Skocz do zawartości
IGNORED

Przesyłka z yesasia.com

shm-cd

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź.

Zapytam jeszcze - czy przesyłka przyszła poleconym czy do skrzynki zwykłym listem? Oraz ile płyt zamawiałeś, gdy naliczyli cło? Raz mi naliczyli cło na grubsze zamówienie z CDJapan na 5CD (ponad 11 000 jenów), ale gdy zamówiłem jedną sztukę też z CDJapan przyszła po 7 dniach i nic nie nałożyli, do tego miły Pan listonosz (pozdrowienia) przyniósł mi list do domu, bo był dosyć dużych gabarytów i nie zmieścił się do skrzynki, a brałem najtańszą przesyłkę lotniczą, nie poleconą - więc do skrzynki i bez numerów do śledzenia.

Teraz z yesasia w planach 2 płytki, mam nadzieję, że haraczu nie zdejmą.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

W sumie to nie wiem jaka to dokładnie przesyłka ... mam kilku zaprzyjaźnionych pracowników poczty i przeważnie przesyłki docierają do firmy gdzie pracuję . Jesli dwie płyty to spoko nie powinno być haraczu .

• 7 miesięcy później...

Zamówiłem na próbę box 3CD i 1 SHM CD - razem 61 USD i tu zgoda nie policzyli za pocztę, a dodatkowo mogłem za friko zamówić jakieś dziecinne pierdółki. Czas czekania do 7 dni. Czemu nie. Zapłaciłem PayPalem od ręki, a po 2 tygodniach powiadomili mnie, że ten 1 CD SHM skreślają, bo go nie maja. Po kolejnych 2 tygodniach zacząłem się niepokoić i napisałem, że czekam już 4 tygodnie. Po miesiącu znów napisałem, że przetrzymują moje 61 USD od 30 dni.

No i odpisali, że im przykro, ale nie mają także tego boxu 3CD. Skasowali zamówienie, gratisa dla dzieciaków nie dali, a na PayPal wpłynęło równe 61 USD po 3 dniach.

Było to moje u nich 1 i ostatnie zamówienie.

Jak ktoś chce w ten sposób "oszczędzać", to droga wolna. Oprocentowanie do tyłu.

Chce też dodać tym co nie czytają, że jak zamówienie jest niezrealizowane do 15 USD, to nie oddają kasy, tylko dają możliwość za nią kupić sobie jakiś kupon na kolejne zamówienie.

Zamówiłem na próbę box 3CD i 1 SHM CD - razem 61 USD i tu zgoda nie policzyli za pocztę, a dodatkowo mogłem za friko zamówić jakieś dziecinne pierdółki. Czas czekania do 7 dni. Czemu nie. Zapłaciłem PayPalem od ręki, a po 2 tygodniach powiadomili mnie, że ten 1 CD SHM skreślają, bo go nie maja. Po kolejnych 2 tygodniach zacząłem się niepokoić i napisałem, że czekam już 4 tygodnie. Po miesiącu znów napisałem, że przetrzymują moje 61 USD od 30 dni.

No i odpisali, że im przykro, ale nie mają także tego boxu 3CD. Skasowali zamówienie, gratisa dla dzieciaków nie dali, a na PayPal wpłynęło równe 61 USD po 3 dniach.

Jak ktoś chce w ten sposób "oszczędzać", to droga wolna. Oprocentowanie do tyłu.

Chce też dodać tym co nie czytają, że jak zamówienie jest niezrealizowane do 15 USD, to nie oddają kasy, tylko dają możliwość za nią kupić sobie jakiś kupon na kolejne zamówienie.

Oprocentowanie do tyłu: 240 zł (dla równego rachunku) : 0.01% (oprocentowanie lokat w USD) = 0.24 PLN : 12 = 0.02 PLN. No, faktycznie, kolega ma w plecy. Ja bym się sądził.

Ty to masz wiecznego pecha w zakupach internetowych. Musisz przejść do reala :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.