Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór amplitunera

Darek92

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Prosze o pomoc przy wyborze amplitunera. Waham się między arcam avr 450 a marantz sr 7009. Czy ktoś miał styczność z tymi amplitunerami? A może macie jakieś inne propozycje co do amplitunerów w tej cenie? Czy to już kwoty w których lepiej zainwestować w procesor i końcówkę mocy?

https://www.audiostereo.pl/topic/118092-wyb%C3%B3r-amplitunera/

a tu znowu ja :) nie marnował by m pieniędzy na amplituner masz spory kapitał rozglądaj sie za procesorem i końcówką wielokanałową lub monoblokami,podobno arcam jest świetny ale jeżeli postawisz przy nim końcówke która będzie oddawała 100-150 watt na 5 kanałów-realnych watt to myślę że będzie to dzwięk poza zasięgiem wymienionych przez ciebie klocków,myślę ze końcówka jest projektowana tylko i wyłącznie po to żeby wzmacniać sygnał audio amplituner jako całość ma w sobie ukłądy do obróbki dzwięku obrazu tuner...to wszystko zawsze będzie powodowało chęć oszczędności które konstruktor ma narzucone przez szefa finansów danej firmy często tak się dzieje i mamy efekt że jest ok. ale....przemyśl temat pod takim kątem,wiadomo są amplitunery po 20-30 tysięcy i prezentują hi endowy poziom ale gdyby te 30 tysięcy zainwestowac w sprzęt dzielony byłbym ciekawy takiego porównania obstawiam że druga opcja zdeklasuje piewrszą.

Jestem ciekaw opinii użytkowników droższych systemów KD może ktoś miał przyjemność poeksperymentować,Pozdrawiam

Witaj,

podaj proszę pełną konfigurację Twojego systemu (przede wszystkim z jakimi kolumnami nowy amplituner będzie współpracował), wykorzystanie systemu (filmy, koncerty, muzyka, gry), gatunki odsłuchiwanej muzyki oraz Twoje preferencje brzmieniowe.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Też tak myślałem. Dzięki za opinie. W takim razie czy ktoś może wyrazić opinie na temat jakiegoś dobrego procesora? Marka, model? Coś z własnego doświadczenia? Coś co sprawdzi się przy telewizorze 4k i w 3d.

Witaj,

podaj proszę pełną konfigurację Twojego systemu (przede wszystkim z jakimi kolumnami nowy amplituner będzie współpracował), wykorzystanie systemu (filmy, koncerty, muzyka, gry), gatunki odsłuchiwanej muzyki oraz Twoje preferencje brzmieniowe.

Kolumny będe dobierał dopiero po zakupie amplitunera, ponieważ składam całkowicie nowy system. Służyć ma do filmów, gier ale także do stereo więc będzie pracował ze wzmacniaczem. Zależy mi na dźwięku który odda sytuacje w filmie czy grze, na wyrazistości. A w muzyce na dobrym basie.

Ale też poważnie zastanawiam się nad dzielonym zestawem ponieważ wiem że wtedy moge osiągnąć o wiele lepsze efekty? Może w tym kierunku mi coś doradzisz?

Może być też coś z wyższej półki ponieważ większość rzeczy i tak pewnie kupie używane.

Anthem mrx 710

Popieram Kolegę

Anthem wciagnie nosem każdy z wymienionych przez Ciebie , i zagra b dobrze jak na ampli w stereo, ja mam dużo niższy model mrx 310 który w bezpośrednim tescie z ww Marantzem rozwalił go w każdym aspekcie , do tego propnuje dobre końcówki i preamp , np audiolaba , z ampli puszczasz przez końcówki na fronty a do stereo używasz preampu + końcówki i masz doskonałe stereo i jeszcze lepsze kino

Ja mam Anthema MRX510 do tego kolumny KEF R700, zastanawiam się właśnie nad dokupieniem albo wzmacniacza zintegrowanego Anthem 225, lub końcówki mocy do stereo. Co u Ciebie gra jako końcówka i preamp?

Ja mam Anthema MRX510 do tego kolumny KEF R700, zastanawiam się właśnie nad dokupieniem albo wzmacniacza zintegrowanego Anthem 225, lub końcówki mocy do stereo. Co u Ciebie gra jako końcówka i preamp?

mam starego Kenwooda basic m1 końcówke stereo i basic c1 przedwzmacniacz , po renowacji: wymianie kondensatorów, okablowania , przelutowaniu płytek i wymianie zasilaczy , w stereo hula pięknie , w kinie jeszcze lepiej

Anthem ma tylko jedna wade- jak dla mnie. Jest nia jego wyglada.ale to juz kwestia gustu a o tym sie nie rozmawia...

a widziałeś MRX 710 , to chyba pierwsza seria Anthema która wygląda zacnie , model z końcówka 00 wygladały faktycznie okropnie , dla mnie nowe Anthemy wyglądają kozacko a na żywo jeszcze lepiej , prostota formy i skromnośc to w tych czasach rzadkość

anthem-mrx-310-aloitus-7238.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.