Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

Maniakaudio

Skontaktuj się z Lazurem z W-wy,posiadają Accuphase i być może skuszą się Twoją propozycją.

Będzie to lekcja pokory dla AA i okazja do dokonania korekty cen(niewątpliwie bardzo wysokich).

Wężu,Dynaudio 3.3 to jest moja baza i nie wykluczam, że to moje ostatnie kolumny ale w domu nie miałem lepszych.

Guarnieri wypiąłem po 2 dniach bo kompletnie wymiękły.

Kolumnami zajmę sie po wymianie kabli i żródła z poziomu do 50K, bo tutaj zdobyłem już pewne doświadczenie i nikt mi byle czego nie sprzeda.

Powoli,na każdy klocek potrzebuję minimum pół roku.

Frank,

Czy meczowałeś osobiście któreś z tych zródeł z L.G. lub Mikado?

Jeśli tak to gdzie,kiedy, w jakim systemie i jaka jest Twoja opinia?

Poniżej poziomu L.G. Mikado nie schodzę.

maniakaudio > dobrze, że wiesz iż nie ocenisz obiektywnie CDeka za 50 tys na kolumnach za 16

nie na darmo masz ksywe maniak :-))))))

Wydasz 50.ooo i LG czy inny i okaże się lipą po roku, bo zmienisz kolumny np na Avalony na których wszystko wylezie :-)

Ale jak to pewnien redaktor mawiał - system buduje się od źródła !

amen :-)

co za gość z tego Maniakaaudio :) O matko i córko ! Lektor, contury, może jeszcze zaproponuj kable van den hula do testu. Wiem, że gusty nie podlegają dyskusji, ale czasem trudno się powstrzymać. Porównanie dynaudio contur 3.3 do SF guarneri jest śmieszne z wielu powodów, trzeba było porównywać do czegoś innego. Lektora też.

A co tam, i tak Maniakaudio pewnie mnie nie lubi :))) Ale wesoło jest czasem na forum...

americano

Wybitnie wpływasz co jakiś czas na podwyższenie dawki humoru.

Twa niechęć do produktów inżynierów Dynaudio,jest chyba jeszcze większa niż Darkula do inżynierów BB i nieszczęsnego opampa OPA 627.

Nie ma nic lepszego,jak wesoło rozpoczęty dzionek.

Proponowany zestaw głośnikowy do meczu Mikado : AA LG to Altus 140 koniecznie na cokołach granitowych(jakby cokołów nie mogli dostać,to niech pożyczą od Sebaxa).

:)))

• Redaktorzy

Generalnie to Ivor Tiefenbrun (Linn).

Co do Dynaudio - nie znam tego akurat modelu, ale krytykowanie systemów innych osób jest chyba w złym guście. Nie pozwala się na to sprzedawcom i słusznie, bo porady w stylu: sprzedaj pan wszystko i kup nasze to żenada. Dlaczego na forum mamy sobie na to pozwalać. Dynaudio to uznany producent, Contour to niezłe klocki, a przede wszsytkim jest to system, w którym słuchany sprzęt ma pracować, zapewne długo. Więc zaczynanie od wyrzekania na Contoury jest chyba bezproduktywne. Facet ma słuchać w innym systemie, niż potem będzie miał w domu? A cóż to za nowy styl?

jozwa, nie kapujesz?:)) Przecież On po tym teście będzie chciał tego lektora sprzedać, więc konfiguracja jest ważniejsza dla innych, obiektywnie oceniających potencjalnych... :)

maniakaudio

a ha czyli zrozumialem maniaka i jego problem, teraz wiem jakiego rodzaju audiofile kupuja enszynta, a czy ten watek pomoze maniakowi w sprzedazy cd to jest otwarta kwestia...:) jatak czy siak trzymam kciuki

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Jozwa maryn

Czas kończyć tą literacką przygodę,wrócę do forum jeśli się nieco ucywilizuje.

Jeśli ktoś ma problemy z Lektorem to go z nimi zostawiam, a dla mnie to CD

pozostaje nadal źrodłem odniesienia.

Dziękuję tym Panom,którzy mnie zrozumieli.

Pozdrawiam

Maniakaudio

PS.O kablach które dzisiaj odebrałem tylko na poufny, prywatny kontakt.

oj, może się obraził.

szkoda bo lektor nie jest zły, ino trochie za drogi - jakieś 100%, jego słabe strony wynikają z prymitywnego zasilania, a mocne z prostego stopnia wyjściowego i dużego wzmocnienia. Tak mało osób ocenia źródla z dobrym preampem (dającym owo wzmocnienie) i dlatego wyciągają złe wnioski z porównań. A wystarczy porównać np. o wiele tańszego arcama/naima/linna/pioneera + tani preamp audionote z lektorem i to "coś" czego nie dostrzegał discomaniak wystąpiłoby :((( .

eee, no bez przesady

6-7 tys. zł byłoby uczciwie, zapewniłoby większą sprzedaż właścicielowi (i mniej sceptycyzmu i krytyki) i dostateczną marżę zysku. A tak rynek sam weryfikuje, sprzedaż w Polsce jest marna i pan Waszczyszyn smutny, a taki miły człowiek z niego :(

Pozdrawiam jak przeczyta.

americano

Napisałeś "6-7 tys. zł byłoby uczciwie".Gdybyś obejrzał dokładnie budowę tego cedeka,to byś zauważył,że 6 tysięcy to byłby przypuszczalny koszt tego urządzenia( o ile nie więcej).

Sam transport to ponad 2000 pn,o reszcie nie wspominam.

Też uważam ,że cena jest wysoka,ale bez przesady !

Ps.

A co Ty K.........A wiesz o zasilaniu.

Odpowiedam - G.............O

To są fakty, nie złośliwości.

Tylko po co komu transport za 2000 zl ? Przepraszam bardzo ale ja mam w komputerze "transport" za 250 zl, ktory nie dosc, ze czyta takie plytki cd-audio, ktorych stacjonarny cd nie rozpoznaje, to czyta takze geste DVD, mnostwo formatow "komputerowych" i na dokladke potrafi je wszystkie nagrac z duza predkoscia. Moze to producent transportu jest zdzierca ?

Frank nie denerwuj się.

Może myślałeś o L. Grandzie (ja o lektorze IV, wiem nie ten wątek...)

Trochę wiem o tym i tamtym, a Ty może nie wiesz, że ja wiem więc wybaczam Ci :)

Temat już mnie nie interesuje i w zasadzie od początku mnie nie interesował

Jeśli Ty wyceniasz inaczej jak ja, ktoś inny jeszcze inaczej itd. to tak powstaje krzywa popytu,

potrzeba jeszcze skrzyżowania z krzywą podaży. Jak to wygląda - widać.

Poza tym w klockach AA jest jeszcze kwestia wyceny pomysłu. W lektorze myśli technicznej zbyt wiele

nie ma, ale pomysł za konstrukcję jest (kwestia czy ktoś woli płacić za pomysł czy za myśl techniczną i lata

doświadczeń inżynierów).

PS. Obejrzyj sobie zasilacze w np. cd-kach linna.

A poza tym jak JA, PREZES BANKU ZBOŻOWEGO MÓWIĘ, ŻE JEST TAK A NIE INACZEJ,

TO TAK JEST I BASTA. NO !

>americano

A jakie to genialne zasilanie jest w Linnach? Pomierz sobie ten cud techniki.

Chociaz moze to i dobre jest, w komputerach sie sprawdza:)

Az sie wybiore posluchac CD Linna, maja genki w katowicach.

dht

chciałem ale miernika zapomniałem

w sumie to może masz racje... Przecież w sondeku jest tylko troszke stuningowany zasilacz od faxu...

A głupa zgrywają, że niby tyle pracy nad adaptacją tego SMPS.

Inteligiencja techniczna, kur....a ich mać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.