Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, nie naciskajcie tomka, on już teraz nie broni poglądu na AA, tylko własnej spójności i pewnego honoru. Ludzie potrafią na czarne mówić białe tylko po to żeby było konsekwentnie. Tomek tak daleko się nie posuwa...

AA - przyzwoite granie i to już od kilku lat. Moja żona zapytała kiedyś W. czemu robi takie brzydkie klocki skoro tak ładnie grają. Odpowiedź brzmiała: bo wyglądają inaczej niż inne. Pewnie w ramach tych czterdziestu kilku tysięcy można zrobić coś innego niż kamienny nagrobek, ale wtedy może nie było by tej dyskusji... co?

• Redaktorzy

Przypuszczam że w ramach tej sumy można by zrobić nagrobek z litego złota, ale czy wyglądałby lepiej, ha?! Muszę powiedzieć, że do wzornictwa AA stopniowo się przyzwyczaiłem. Początkowo wydawało mi się niby-ładne, a naprawdę jakieś takie niedopracowane. Obecnie muszę powiedzieć że w kategori szalone projekty AA prezentuje się całkiem nieźle. Mogę wymienić od ręki z dziesięć drogich firm, których wzornictwo budzi większe wątpliwości.

Tomku, chyba muszę przypomnieć słowa jednego premiera, te mówiące o tym po czym się poznaje prawdziwego... i tak dalej.

Naprawdę czas kończyć bo to już nawet śmieszne nie jest. Jakbym nie wiedział czym się zajmujesz i ile masz lat, to byłbym pewny, że mamy do czynienia z upartym dwunastolatkiem, słowo daję...

fade> napisałem "o dragach" > cytat z Waszczyszyna: ale jak można się zachowywać po 10 tabletkach XTC"

poza tym już po AS a z tego co pamiętam to zapisywałem się na kąbelki i chyba jako pierwszy - sorry pal;-))

Tomek> no pewnie, płyta powinna być ładowana najlepiej do pilota, a co, przecież to takie cholernie niewygodne że po założeniu krążka trza jeszcze nacisnąć przycisk, i wcale tego AA nie tłumaczy że jest 10cm od miejsca załadowania płyty.

• Redaktorzy

Na początek? Niech będą np. dwie kolejne facjaty budżetowego modelu Wadii - Wadia chce utrzymać w dobrym samopoczuciu właścicieli droższych klocków sugerując wzornictwem najtańszego modelu, że to wyrób dla ubogich. Nie lubię takich chwytów. Następnie 47labs. Dalej powiedzmy Sugden, Holfi, Audio Note (część modeli), odtwarzacze McIntosha (lektor wygląda dla mnie lepiej)... Kto da więcej?

Moje typy jakie teraz przyszly mi do glowy: MBL, CR Developments, LUA, Jadis, starsze modele AVM [te nowe sa juz ok], Audio Aero- wszystkie za zloto i blyszczace blachy, chyba w rekawiczkach trzeba je obslugiwac:) Roksan -za kicz, Vincent tez mi sie nie podoba - jest jakis taki sztampowy. Moze cos pozniej jeszcze dodam:)

no i oczywiscie LG z cena 14.500 usd. po dzisiejszym kursie.

nie jestem,ani zacietrzewiony na te marke,i producenta,ani nic nie zmieni mojego wyrobionego zdania na jej temat.poprawne granie na AS to porazka cd za 14500usd.

kolejna sprawa,jak AA produkuje kolumny z aktywnym basem(bo lampy nie wyrabiaja), to powinien producent miec o czyms takim pojecie.ciekawe dlaczego bas byl na prezentacji poza kontrola?moze LG nie sluzy firmowe zestawienie?moze stopnie preampu sa do banii?

od pewnego czasu sie zastanawialem,po co mi na grzyba preamp Sonic Frontiersa (26kg)z osobnym zasilaczem,po co mi komplet lamp Telefunkena za 9600zl do niego?

jak mozna to zrobic jak zrobil to AA.a wlasciwie nie zauwazylem tam preampu?moze to jakas kolejna inowacja???

a moze to przyczyna braku kontroli basu??lub jedna z przyczyn??

checi na wyjazd mialem,ale sprawy zawodowe byly wazniejsze.pamietam takze AS sprzed 2 lat,i te obskorne wnetrza Sobieskiego,brudne i duszne.szkoda mego cennego czasu.

Nie widzialem co to jest to Holfi..No i sie dowiedzialem:) Piekna rzecz hehe, boazeria na scianie i ten zestaw:) W chatach goralskich tez by sie dobrze prezentowal :)

[obrazekLUKASZ-207176_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

santadog: kozikiem, kozikiem... A jak się do tego porówna polerowaną drewniana płytę czołową Conoisseur Audio, to na płacz się zbiera.

Ależ Panowie. Jeżeli wzrok mnie nie mylił to w hajendowej skrzyneczce wzmacniającej było trochę wolego miejsca na wrzucienie jakiegoś woruszka kartofelków coby poprawić basu kontrolę :)

Tak więc za parę grosików będzie lepiej a Pan kostruktor interesująco zabawiał publikę i przynajmniej widać było, że jest to pasjonat - w odróżnieniu od rzeszy dętych jak balony handlarzy (co na miano handlowca nie zapracują nigdy)

Może mi ktoś będzie umiał powiedzieć w jaki sposób na wystawie stwierdził jak gra Lektor?

Ja pisałem, że grało!!! (w tym pokoju) dość poprawnie, ale z lekka efekciarsko nie dając tym samym poznania samego odtwarzacza. Dlaczego? Bo jak mogłem poznać jego undywidualny charakter słuchając muzyki przez "subwooferowe" głośniki?

• Redaktorzy

abudzik: no właśnie, była taka skrzynka na ziemniaki, a co w niej siedziało, któż to wie? Tomek może jeden, bo głos mu z pieca podpowiada... :-)

ale caly czas slysze o dudniacym basie i zadnych,ale to zadnych szczegolow o dzwieku.nic poza przecietnosc.

na tle szacownej konkurencji.

nie wiem,czy mam chec czegos takiego posluchac,bo pewnie pomieszczenie bedzie nie odpowiednie,lub sprzet towarzyszacy nie zgrany,lub szumy w sieci zasilajacej,lub niskie cisnienie atmosferyczne.

co do AS,to raczej w przyszlym roku pojade do Monachium.piekne miasto,zwiedze Olimpie,bo zawsze mialem na to ochote(zawsze brakowalo czasu).

mysle,ze lepszym pomyslem byloby przeniesienie AS do Poznania,ze wzgledu na warunki(odsluchowe rowniez)

jozwa:

Ja mam żyłkę handlowca i widząc przygotowaną w szczegółach ekspozycję (od skrzyni-zapewne jako musu koniecznego poprzez tabliczki metalowe i inne gadżety oraz strój i zachowanie autora) to mimo braku fascynacji tym co usłyszałem - szacuneczek dla konstruktora

Darkul

wiesz czemu sie wystawil?

bo show to on ma od kilku tygodni na tym forum.lepszej reklamy nie trzeba,AS to byla formalnosc.no i raczej klapa.bo LG pewnie gra dobrze,gdzies w odpowiednich przygotowanych warunkach,ale do czolowki,do miana najlepszych jak okreslil W.P to mu daleko.

2 lata temu na AS sluchalem sprzetu AA,i gralo nieciekawie.u Zydelka podobalo mi sie bardziej.

Obiektywnie patrząc, wystawa Audio Show nie jest dobrym miejscem do oceniania sprzętu. A to warunki, gwar, szum, a to rodzaj muzyki itd. Jedynie wybitne klocki, jeśli zagrają na pół gwizdka swych możliwości (nawet na drucie od żelazka) pokazują pewien poziom, który przy ich doskonałości swoimi 50% przewyższają konkurencję. Ja wystawe potraktowałem jako atrakcję obejrzenia, bo od strony odsłuchowej to szkoda.... Więc może troszkę umiaru w optymizmie i pesymiźmie. Nadal ponawiam pytanie!!!! W jaki sposób dokonaliście oceny odtwarzacza? Na jakiej podstawie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.