrstem zadowolony i jedynym problemem jest ciut za mały bas.

Przepraszam Cię bardzo że jeszcze zabiorę " głos "

Życzę Ci by zagrało jak trzeba , ale przypomnisz starego grzyba RYDZA .

Ps , kiedyś w mojej okolicy zamieszkiwał człowiek który posiadał wielki dar przkonywania do siebie innych , szkoda ludzi bylo .......

Słoma z gumiaków wyłazi panu ! proszę nie odnosić się do moich postów ponieważ nie mam ochoty na wymianę zdań z panem .

Będę się odnosił do twoich wpisów wszędzie tam gdzie będziesz pisał bzdury .

To ty ciągle atakujesz to co robię i wypowiadasz się o sprzęcie o którym pojęcia nie masz .

Przepraszam Cię bardzo że jeszcze zabiorę " głos "

Życzę Ci by zagrało jak trzeba , ale przypomnisz starego grzyba RYDZA .

Dziękuję za rady to dobre i te złe...jestem doroslym chlopcem i zawsze krytycznie podchodzę do rad i sugestii.

Qedy kupiłem okazyjnie więc jak nie podejda to odsprzedam je bez straty.

Jeśli chodzi o moją akustykę to jakie kolumny oprócz proponowanych tu Kef R300 byście polecili. Cos z dziurą z przodu żeby nie dmuchalo na ścianę:P

Gracja, kilka miesięcy temu był tu jako Maniekn74 czy jakoś tak

Postaram się tak spokojnie-i po raz ostatni.

Musiałem przy kobiecie ,usunąć się z forum,powód- za długo siedziałem przy kompie,nic nie chciało mi się robić-tylko forum i internet,zaniedbywałem ich (rodzinę)

Pracę mam nocną-i mam net,przeważnie klikam z innego kompa,a w domu sporadycznie.

Widnieje pod loginem starym jako GOŚĆ-nikt mnie nie zbanował.

To tyle.

Jak jakaś"morda" jeszcze ma coś do mnie,to namiary proszę na PW.( nie odnoszę się do ciebie-piszę ogólnie)

Słyszał wzmaki

Być może słyszy nadal,ale nie tak dosadnie jak kiedyś.

Kiedyś słyszał identycznie jak wyczytał w recenzji--teraz ma inne zdanie.

kable

Przytaknąłem kiedyś Kęcerskiemu-jak był na pokazie u mnie z Hipkami,ale to było na szybko, podłączenie innych drutów i już wszystko się poprawiło,a ja mu przytaknąłem.

Nazwijmy to-że byłem podatny na sugestie.

Po jakimś pół roku miałem dostęp do oferty CHORD.

Na spokojnie sobie i na (trzezwo) posłuchałem różnych modeli i "ch..j z tego"

Kupiłem Qed Ruby-i porównywałem z Chordem od 35,do 250pln,sorry ,ja w kablę już się nie bawię.(i jeszcze różne były)

Jeszcze mam ich kilka do sprzedania.

Jak zacząłem bawić się ustawianiem-kolumn,do tego dodatkami-pochłaniacze rozpraszacze...itd to wtedy dopiero z całą odpowiedzialnością mogłem sobie powiedzieć,że jest różnica.

A co do klamotów-i kabli,nie tylko na "beznadziejnym nadzie+sm6" były sprawdzane-ale i na słynnym S 300

Tylko krowa nie zmienia poglądów-ja mam takie i do tego setki dowodów,testów ABX-plus własne porównania,bez wpływu marketingu,reklamy,tego forum itd.

I jestem w stanie uwalić każdego,w ślepym teście że różnic nie rozpozna.

Na szybko poeiem że chyba jednak Chord silverscreen podchodzi mi bardziej niż Qed. Basu jest niby więcej ale przez to wdzystko jakos tak schowane, cofnięte. Instrumenty nie tak żywe jak na Chodzi.

Ja w przeciwieństwie do Gracjan nie testoealem masy kabli. Raptem 3 i kazdy brzmial inaczej.

Nada kupiłem dawno temu nie pod wpływem recenzji tylko wielu odsluchow. Mój budżet byl ograniczony a w tym przedziale cenowym nic nie brzmiało tak dobrze jak Nad plus AE.

Może moje ucho nie jest tak wrażliwe jak kolegow z forum ale kieruje się raczej tym co dlysze a nie kto cis napisze.

Zadalem Wam pytanie co moge zmienić w swoim zestawie zeby bylo lepiej.

kiedyś w mojej okolicy zamieszkiwał człowiek który posiadał wielki dar przkonywania do siebie innych

Coś w tym jest,i to sporo,-mózg można omamić,- tak,że czarne będzie białe-a podstawki pod kable,ustawione w odpowiedniej odległości od siebie ,dadzą efekt .

Po wzór zapraszam do kolegi 747.

Zadalem Wam pytanie co moge zmienić w swoim zestawie zeby bylo lepiej.

Punkt 1.Kupuj lepsze płyty-i pliki,i zmień lokal do odsłuchu-jak zmiana lokalu nie możliwa to patrz punkt 1.

Więcej nic nie zrobisz-chyba że chcesz zmienić sobie brzmienie-to zmień kolumny.

Tylko czy warto,-? ile ty masz od wyra do kolumny(do przedniej ścianki) i ile zostaje do ściany.(od kolumny do tylnej ściany)

Po za tym-na boki też jest lipa,przestrzeń w jeden bok i w drugi.-bo foto tego nie oddało.

Nawet chyba nie ma gdzie(ewent) paneli na boczne odbicia postawić.Już nawet walić panele,można to w inny sposób ogarnąć-ale czy jest możliwość?

Cały kwadrat-prostokąt daje więcej do informacji-niż tylko foto klamotów od przodu.

Gość rydz

(Konto usunięte)

kiedyś w mojej okolicy zamieszkiwał człowiek który posiadał wielki dar przkonywania do siebie innych , szkoda ludzi bylo .......

Coś w tym jest,i to sporo,-mózg można omamić,

Wiesz Gracjan , takie cechy to nic złego , dopóty / dopóki nie są wykorzystywane do omamiania i krzywdzenia ludzi .

Pozdrówko.

Będę się odnosił do twoich wpisów wszędzie tam gdzie będziesz pisał bzdury .

A to na tym "FORUM" to popularne-ja to nazywam "frajerstwem"(biega ku..wa za tobą i patrzy co robisz) jak ktoś chce się odegrać,a ma mało argumentów.

A wkręcanie ludzi "400 pln" to się nazywa(wydymałem następnego-jak w recenzję kabli wierzą,to i mój "mod" łykną. :) i next please.....

Tak to się odbywa-każdy ma inną receptę na "kasę"

Wiesz Gracjan

Wiem,wiem-:)

To że grają bardzo , bardzo dobrze to jedno a drugie to jedne z niewielu kolumn które grają poprawnie wciśnięte między graty albo ustawione blisko tylnej ściany .

Słuchałem trochę tych kolumn z Naim,grały fajnie(ale wiesz że mi monitor nie odpowiada),gdy bym miał 12,15m2 może w tej cenie bym się zdecydował.

Ale,kolumny wstawione w półkę,między klamoty,i nie stojące na standach w min odległościach(akustyka,odbicia fal,nakładanie się fal,mody stojące czy jak to tam się nazywa),

nigdy nie zagrają dobrze-nawet żebyś się (wytasował) na te głośniki-co tak je polecasz.

Reklamę głośników branża zrobiła,ale nie ma takich co w półce zagrają w śród książek,tak samo jak w wolnej przestrzeni.

I to jest następny "kit" co ludziom wciskasz.

Jest tu kolega co ma R300,i dotrę do niego,ma je wystawione tak min z metr przed ścianę-po co pytam się ?,- ma za nimi pochłaniacze-pytam się po co.?tosz to kolumny co grają nawet w półce.Mógł by olać wszystko-,pochłaniacze,rozpraszacze,---postawił by na standach(bo tak się extra prezentują) i wszystko.

Za nieco ponad 4000zł można kupić R300 . To że grają bardzo , bardzo dobrze to jedno a drugie to jedne z niewielu kolumn które grają poprawnie wciśnięte między graty albo ustawione blisko tylnej ściany .

Muda-wyro niech ci bass zjada :) miękka powierzchnia oddalona o 3,4 m - od tych twoich R900(zainteresowani wiedzą o co kaman), pokój sobie wreszcie zaadoptuj(namiar już masz),a potem napisz ile wniosły kable(w tym cyfrowe coax) a ile akustyka.

To jedne z "wielu" kolumn które zagrają fajnie(co kto lubi) jak je się ustawi tak, jak nasz kolega je ustawił i pokój sobie przygotował.

Przy okazji-pozdrawiam kolegę TRIBUL za fantastyczny pomysł, realizacji pomieszczenia,(foto pobrane z A.S)

Nie mogłem dopisać w (edytuj) -ale poszło :) muda,tak się kolumny ustawia. :) żaden "mod " ci nie da takiej satysfakcji co ustawienie poprawne kolumn

ps-.muda masz pecha ,ty masz lipne warunki lokalowe,przynajmniej na tej ścianie z CD :) ale kombinuj...;) pozdrawiam

Możesz teraz do niego napisać,czy jak wciśnie kolumny w jakiekolwiek "graty" -czy grają też dobrze. ;)

Grają- bo muszą,ale scenę i przestrzeń zostawią przy ścianie ,lub w "gratach" jak kto woli. ;)

Jak sobie kupię nowe lokum to jeden pokój zarezerwuje na rozrywki audio-video.

Fajnie to wyglada i pewnie fajnie gra;)

Odnośnie mojego pokoju to najlepsze wtazenia odsluchowe mam siedząc przy oknie, w prawym rogu pokoju.

Tam dźwięk jest pełny, soczysty i dynamiczny. Taki jak lubie.

Pozostaje mi sluchac muzyki w kącie

A to na tym "FORUM" to popularne-ja to nazywam "frajerstwem"(biega ku..wa za tobą i patrzy co robisz) jak ktoś chce się odegrać,a ma mało argumentów.

Nie ja a rydz i kilku mu podobnych wpiernicza się do tematów o modyfikowanych NADach a on i żaden z nich takiego NADa u siebie nie miał .

Nie chodzę za nikim bo mi to powiewa ale jak ktoś wypisuje takie jak tu głupoty a to przeczytam - reaguję .

Pytanie zawsze jest proste - miałeś , słuchałeś ?

Odpowiedzi za każdym razem brak albo sa wymówki czy pyskówki .

Tak się zachowuje normalna , dorosła osoba ?

Zresztą ty też wypalasz z takim tekstem

A wkręcanie ludzi "400 pln" to się nazywa(wydymałem następnego-jak w recenzję kabli wierzą,to i mój "mod" łykną. :) i next please.....

Pamiętam dziesiątki twoich wpisów w watkach jak ten gdzie ludzie szukali porady a ty im tych porad udzielałeś .

Mija jakiś czas i się okazuje że te porady można w buty sobie wsadzić bo jednak tobie się wtedy wydawało .

To albo jestem dorosły i wiem co piszę albo ... -?

Takiego sprzętu też nie miałeś i też się o nim wypowiadasz . Jak to świadczy o tobie ?

Słuchałem trochę tych kolumn z Naim,

Nie zagrają dobrze z NAIMem .

Jak dla mnie będzie zbyt dynamicznie i zbyt płasko .

Ale,kolumny wstawione w półkę,między klamoty,i nie stojące na standach w min odległościach(akustyka,odbicia fal,nakładanie się fal,mody stojące czy jak to tam się nazywa),

nigdy nie zagrają dobrze-nawet żebyś się (wytasował) na te głośniki-co tak je polecasz.

Reklamę głośników branża zrobiła,ale nie ma takich co w półce zagrają w śród książek,tak samo jak w wolnej przestrzeni.

I to jest następny "kit" co ludziom wciskasz.

Rozumiem że godzina była późna i nie doczytałeś a napisałem wyraźnie

to jedno a drugie to jedne z niewielu kolumn które grają poprawnie wciśnięte między graty albo ustawione blisko tylnej ściany .

I zagrają poprawnie tam gdzie powiedzmy AP Tempo 6 nie zagra wcale ...

muda,tak się kolumny ustawia. :) żaden "mod " ci nie da takiej satysfakcji co ustawienie poprawne kolumn

Na takie ustawienie mogą sobie pozwolić nieliczni . A co z całą resztą mająca pokój , warunki czy możliwości jakie mają ?

Mają słuchać na słuchawkach czy nie słuchać wcale ?

ps-.muda masz pecha ,ty masz lipne warunki lokalowe,przynajmniej na tej ścianie z CD :) ale kombinuj...;) pozdrawiam

Nie mam pecha , gra mi to bardzo dobrze pomimo że tak a nie inaczej na zdjęciach wygląda .

Sprzęt miałem wcześniej w dużym salonie . Ustawiony i zaadaptowany tak jak należy .

Grało dobrze ale to jest salon a nie miejsce gdzie mogę się bez domowników zaszyć i " bez zakłóceń " słuchać muzyki kiedy chcę .

Słuchałem wiele sprzętu w przeróżnych zakresach cenowych , w wielu pomieszczeniach i wiem gdzie " jestem " teraz .

Słucham też co chcę , kiedy chcę i ile chcę nie " utrudniając " życia reszcie rodziny .

Pozdrawiam również .

Na szybko poeiem że chyba jednak Chord silverscreen podchodzi mi bardziej niż Qed. Basu jest niby więcej ale przez to wdzystko jakos tak schowane, cofnięte. Instrumenty nie tak żywe jak na Chodzi.

Na szybko się nie da . Posłuchaj go z tydzień , wróć do Chorda i jeszcze raz Ruby .

Twoje obecne odczucia są prawidłowe jeżeli jako źródło gra Ci teraz NAD 521BEE . On tak gra. Cieniuje brzmienie i jest " niemrawe " . Z dobrym źródłem nawet z tym co masz Ruby powinien się sprawdzić .

Wszystkie ruchy rób na spokojnie .

Na szybko się nie da . Posłuchaj go z tydzień , wróć do Chorda i jeszcze raz Ruby .

Twoje obecne odczucia są prawidłowe jeżeli jako źródło gra Ci teraz NAD 521BEE . On tak gra. Cieniuje brzmienie i jest " niemrawe " . Z dobrym źródłem nawet z tym co masz Ruby powinien się sprawdzić .

Wszystkie ruchy rób na spokojnie .

Wiem, wiem dlateho napisałem, ze na szybko. Dźwięk przypomina mi moj stary kabel ixos 680chyba.

Muszę wypożyczyć jakoes inne źródło może powie mi to czy dalsze poszukiwania mają sens.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Muszę wypożyczyć jakoes inne źródło może powie mi to czy dalsze poszukiwania mają sens.

Osteo , trzeba było tak robić wcześniej , oddaj wzmacniacz by został przywrócony do stanu fabrycznego " nie będzie w przyszlości problemów z odsprzedażą " i wypożyczaj .

Jeżeli nie możesz pozwolić sobie na odpowiednie ustawienie glośników , korzystaj z korekcji wzmacniacza .

Rydz, póki co całość gra lepiej więc wstrzymam sie z decyzjami dotyczacymi wzmacniacza. Wierz mi naprawdę gra przyjemniej biorac pod uwagę całość pasma.

Na szczęście bez problemu mozna teraz kupować i oddawać sprzęt wiec sprobuje coś dobrać.

Jakies pomysły odnośnie nowego źródła, oprócz tego Pioneer'a pd50??

:)

Rydzu tak z ciekawości . Ile ty masz lat ?

12 ? 13 ?

Chociaż moja córka mając tyle lat była bardziej spostrzegawcza i lepiej kojarzyła fakty - bez urazy .

Takimi wpisami ośmieszasz się i chcesz forumowiczom robić krzywdę , krzywdę o której pisałeś wcześniej .

Raz że kolega napisał jak i każdy właściciel takiego sprzętu że jest z niego zadowolony a dwa to jak byś był tyci bardziej bystry to byś najpierw sprawdził zanim coś napiszesz wytłuszczonym drukiem .

Takie NADy schodzą bez strat w ciągu kilku dni .

A proponowanie używania korekcji we wzmacniaczu to kpina z kolegi i tych co to czytają .

Jakies pomysły odnośnie nowego źródła, oprócz tego Pioneer'a pd50??

W tych pieniądzach i nawet dużo wyższych nie znajdziesz nic lepszego a do tego równowaga tonalna jest taka jaką szukasz .

Pamiętam dziesiątki twoich wpisów w watkach jak ten gdzie ludzie szukali porady a ty im tych porad udzielałeś .

Na pewno nie były w stylu-"mod" u mudy.

Zresztą,pojechało ci towarzystwo w klubie-jak reklamowałeś yagina-że NAD to lipa.

Ale muda nada wziął na warsztat-i już gra jak klocek za 5-8 tyś.(już nie lipa)

Najpierw było że tylko 320-model,potem że( BEE ) nowej wersji nie robię,bo (coś tam) teraz i nowe modele już da się przerobić-...;)

A to że ktoś różnice słyszy-:) o.k-niech słyszy,coaxy,słyszą,platformy słyszą,i wiele innych-tylko jak kolumny przestawią o 20-40 cm to tego nie słyszą.(niektórzy)

A dlaczego-bo, ku..wa recenzji na to nie ma.(metoda prób-ewent pomiary,ale nie koniecznie)I nie ma się na czym oprzeć. :)

kiedy ja mialem dorosłe już dzieci , ty rżnąłeś jeszcze w pieluchy ...

Rydz-czyli 'grzyb"-a slang mówi ,że "grzyb "to stary facet. :)Ty ze starości(przepraszam za Ty) może już wpływu "niuansów" nie słyszysz,ja po niemalże 20 latach ze słuchawkami na uszach ,też pewnie mam uszkodzony słuch ;)-więc może to my się mylimy-a "słyszący" mają rację. :)

Takie NADy schodzą bez strat w ciągu kilku dni .

REAKTYWACJA"NADO-MUD" ,kupujcie NAD ,i piszcie w kwesti "modyfikacji" do mudy. :)

700 pln za NAD,i 400 pln za "mod"= granie na poziomie 5-8 tyś,tylko czemu nie 5-6,albo 5-7,albo ,albo albo-od ch...ja jest pytań,na które odpowiedzi nie będzie. :)

Chcesz mnie przekonać-"mój słuch,"wyślij mi takiego zmodyfikowanego -to może przestanę jeb..ć cię,kasę na "kaucję" ci przeleję,i może jak mi się spodoba,to już zostanie :)-a wtedy pieniążki for you. I do Rydza pojadę ,żeby nie było "że nie" -i razem posłuchamy,co Rydz na to? ,no i ty co na to? :

)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.