Skocz do zawartości
IGNORED

pcb krell ksa 50

Rekomendowane odpowiedzi

saczek_XTRM, 1 Gru 2009, 22:11

>niechze moderator usunie ten adres, bo po co jakies klopoty dla kolegi...

wojna clonów to jeszcze zadne problemy:) ktos juz to kiedys wyrezyserowal wiec jedyne to tylko trzymac sie scenariusza:)

Witam, przesyłki jakimś cudem poszły. Nie powinno być pomyłek ale jeżeli ktoś dostanie coś innego to bardzo przepraszam ale robiłem to w wielkim pośpiechu żeby zdążyć przed moim wyjazdem, żebyście dostali je jeszcze w tym tygodniu.

>wojtekr

Witam,

Właśnie odebrałem przesyłkę z elementami do KRELL'a. Niestety otrzymałem tylko 1 szt. PCB, może któryś z kolegów otrzymał przez pomyłkę o 1 szt. PCB. za dużo albo została ona u kolegi wojtekr. Pozostałych elementów jeszcze nie sprawdzałem bo jestem poza domem.

nowy18, 4 Gru 2009, 17:43

>W przesyłce brakowało rezystorów 1k. Może ktoś będzie miał więcej?

hmmm...

sprawdzalem dwa razy ale wszystko moze sie zdazyc z ''drobnica'' sprawdzcie panowie bo w takim razie ktos ma za duzo 1K.

pzdr

Vuy

Bardzo przepraszam za pomyłki typu pcb/radiatory. Jak pisałem robiłem to w wielkim pośpiechu gdyż wyjeżdżałem. Oczywiście braki doślę. Co do reszty to mam nadziej, że to się wyjaśni.

>wojtekr

Proszę o dosłanie PCB na mój koszt. Pomyłki mogą się zdarzyć każdemu a kolega z wuy'em zrobiliście nam super prezent na Mikołaja. Nie chciałbym aby z Waszej strony trzeba było jeszcze dokładać z własnej kieszeni, przecież i tak poświęciliście swój czas sprawie zamówienia za co ze swojej strony składam wielkie podziękowania.

ja mam tak:

22.1k 6 szt

47k 4 szt

4.75 6szt

1.5k 12 szt

9.09k 4 szt

100r 12szt

3.32 4 szt

820r 2 szt

24.9 4 szt

ponadto

12.1k 2 szt

475r 2 szt

Vuy nie pamiętam Ty wzorowałeś się na schemacie delta audio i płytkach Nowy11? Czy te 12.1 i 475 mają iść zamiast którychś z delta audio?

panowie spokojnie wlasnie znalazlem to moj blad...

niestety paczka z rezystorami 1K przyszla w odrebnym zamowieniu i tam zostala...

z tego co sprawdzilem jestem wam winien 34szt 1K (sprawdzcie w razie czego) wiec moge to przeslac koledze ''wojtekr'' niezwlocznie poczta lub jesli zaczekacie to moge to przywiezc okolo 19grudnia do PL wiec decyzja nalezy do was.

przepraszam ale w takim natloku obowiazkow tak czasem bywa...

pozdrowienia

Vuy

wojtekr, 4 Gru 2009, 21:45

>Vuy nie pamiętam Ty wzorowałeś się na schemacie delta audio i płytkach Nowy11? Czy te 12.1 i 475

>mają iść zamiast którychś z delta audio?

Wojtku oczywiscie rezystory sa wzorowane na orginale, a nie na ''delta audio'' bo nie ma sie na czym wzorowac w tym drugim wypadku.

475R idzie zamiast 1,5K w szeregu z non-polarami, a 12,1K to jak pamietasz jest dodatkowy rezystor do ujemnego sprzezenia zwrotnego (jak w orginale) choc macie tez 22,1k do ewentualnych eksperymentow ze sprzezeniem (tak jak w delta-audio) ale to ustalone bylo dawno kiedy rozmawialismy o zamowieniu ;)

pzdr

Vuy

Hej.

Właśnie wróciłem z pracy a tu taka miła niespodzianka :) Wielkie dzięki organizatorom zamówienia.

1k mamy wyjaśnione , ale mam pytanie 1R/3W mieliśmy łączyć równolegle aby otrzymać 0,5R/5-6W czy danie 0,5R/3W nie będą za słabe "mocowo" bo takie 8szt. mam w przesyłce ?

Ps.Vuy dzięki za gratisy

piotr_37, 4 Gru 2009, 22:34

>Hej.

>Właśnie wróciłem z pracy a tu taka miła niespodzianka :) Wielkie dzięki organizatorom zamówienia.

>1k mamy wyjaśnione , ale mam pytanie 1R/3W mieliśmy łączyć równolegle aby otrzymać 0,5R/5-6W czy

>danie 0,5R/3W nie będą za słabe "mocowo" bo takie 8szt. mam w przesyłce ?

nie Piotrze 1R mielismy laczyc aby uzyskac 0,5R bo z nimi byl problem, ale pojawily sie w m-dzy czasie i dlatego tez takie zostaly zamowione jak w orginale, a 3W jest tak jak ma byc;)

>Ps.Vuy dzięki za gratisy

na zdrowie ;)))

pzdr.

Vuy

Piotrze

transformatory ktore dostaliscie maja jeden dlugi czarny przewod i to jest ''goraca'' faza, a drugi krotki niebieski na przelaczniku standardow to oczywiscie ''zero'' ;)

reszte sobie pomierzycie ;)

mnie jeszcze listonosz nie odwiedzil ale jak juz widac i mnie 1K zabraknie. kolego Vuy czy bylby to duzy problem wyslania poczta jako ze wowczas jest szansa aby przed swietami klony zagraly. a wysylanie juz z polski blisko 24 grudnia jest dosc mocno ryzykowne (ze wzgledu na wzmozony ruch kartek swiateczny) i przesylki te mogly by dopiero dojsc po nowym roku.

pozdrawiam

Na wstępie podziękowania dla vuy i wojtekr za zorganizowanie zamówienia.U mnie wszystko się zgadza poza tym że dostałem za dużo:)tzn. radiatory i PCB których niezamawiałem.Z racji tego że wpłacałem ze znaczną nadwyżką czekam na rozliczenie od wojtekr.

ps.

>vuy

dzięki za XLR-y,równy z ciebie gość!:)

• Pokaż nowe odpowiedzi