Skocz do zawartości
IGNORED

Zestawik do wszystkiego Denon AVR-X1100W + Dali Zensor 5

Joelsky

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Sprzedawca napalił mnie na zestaw Denon AVR-X1100W + Dali Zensor 5 w opcji 2 głośniki(3200zł) lub 5+1 (5400zł)

Trochę to jednak wszystko kosztuje pytanie czy nie przepłacam? Czy jest coś np. lepszego od ampla w tej samej cenie, nawet niższej? Pokój mam mały jakieś 20m2 - trochę mniej.

Do ampla będzie podłączona konsola, monitor komputerowy, telewizor, komputer. Słucham raczej wszystkiego i chciałbym, aby zestaw za rok czy dwa nagle nie okazał się przestarzały i fajnie grał przy oglądaniu filmów. Ktoś poradzi co z moim zonkiem zrobić?

Za pół roku już wypuszczą coś nowego ale to nie znaczy że to co kupisz przestanie nagle grać .

Za 2 lata warte będzie 1/3 ceny, ba po wyjściu ze sklepu będziesz już w plecy z 20% .Tak to już niestety jest czy z audio czy z samochodami z wszystkim poza może sztuką .

W nowym sprzęcie masz jednak tą przewagę że jest na gwarancji . To tak jak z samochodami tylko inne proporcje cenowe .

Ja osobiście wolał bym wzmacniacz nie amplituner ale mi wystarcza oglądanie filmów z głośników w telewizorze

Co do technicznych aspektów to są tu lepsi specjaliści

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Sprzedawca napalił mnie na zestaw Denon AVR-X1100W + Dali Zensor 5 w opcji 2 głośniki(3200zł)

sprzedawca chce trochę dużo tu masz np cenehttp://www.dali.waw.pl/kolumna-glosnikowa-podlogowa-dali-zensor5.html a można spróbować się jeszcze potargować

Witaj,

to dobry zestaw, uniwersalny i nowoczesny, który pod względem funkcjonalności powinien przez kilka być aktualny. Także połączenie amplitunera Denon z kolumnami Dali Zensor jest optymalne, uzyskasz dźwięk dynamiczny, otwarty jednak bez ostrości, agresywności, suchości, raczej trochę zaokrąglony.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, może przed decyzją warto jeszcze posłuchać inne konfiguracje. W przypadku pytań lub oferty finansowej służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Z tym że nie szedł bym w kolumny Dali Zensor 5. To małe głośniki dobrze nadające się do kina. Jednak w stereo są mało przestrzenne.

Wybierz Albo Zensory 7, zestaw do dostania za 4500(5.0) + ampli za 1500 albo w przypadku dwóch głośników. Tannoy Revolution DC6T, zagrają dużo lepiej od Zensorów.

"Denon nie wyposażył tego sprzętu w analogową sekcję audio" - co znaczy to dla mnie? Może ktoś mi wytłumaczyć?

@Q21 - do Warszawy z Bydgoszczy mam spory kawałek drogi więc raczej odwiedziny w celu przesłuchania zestawu i powrotu z pustymi rękoma raczej odpadają. Chyba, że czegoś konkretnego w regionie nie znajdę to się skuszę na wyjazd.

Póki co mam sieczkę z mózgu :)

Denon nie wyposażył tego sprzętu w analogową sekcję audio" - co znaczy to dla mnie? Może ktoś mi wytłumaczyć?

ma 2 wesjscia analogowe. Trochę mało ale jak twierdza kto teraz z tego korzysta,

Wolał bym dorzucić kampkę i kupić sobie Yamahe 677

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.