Skocz do zawartości
IGNORED

ECC 88 (6922) od jakiego producenta?

gry-pa

Rekomendowane odpowiedzi

No, robota ruszyla. Robie troche prac mechanicznych. zabraklo mi zlacz cinch wiec kupie jutro i jeszce musze kupic gniazda sluchawkowe. Male i duze. jesli kledzy maja jakies lampy do pomiarow z rodziny 6dj8 6922 e88cc to chetnie pomierze i opisze ich jakosc.

Roboty mechaniczne juz za mna. Teraz tylko lutowac i merzyc. Musze pewnie kupic troche badziewia jak 1n4007 i moze kondy. Wyszlo bardzo fajnie choc otwory troche szesciokatne. Ale zakryte przez zlacza wiec......... a zreszta to prototyp. Narobilem sobie smaku na wzm do sluchawek. Napewno zagra to super z niechem i gorka krystaluczna i ta przestrzen!!!!! mysle ze pomiary rozpoczne w niedziele bo na wolumnie ostatnie elementy pewnie kupie. Niestety zla wiadomosc do podrobek. Wszystkie te tesle udajace siemensy i telefunkeny maja niestety duze thd choc czasami do zludzenia sa poodbne do orginalow. Sprytne chlopaki robia nowe napisy i na bankach i sprzedaja ruskie tesle w cenie sueper baniek. Niestety koniec dla oszustow. jesli macie watpliwosci co do jakosci amp z rodziny 6dj8 6922 ecc88 e88cc to prosze przysylac do mnie na pomiary. Chetnie pomierze. Oczywiscie pomiary i wyglad opublikuje w necie.

Panowie. Tak dla jaj kupiłem sobie po 9,99 PLN Tesla E88CC. I....może to nie mistrzostwo świata ale stosunek jakości do ceny moim zdaniem jest doskonały. Jeżeli ktoś szuka niedrogiej a dobrej (nie wysmienitej) lampy to polecam. Wydaje mi się (jeszcze musza sie wygrzać), że w moim systemie sprawują sie ciut lepiej niż JANy Philipsa. Maja soczystsza i bardziej detaliczną górę przy podobnej średnicy a głębszym basie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja mam Tesle jak ta po prawej, lecz zolte litery i czerwony czubek, nozki tez zlote. U mnie, gora tez jest lepsza niz Philips Jan, ale Telsle maja duzo mniej dolu i chudsza srednice. Porownujac obie lampy, jednak wole Philipsa, ze wzgledu na bardziej zrownowazone brzmienie w calym zakresie.

Zdecydowanie jednak wole Tesle niz radzieckie 6N23P, ktore maja lepszy bas niz Tesla, lecz kosztem gory.

Z wpisow wynika ze lampy trzeba mierzyc dla pasma przynajmniej w 3 punktach. Dla 20hz 1khz i 20khz wtedy bedziemy mieli pelny obraz ich mozliwosci. W pomiarach thd zrobie tak ze jedna bedzie wzm a druga wtornikiem katodowym aby pojemnosci kabli pomiarowych nie wplywaly znaczaco na jakosc pomiaru. Lub zrobie uklad z dynamicznym obciazeniem, jaki czesto jest ostatnio stosowany.

Parsec, 10 Maj 2007, 23:12

>Ja mam Tesle jak ta po prawej, lecz zolte litery i czerwony czubek, nozki tez zlote. U mnie, gora

>tez jest lepsza niz Philips Jan, ale Telsle maja duzo mniej dolu i chudsza srednice. Porownujac obie

>lampy, jednak wole Philipsa, ze wzgledu na bardziej zrownowazone brzmienie w calym zakresie.

>Zdecydowanie jednak wole Tesle niz radzieckie 6N23P, ktore maja lepszy bas niz Tesla, lecz kosztem

>gory.

To fotka jednej lampy. Z jednej strony ma napisa Tesla E88CC a z drugiej te mieczyki...

Bede jutro na wolumen kolo Mistrza Floriana sie krecil a czerwonej kurtce z napisem motorola. jesli ktos chce zmierzyc swoje lampy i podac je badaniom typu thd i inne to zapraszam na spotkanie. Lampki oddam np. w nastepna niedziele na wolumenie ozywiscie z wynikami badan. Jesli beda to jakies orginalne lampki ktorych nie mam w swoich zbiorach oczywiscie z rodziny 6dj8/6922/e88cc to opublikuje wyniki z internecie. Oczywiscie z podaniem zrodla pochodzenia czyli wlasciciela lampek.

> senicz

pomierzysz mi ecc82 i ecc83?. mam nówki nosy rft i tungsram. po 10 szt. chciałbym je dobrać w kwarty i pary.

pozdr,

grzegorz/

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Ok, pomierze. Tylko w ciagu tego tygodnia bo walcze dalej z wzm na lampach do sluchawek. Ach jak te e55l sie pieknie zarza!!! ale ladnie. A jak je dostarczysz? i jakie parametry chcesz dostac?

Wyślę Pocztą Polską. A co do pomiarów, wystarczy Ia.

Pozdr,

Grzegorz.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Jak zmierzysz moje lampy, to być może znajdziesz na swoje poprzednie pytanie. Myślę, że z 10 da się dobrać 3 pary. A może więcej?

Pozdr,

Grzegorz.

Moj nowy nabytek: para Amperex Orange Globe 6DJ8 / ECC88

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zrobilem wreszcie ten tester do lamp. Maranciunio zabral mi zbyt duzo czasu dzisiaj ale jutro rozpoczynam pomiary. Maranciunio wyladowal juz na nalesniku i dziarsko popierduje.

> senicz

ten Twój naleśnik i maranciunio to zaczyna mnie intrygować.

swoją drogą, imponuje mi rozmiar Twej pasji.

Jak będę miał fajne lampki to prześlę do pomiarów.

Pozdrawiam,

Grzegorz

Ok. Czekam napewno odesle z wynikami pomiarow. Mam kiepski aparat foto maly zoom optyczny. A chcialbym w necie pokazac zdjecie lampy i jej wew. cechy a takze wyniki pomiarow. Moze nawet uda sie rozpoznac producenta i ew. podszywanie sie pod nos-y jakies nowe ruskie lampy. jestem wrecz przekonany ze jakosc techniczna lamp zalezy od ilosci thd na wyjsciu. Bo niby dlaczego tesle maja wieksze thd od philipsow czy amperex? choc te ostatnie to chyba tez philipsy. Tesle jak dobrze pamietam mialy chyba2 -4 razy wieksze thd od rasowych lamp. Njabrdziej mi zalezyna orginalnych starych nosach dobrych firm. Nawet pojedyncze sztuki.

>dartman

A no, zmieniam je. Mety nie widać.

W Spark 530 zmieniłem już 6lamp.

Ecc83 i ecc82.

Mam problem z 12BH7, ale dam chyba w zamian ecc82.

Te Kt100 też wymienię. Pasować będą Kt88. I KT90 też.

Zabawa przednia. Polecam.

Chociaż, powiem Ci, że podobno struss MKIII jest świetny ;)

Chyba zacznę zbierać lampy, o ile, już tego nie zrobiłem ;)

Najlepiej nos, i w oryginalnych opakowaniach.

Myślałem przez czas, by oddać Ci tą 530 i wziąść 710.

Ale, nie. Jeszcze nie teraz. Gram max na 10. Może ten mały, by wystarczył?

Jak tam postępy w tenisie? Jestem uparty, ciągle trenuję.

Powodzenia i dużo radości każdego dnia.

Grzegorz.

> dartman

Do testów lamp polecam muzykę Skalpela.

Są w Empiku. Polecił mi je kolega z sieci.

Uzależnia.

Nie mogłem zmienić płyty.

Nie wiedziałem na co.

Każda inna miała braki.

Nie dało się.

Wciąga, jak CzarnaDziura.

A to była zwykła kopia na cdr.

HYL,

Grzegorz.

=>grzechniks,

calkiem serio mysle, ze 710 jest absolutnie wystarczajaca dla Twoich potrzeb. Wysteruje Twoje kolumny w sam raz. To moje zdanie. Co do tenisa, dzisiaj po raz pierwszy przelamalem moja trenerke! Byla pod wrazeniem, gem trwal z 15min.

Ja w Sparkach nie zmienilem zadnej lampy :( nie wiem czy to dobrze czy zle. Skalpel sluchalem juz wczesniej, znajomy muzyk polecil.

serdecznie pozdrawiam

Jakie lampy z tej rodziny maja takie przetlocze-ryski na gornej czesci banki? Mullard? no tych to chyba nie podrabiaja przez zmiane napisow? No i czym roznia sie lampy np. Telefunkena od Tesli. Wydaja sie byc takie same?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.