Skocz do zawartości
IGNORED

Rouge Audio Sphinx opinie

wig

Rekomendowane odpowiedzi

poszukuje pomysłu na wzmacniacz hybrydowy, który miałby jako źródło Jolidę JD 100a , chętnie kupiłbym Jolidę JD 1501 RC , ale jest niestety nie do znalezienia. Może mieliście okazję posłuchać Rouge Audio Sphinx ? Nie za wiele można znaleźć opinii o tym wzmacniaczu,

Dodam, że kolumny, które aktualnie mam to Audio Physic Tempo 3. Wiem, że warto byłoby posłuchać, ale w Toruniu niestety nikt tego nie ma w ofercie.

https://www.audiostereo.pl/topic/117980-rouge-audio-sphinx-opinie/

ponoć ciekawy aczkolwiek bez rewelacji... tez sie tym interesowałem ale jakoś bez przekonania wszystkie nieliczne opinie znalezione w sieci o tym wzmaku

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Witaj,

to dobra hybryda, którą bardzo często łączyliśmy z Audio Physic. Nie jest to klasa Pharaoh, natomiast w swoim budżecie ciekawa propozycja. To równe, lekko ocieplone brzmienie.

Z mojej jednak strony zasugerowałbym inną hybrydę - wzmacniacze Vincent SV-227 lub SV-237. Przy odrobinie zmian (dokładnie wymiana fabrycznych lamp na inne, lepsze modele) efekt może bardzo miło zaskoczyć.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Z mojej jednak strony zasugerowałbym inną hybrydę - wzmacniacze Vincent SV-227 lub SV-237. Przy odrobinie zmian (dokładnie wymiana fabrycznych lamp na inne, lepsze modele) efekt może bardzo miło zaskoczyć.

może to dobry trop , czy Vincent dobrze współpracuje z lampowymi CD , mam Jolidę z lampami Psvane 12ax7 ? Jakie lampy zamiast fabrycznych można brac pod uwagę ? Mam w szafie parę Telefunkenów ECC 83, warto zostawić ?

Jak z niezawodnością sprzętu Vincent ?

Tu może pisać każdy i do tego co chce,jednak jeśli chcesz coś dobrze skonfigurować,to słuchaj u siebie w systemie.Tylko taki odsłuch będzie miarodajny a nie wpisy z forum.

Chyba,że rady potraktujesz tylko....kierunkowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.