Skocz do zawartości
IGNORED

LM4562 Zakłócenia.

SyrenaAudio

Rekomendowane odpowiedzi

Układ jest nowy i niewygrzany. Po pierwszej godzinie zauważyłem że jest dość dynamiczny lecz dość suchy i wąski. Porównuję go z LM4526.

Wstrzymam się z głębszą analizą do chwili kiedy układ rozbryka się na całego.

Scalak ci się raczej nie wygrzeje. Zainteresuj się kondensatorami elektrolitycznymi na wyjściu. To one często odpowiadają za suchy dźwięk. LM4562 swoją słodyczą równoważy takie suche dźwiękowo elementy. Ja bym polecał takie jak Elna Silmic II Gold lub Black Gate N.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Walczyłem do końca, padłem po 4:00 :)

Finalnie przypasowało mi jednak LM4526. Dół schodzi niżej i nie był tak twardy jak w przypadku LME. Góra w LME była ostra lecz jednobarwna a w całym paśmie brakowało mi trochę powietrza. Instrumenty były wyraźne lecz ciasno upchane. Wszystkie detale ostre lecz wypchnięte do jednego poziomu głośności co dawało wrażenie nienaturalnej kompresji.

Brakowało tego aksamitu który posiada LM.

Lm mimo swojej słodyczy sprawia wrażenie precyzyjniejszego i szerszego a muzyka jest bardziej naturalna.

Oba układy są ponadprzeciętne lecz ja wybieram jednak subtelniejszego LM4526.

Dzis jeszcze raz usiądę do tego tematu lecz wątpię by coś się zmieniło.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.