Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi Jar1,

dziwię się, że nie rozumiesz.

Każdy Polak za granicą reprezentuje Polskę i wszystkich Polaków. Jak myślisz - skąd się biorą stereotypy o Polaku - złodzieju i cwaniaczku albo o Polaku - rzetelnym i pracowitym fachowcu - z konkretnych działań konkretnych osób, które gorzej lub lepiej zachowały się goszcząc w innycn krajach. To samo dotyczy innych nacji np. opinia o niemieckich turystach we Włoszech itp. - tak to działa.

Strona www Ancient Audio może przyczynić się tylko do powstania/umocnienia jednego stereotypu polskiej firmy w UE - "pazerne matoły".

Z tą dumą to oczywiście było pół serio, ale sprawa jest serio - tu chodzi o interes nas wszystkich - także Twój, o to jak zostaniesz potraktowany za granicą, jaką opinię wypracują dla Ciebie Twoi rodacy.

graaf

Tomek

Toż przecież powiedziałem. Nie ma żadnej nowatorskiej myśli. Powiem więcej. Co kolwiek powiesz to będzie racja. Zgadzam się w ciemno, jasno i pod każdym innym względem. Nawet, że jest to wynik sił nieczystych. To wszystko jest wielkim oszustwem. Tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tylko człowieku, dlaczego to tak dobrze gra ?!

Drogi graff, wydaje mi się, że nakładasz na swoje barki zbyt wielką odpowiedzialność, której żaden człowiek sam podołać nie jest w stanie. Musi to powodować stan permanentnej frustracji, której przejawem tutaj jest, nieadekwatna do sytuacji, Twoja reakcja na błędy językowe na stronie AA. Stąd niedaleka droga do narzucania innym 'jedynie słusznych' zachowań i poglądów.

A jaka nowatorska myśl jest tu? Co tu jest takiego wspaniałego? Dlaczego to jeszcze droższe niż AA? Dlaczego, że "też" (?) powstaje w garażu? I dlaczego nikt szanujący się nie odważy się tego skrytykować?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Duzo piszecie o jakosci komponentow uzytych do produkcji Lektora a ja mam taka mala dygresje: nikt jak dotad nie napisal ze podstawa jest wspolgranie owych elementow mysl koncepcyjna i ich odpowiednie dopasowanie. Czesto wlasnie za to sie placi. Wszak mozna czasem uzyc np teoretycznie lepszego kondensatora o wiekszej pojemnosci wydajnosci itp a efekt finalny zostanie popsuty. Czy gdyby ktorys z was - krytykujacych - otrzymal bezplatnie takiego Lektora IV lub Grand pokusilibyscie sie zrobic w nim upgrade? czy aby jestescie pewni rezultatow? Bo z tego co wiem samo dopasowanie elementow zajelo AA mnostwo czasu... Warunkiem jest oczywiscie znaczaca poprawa efektu finalnego. Pozdrawiam.

Re: jar1, 6 Cze 2005, 10:28

cytat: "niedaleka droga do narzucania innym 'jedynie słusznych' zachowań i poglądów"

UWAGA!

A U D I O S O C J A L I S T A NA FORUM!

zaraz zarzuci mi faszyzm, a ściślej faszystowskie narzucanie normy poprawności językowej :)))

Pewnie, że sam nie podołam, ale wiesz Jar1 - nas jest w i ę c e j... więc - STRZEŻ SIĘ :)))

Over Jar1,

żegnam, bez odbioru i bez żalu

graaf

To juz ten wierszorób Gałczyński pisał:

"- Sądząc z pana plugawego wyglądu, nie słyszał pan nawet o Heraklicie z Efezu!

- Nie! Mam w efezie pańskiego Heraklita. Precz z Heraklitem z Efezu!

- Co?! Niech żyje Heraklit z Efezu!"

(flamebait)

Jest coś gorszego od głupiego kutasa, uważającego się za inteligenta. Jest to głupi k*tas, uważający się za inteligenta, który zaczyna wątpić w swoją inteligencję, więc na krzyczy głośno o swojej wszechogarniającej mądrości w nadziei, że ktoś to usłyszy i w to uwierzy, a wtedy stanie się to prawdą...

Niestety, nie wiem nic o przypadkach zmądrzenia wskutek tak pokrętnego zabiegu.

Electro:

Jeśli mówisz, że przekombinowałem, to znaczy, że uważasz, że powiedziałem coś skomplikowanego (i niekoniecznie prawdziwego), co daje mi podstawy do przypuszczenia, że mogłeś nie zrozumieć tego, co chciałem powiedzieć, a więc że być może nie było to aż takie skomplikowane... Czyli jeśli przekombinowałem, to nie przekombinowałem! :D

Dobre, co?

Niestety, tego typu {do,wy}wody nie są wcale rzadkością ;)))

tak wogole to sie zastanawiam czy wy wszyscy nie rzniecie glupa?, przeciez takie monobloki silverchujwieco mozna zbudowac za 15 tysiaczy na plitronach, ba znam goscia , ktory robi takie rzeczy osobiscie, nie wierze ze ludzie , ktorzy sie wypowiadaja w tym watku nie spotkali sie z di aj laj wyzszej proby... po prostu se w gume lecicie bo chcecie Tomasza wku.. taka jest prawda...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

discomaniak

mysli inzynierskiej zbyt wiele nie ma, koncepcja i pomysl jest (pisalem o tym, kwestia ile kto wycenia pomysl), dopasowanie tez jakies jest ale nie jest to taki poziom dopasowania jak w klockach audio note niekoniecznie tych Kondo.

Zrobcie porownanie Lektora Grand z najtanszym Audio Note DAC1.1 z preampem Audio Note PreKit, to bedzie ciekawe doswiadczenie dla fanatykow tego watku i pozwoli realnie WYCENIC poziom dzwieku AA w stosunku do firm podobnie widzacych ideal dzwieku...

Zrobcie to, ZAKLINAM was :))

No i wreszcie,

Kochani otóż, nie wiem czy jest wam wiadomo o porównaniu, które odbyło się w W-wie po AS 2004 pomiędzy Shinri kondo (8 watowa integra) a prototypem silver grand, który nota bene był w tej śmiesznej paczce na AS. Odbyło sie porównanie 2-ch zestawów. Shinri i dCS oraz silver grand(prototyp) i Grand Lektor. Nie pomnę teraz nazwy sklepu, ale można sprawdzić bo działo się to na pl. M. Fogga. Wspomnę tylko, że był to prototyp silvera granda, a nie ten opisywany przez pana W.Pacułę na jego internetowej stronie. Jako głośniki były najwyższe podstawkowce Peak Cosult. Czy chcecie wiedzieć jaki był wynik...... ?????? Im bardziej plujecie i wybrzydzacie na AA tym w gorszym świetle stawiacie jego konkurentów. Po prostu nie ma o czym mówić. I dlatego mówię. Przyjedźcie pokażcie, sprawdzimy. Match them once and for all!!!! And Just beat it!!!

Pozdrawiam

NIE porownujcie do drogich Kondo !!

zrobcie porownanie do NAJTANSZYCH (!!!!!!!!!!!) Audio Note jak DAC1.1 + preamp PreKit (moze byc ew. troche drozszy PreKit Signature). Bedzie jasne ile warto dawac za sprzet lampowy "malych wzmocnien". Oczywiscie w porownaniu A/B trzeba bedzie troche podobierac kolumny, kabelki, niekoniecznie tonalnosc bedzie trafiona na obu zestawach...

acha

przy porownaniu obciazcie Audio Noty czyms ciezkim (NIEKONIECZNIE GRANITEM ;) - moze byc PLYTA CHODNIKOWA.

Audio Noty nie maja tak solidnej obudowy antyrezonansowej i POPRAWA przy obciazeniu JEST OGROMNA !!!

americano

A tak z ciekawości,słuchałeś Lektora?

Jestem ciekaw Twej opinii.Wyrażanie sądów bez posłuchania jest co najmniej dziwaczne.

Wymienione modele AN to nie jest nic nadzwyczajnego,takich urzadzeń na tym poziomie jest na świecie w setki.

pzdr

• Redaktorzy

electro: "...monobloki silverchujwieco mozna zbudowac za 15 tysiaczy na plitronach, ba znam goscia , ktory robi takie rzeczy osobiscie..."

Electro generalnie ma rację. Natomiast jeśli chodzi o konkretnie te monobloki, które robi pan Waszczyszyn, to ponieważ nie są zbudowane na plitronach, to i noszą inną nazwę. A więc wszystko się zgadza. Tylko od kiedy electro przeszedł do obozu przeciwnika?

Natomiast sugestia americano wydaje się bardzo słuszna. Proponowałbym też porównanie z systemem DIY koteczka, bardzo dobrze brzmiące triodowe wzmacniacze niskiej mocy. Z tym że tam to naprawdę moc jest niska - po jednej 2A3 na kanał.

jozwa

jak mialbym chec na LG,to bym go sobie sam zlozyl,w jedno popoludnie,no moze w dwa.za ulamek jego ceny.

Szunaj

chyba jednak LG nie gra jak na cd za 50tys zl.swiadcza o tym inne recenzje.

mysle ze to,co odroznia go od cd za kilka tys zl,jesli chodzi o brzmienie,to zastosowanie I2S.

i zadziwiajace jest to,ze jest on prezentowany zazwyczaj w firmowym zestawieniu.

faktem jest,ze nie sluchalem,ale dlugo rozmawialem z osoba,ktora sluchala tego ha,ha......cuda.

nic szczegolnego ogolnie,ale....jak za te kase to TOTALNA KICHA.

"faktem jest,ze nie sluchalem,ale dlugo rozmawialem z osoba,ktora sluchala tego ha,ha......cuda.

nic szczegolnego ogolnie,ale....jak za te kase to TOTALNA KICHA."

No, to już ręce opadaja! Swoją drogą dziwie Ci się, że po prostu tak sobie mówisz "... nie słuchałem, ale długo rozmawiałem...". Czy ty nie czujesz swojej kompletnej porażki !!!!!!!!!! Przecież to znaczy nie wiem, ale wiem. To jakiś koszmarny bełkot. Czy Ty człowieku w ogóle się kontrolujesz? Czy ty wiesz co ty mówisz? Jaką wartość mogą mieć Twoje jakiekolwiek wpisy po takim stwierdzeniu. Przepraszam nie mam w zwyczaju robić takich wycieczek, ale Ty chyba myślisz, że myślisz, bo co prawda nie wiesz, ale długo pewnie rozmawiałeś z kimś, kto mysli, że Ty myślisz.

Widzisz, Twój problem oraz tego gościa, z ktorym długo rozmawiałeś, polega na tym, ze ja, w przeciwieństwie do Was, nie słuchałem tego ha, ha...cuda, ale go porównywałem z Wadią 860X, 861, CD 12 Linn ( w obecnosci polskiego dystrybutora), dCs'a i Mikado ponieważ byłem zainteresowany zakupem każdego z nich. Jedynie wahałem się przy CD 12 Linn'a bo wtedy to było to. Jednakże możliwość ciągłego upgrade'u, ale przede wszystkim walory soniczne i właściwie wszystkie elementy dźwięku, przy porównaniu cen powodowały, że GL był, tak!,Tak! wprost niesamowitą okazją i kropka. Kto Tego nie przyjmuje do wiadomości pomimo zachęt do zrobienia porównań jest mówiąc delikatnie "inteligentny inaczej"

>szunaj

"GL był, tak!,Tak! wprost niesamowitą okazją i kropka. Kto Tego nie przyjmuje do wiadomości pomimo zachęt do zrobienia porównań jest mówiąc delikatnie "inteligentny inaczej"

A moze porownywales z nieodpowiednimi klockami. Ilu cdkow robionych z kitu co LG lub na innych transportach philipsa sluchales? Ja troche sluchalem, tez majstrowalem i porownywalem z LG. LG przegrywa z tanim CDM4+TDA1543., koszt tego to

dht

tylko skad te Silver DAC-i wziac ? ;)

Kwestia kluczowa w AA to przedwzmocnienie lampowe dajace duzy GAIN i to najwiecej wplywa na efekt koncowy. Proste i mozna powiedziec "genialne", genialne bo tak malo osob kuma DLACZEGO to gra skoro jest takie proste.

Trudno jest zrobic uczciwe porownanie z Lektorem ktory ma dopasowany wbudowany preampik z innym zestawem, bo przewaznie alternatywny preamp "daje ciala". Porownajcie z tanim zestawem audio nota (ten zestaw DAC1.1 + PreKit Signature wcale nie jest taki kiepski, cena jest bardzo mylaca). Plyty chodnikowe dociazajace jednak obowiazkowe ;) Z granitem to Waszczyszyn wiedzial co robi ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.