Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab 8000 a lub s czy HK690 lub inny do Tannoy Mercury v4

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aqs

(Konto usunięte)

Witam

Audiolab 8000 a s czy HK 690 lub Nad 356 BEE lub inny do Tannoy Mercury v4

Obecnie posiadam Xindak a-06 jednak nie jestem zadowolony z jakości muzyki wydobywającej się z mojego zestawu. Mam jeszcze starego 18 latka Pioneer A405r z nim kolumny grają lepiej przede wszystkim bas jest mocny i zwarty ale brak sceny muzycznej na Xindaku scena jako taka jest ale ogólnie szału nie ma. Budżet 1500 zastanawiam się nad Audiolab 8000s lub jakiś nad np 3020 lub C356 BEE ,słucham pop, rock, rnb , dużo słucham radja internetowego. Raczej skłaniał bym się ku używanemu wzmacniaczowi z mocnym wykopem nisko schodzący zwarty bas dobrą sceną i fajnie by było gdyby miał usb ponieważ mam serwer synology, dobry dac to dodatkowe koszta, ale nie musi mieć usb

Proszę o poropozycje

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam

Audiolab 8000 a s czy HK 690 lub Nad 356 BEE lub inny do Tannoy Mercury v4

Obecnie posiadam Xindak a-06 jednak nie jestem zadowolony z jakości muzyki wydobywającej się z mojego zestawu. Mam jeszcze starego 18 latka Pioneer A405r z nim kolumny grają lepiej przede wszystkim bas jest mocny i zwarty ale brak sceny muzycznej na Xindaku scena jako taka jest ale ogólnie szału nie ma. Budżet 1500 zastanawiam się nad Audiolab 8000s lub jakiś nad np 3020 lub C356 BEE ,słucham pop, rock, rnb , dużo słucham radja internetowego. Raczej skłaniał bym się ku używanemu wzmacniaczowi z mocnym wykopem nisko schodzący zwarty bas dobrą sceną i fajnie by było gdyby miał usb ponieważ mam serwer synology, dobry dac to dodatkowe koszta, ale nie musi mieć usb

Proszę o poropozycje

miałem xindaka-----miesiąc, też mi nie podpasował. Teraz mam ponad rok audiolaba 8000s i to jest to dla mnie, z Dali Zensor. Wydaje mi się, że z HK nie ma porównania, Audiolab lepszy. A Nad? Ani lepszy ani gorszy, tez dobry - inny, inaczej prezentuje dół, bas, perkusję - ja akurat nie przepadam ale wielu owszem. Audiolab jest bardziej zwarty, stabilny, naturalny od Nada. To już co wolisz w połączeniu z Tannoyami, chyba trza posłuchać :).

Miałem na testach, wypożyczeniach albo na własność ponad 30 wzmaków przez półtora roku, fajna zabawa choć wtedy miałem Paradigmy, trudne do wysterowania, z nimi na przykład Audiolab gasł i chyba NAD był ciut lepszy.

Nie znam Tannoyów - ale ja stawiam na Audiolaba, a Ty porównaj gdzieś te brzmienia i tyle. Audiolaby 8000 nie mają chyba opcji "sieciowych", których szukasz

Gość aqs

(Konto usunięte)

nie mam możliwości odsłuchu liczę na pomoc forumowiczów chociaż jest to ryzykowne bo xindaka polecił mi do moich kolumn człowiek z Q21 teraz wiem że xindak jest słabiutki. Myślę sprzedać Xindaka Yamahe 671 i pioneera 405 a kupię chyba nad 356 bee z usb trochę drogo ale może warto. Doradźcie

8000S - pędziłem nim duże dali 450 wcześniej dali 104 i przez chwilę ELACi 207 - neutralny a dynamiczny -

gra to co mu podasz ze źródła -

dla mnie świetny wzmacniacz jeśli nie chcesz grać bardzo głośno - z DALI 450 potrafił rozłączyć na chwilę końcówkę mocy przy gałce na godzinie 14oo - ochrona przed przeciążeniem działała sprawnie - nic nigdy się nie stało... poszedł do ludzi i z tego co wiem działa bezproblemowy nadal (kupiony w 1999)

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Gość numik

(Konto usunięte)

no dla mnie Audiolab też muzycznie lepszy niż NAD, który ma dla mnie rozlazły dziwny łupiący bas.

Audiolab jest szybki, konkretny, sprężysty, punktowy, z dobrą średnicą co ważne, naturalny i jeden z bardziej neutralnych. Ja polecam - tylko dobra lampa może go u mnie zastąpić, ale z Dali stanowi super zestaw więc jestem hepi

Bo to bardzo dobry wzmacniacz. Ale bardzo trudno dostępny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cena z kosmosu

Ukryta Zawartość

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Czy Audiolab 8000s za 1500 to drogo, piszecie że HK690 super wzmacniacz ale cena 1400 to kosmos, jak te dwa wzmacniacze podobne cenowo wypadają w rywalizacji jakość wydobywanego dźwięku

Czy Audiolab 8000s za 1500 to drogo, piszecie że HK690 super wzmacniacz ale cena 1400 to kosmos, jak te dwa wzmacniacze podobne cenowo wypadają w rywalizacji jakość wydobywanego dźwięku

Harman jest lepszy, sporo lepszy.

?

To wzmacniacz, który mimo aparycji niezbyt audiofilskiej dobija do bram wysokiej klasy, jego kontrola głośników jest nienaganna.Potrafi jednak obnażyć niedoskonałości taniej elektroniki. Nie ma go nawet co porównywać do Audiolab 8000s - przy nim gra bezbarwnie, konkurencji szukałbym za 6000 - 8000 Posiadam go od kilku lat, przy tym jeszcze trzy inne wzmacniacze w tym jeden Hi end, Harman to naprawdę kozak, był to chyba szczytowy model zintegrowany z najlepszych czasów tej firmy.

?

czy jest duża przepaść pomiędzy HK 680 a HK 690 cenowa wiem że duża, HK 680 połowę tańszy

HK 680 też gra fajnie, jednak juz nie tak detalicznie jego dzwiek jest bardziej gesty - cieplejszy, 690 ma dużo lepsza stereofonię, bas oraz tempo. Unikać należy tanich sterylnych elementów toru (kolumny , cd)

?

czyli moje Tannoy są dla niego zdecydowanie za liche

Tannoy nie grają sterylnie, to raczej cieplejsze granie, na początek pewno wystarczy, grałem kiedyś na Tannoy M1 z Harmanem, źródłem był Nad 541 i było ok.

?

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.