Skocz do zawartości
IGNORED

Ddnośnie muzyki z odtwrzacza dvd

kkkrzysztov

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jedna sprawa z dzisiejszego poranka. Wczesnym popołudniem gdy domownicy opuścili mieszkanie postanowiłem dać czadu z moimi nowymi Klipsch rf62 II. W ruch posła pyta Roxette. Rozkręciłem całkiem solidnie ale nie trzęsła mi się podłoga. Potem Rammstein i nic. Następnie puściłem te same nagrania z komputera, poprzez Asus Xonar i dźwięk był lepszy. Z dvd dźwięk miał jakby wycięte najniższe pasmo, dźwięk był chudy/cienki i mocno rozjaśniony. Po wsadzeniu płyty do cd romu w laptopie podłoga się zatrzęsła, dźwięk był bardziej nasycony i ocieplony, a wysokie tony łagodniejsze, jak by całe pasmo muzyki było obniżone.

Zakładałem temat o wyborze nowego wzmacniacza, ale chyba powinienem najpierw kupić odtwarzacz kompaktów, bo odnoszę wrażenie że to dvd tak kaleczy dźwięk, a nie asus zrobił tak dobrą kartę.

https://www.audiostereo.pl/topic/118186-ddno%C5%9Bnie-muzyki-z-odtwrzacza-dvd/

Przetworniki cyfrowe w odtwarzaczach, szczególnie tych tanich, są kiepskie to prawda. Rozwiązaniem może być oczywiście zakup lepszego CD playera, albo wzmacniacza z wbudowanym DAC i podłączenie z wyjściem cyfrowym odtwarzacza dvd (o ile takowe posiada).

Nie ma takiego urządzenia jak DVD. DVD to rodzaj urządzeń. Gra konkretne urządzenie - a nie "DVD". I te konkretne urządzenia są bardzo różne - od najtańszej budżetówki do najdroższego high-end'u. Nie ma sensu wrzucać ich do jednego worka nazwanego "DVD".

z własnego doświadczenia dvd służy do odtwarzania filmów w formacie dvd a przy okazji posłuchasz mp3 ,cd i inne cuda nie widy ale jak to gra to sam sobie odpowiedziałeś w pytaniu

A moze Xonar mial cos podbitego/ulepszonego w filtrach i ustawieniach karty w Windows ? No i jeszcze jakie to DVD ?

Nie, sprawdzałem, wszystkie filtry powyłączane, nawet dźwięk bezpośrednio z laptopa jest pełniejszy. DVD to Yamaha s657, kombinowałem z analogowymi i jeszcze gorzej było niż z optykiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.