Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do pokoju 13m2 do ok 800zł

rox_dol

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam nowy temat bo stare mają nieaktualne linki. Szukam kolumn, mogą być używane, będą podpięte pod denona 710. Wolał bym z przednim bas reflexem, bo będzie mi łatwiej je ustawić. Muzyka rock, pop, filmowa. Fajnie jak by był dobry bas.

Witaj,

zwróć uwagę na kolumny Monitor Audio MR2, dobrze zgrywają się ze wzmacniaczem Denon, mają przedni bas-refleks i oferują dynamiczne, uniwersalne brzmienie.

Jeśli natomiast pozostanie trochę przestrzeni, dając możliwość zastosowania kolumn z tylnym otworem bas-refleks, proponuje polską konstrukcję Pylon Audio Pearl Monitor.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Grałem w podobnym gabarytowo pomieszczeniu na Monitor Audio BX2. Mają przedni basreflex. Lepsze są na pewno RX2. BX2 polecam ale jedynie na standach, żadnych ustawiań na meblach.

Przeskoczyłem na podłogówki .

Standy mi się zostały bo były dobierane właśnie do tych kolumn a kupujący już miał jakieś swoje.

A jak sprawują się Wharfedale 10.2 na tle wymienionych powyżej?

Ewentualnie droższe Dali Zensor 1?

Zależy mi na miękkim lub zrównoważonym graniu. Absolutnie unikam wyeksponowanego dźwięku na górze i dole.

Rox_dol i nie bój się dużych kolumn jeśli masz je jak rozstawić bo nie wszystko dudni. Ale wtedy odsłuch u siebie itd. Np podlogowki które teraz chce sprzedać są fiigranowe i i grają jak monitory ale tez potrafią najniższym przywalić. Wszystko zależy od rozstawienia.

"Jakie kolumny do pokoju 13m2 do ok 800zł?"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bierz i ciesz się, że to w ogóle w takiej cenie dostałeś.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

A duża jest różnica w jakości pomiędzy MR2, BR2 i BRX?

BR2 to seria Bronze i są lepsze niż MR2 i chyba ciekawsze od BX2 (BR2 są cieplejsze i przyjemniejsze w odbiorze).

BRX to nie wiem co to jest ;)

Ja czasami tęskię za bx2 i moimi podstawkami. Dużo im brakuje do lepszych czyt. droższych kolumn ale warto jeśli w dobrej cenie wyrwiesz. Potrafily za takie pieniadze scenę budować całkiem poprawnie. Myślę że nie dużo wiecej byś teraz zapłacił niż budżet za nowe bx2. Na priv jak chcecie gdzie bym polecał i gdzie zapytać może jeszcze mają.

Kupiłem bx2 i jestem baaardzo zadowolony, dobry wokal, świetne instrumeny strunowe i o dziwo bas pomimo opinii że go brakuje to w moim pomieszczeniu jest pięknie, dość miętko ale dokładnie czysto a z dobrej jakości nagraniem potrafi mocno ruszyć ściany, nawet gdy muzyka lekko sączy się z głośników czuć wibracje- świetnie relaksuje:) Nie spodziewałem się tego. Dałem 700zł a stan jak ze sklepu, bez najmniejszej ryski. Udany zakup. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.