Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w poprawie stereo

venom200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jesteście ostatnią deską ratunku, a mianowicie mój znajomy zgłosił się dziś do mnie w pomocy poprawy jakości stereo w swoim zestawie. Oczywiście powiedziałem że postaram się pomóc, mając na uwadze na dzień dobry końcówkę mocy audiolab 8000 P na allegro widnieje aktualnie za kwotę 1,5 k pln ale jak przedstawił mi sytuacje co posiada to chyba nie mam pomysłu.

Kolega ma Pionka VSX 520 ampli do niego kolumny Pure Acoustic a jako transport używa Pioneera 333 Bdp.

Teraz dopiero zauważyłem że jego AV nie ma.nawet wyjścia pre na końcówkę mocy. Pytanie jest następujące czy coś da rade z tych kolumn i tego av więcej wyjąć nie zmieniając całego sprzętu, czy faktycznie nie ma.możliwości podłączenia końcówki, nawet jakimiś przejściówkami typu Diy. Czyli wyjścia głośnikowe av na rca końcówki mocy.

Proszę o pomoc oczekuje rzetelnych odpowiedzi

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

https://www.audiostereo.pl/topic/117558-pomoc-w-poprawie-stereo/

Nie widzę sensu w kombinacjach z dodatkową końcówką mocy, gdy problem leży w kolumnach. To typowe "zapchajdziury", które sprzedają z amplitunerami tylko po to, by był "komplet". Te Pure Acoustic to coś w stylu Prism'a, czy VK, więc błyszcząca tandeta, po ich wymianie kolega na pewno będzie szczęśliwy. To, na jakie kolumny je wymienić, to już inna sprawa, zależna od osobistych preferencji i nie jestem w stanie doradzić co kupić- może po określeniu budżetu i oczekiwań, da się wymyślić jakąś bezpieczną propozycję.

Generalnie kolega się nie zna absolutnie a.ktoś wcisnal mu ten zestaw jako taki za który zapłacił niby ponad 5 k.pln.

Sam stwierdził że muzyka jaka się wydobywa to nawet plumkania nie przypomina.

Fakt jest taki że Pioneer wyjątkowo słaby prądowo więc może lepszy piec by je pobudzil.

Kombinuje już czy jakiegoś Daca by nie zakupić plus jakaś tania Integra z.main in plus przejściówki Diy z wyjścia głośnikowego na rca

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

Gość

(Konto usunięte)

Jak masz wzmaka stereo podepnij pod te głośniki...poprawa będzie...a czy duża ocenicie sami...

Fakt jest taki że Pioneer wyjątkowo słaby prądowo więc może lepszy piec by je pobudzil.

Właśnie o to chodzi...od wzmaka trzeba zacząć...potrafi zrobić cuda...

..od wzmaka trzeba zacząć...potrafi zrobić cuda...

Nie z tymi kolumnami- z g...a bata nie ukręcisz.

Jak wzmacniacz jest słaby prądowo, należy spiąć z nim porządne kolumny 8-ohmowe i po kłopocie.

Użytkownik ziko369 dnia 21.01.2015 - 09:52 napisał

..od wzmaka trzeba zacząć...potrafi zrobić cuda...

Nie z tymi kolumnami- z g...a bata nie ukręcisz.

Jak wzmacniacz jest słaby prądowo, należy spiąć z nim porządne kolumny 8-ohmowe i po kłopocie.

Zgadzam się z Piotrem, zacząłbym od kolum, tylko faktycznie jakieś łatwe do wysterowania i efektywne 8 omówki.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Rację mają wszyscy, raz, że Pioneer to nic specjalnego ale nawet ze spendorami zagra nijak dlatego chyba lepiej zbudować powoli cały system od nowa, pytanie tylko ile ma kasy i czego oczekuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.