Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Marantz PM8005

insaimz

Rekomendowane odpowiedzi

uważam, że są lepsze dlatego też ich nie reklamuję nie chcę żeby potem ktoś miał do mnie pretensje.

Rozumiem kolegi "skromność" ale jak kolega nimi nie handluje,i nie jest ich konstruktorem-to żaden "obciach" napisać o jakich kolega myśli.(na pewno nikt nie będzie miał pretensji)

A to że są kolumny"lepsze"-w tej cenie,- ja to nazywam,inne,to oczywiście nie ma wątpliwości.

• 2 miesiące później...

Dojechały Precision 6.2 Tannoya.

Nie wiem, czy muszą się wygrzewać ale już jest znacznie lepiej niż z Zensor. Chce mi się je podgłąśniać, a z poprzednimi paczkami słuchałem raczej cicho. Lokalizacja źródeł pozornych jest wyborna, dźwięk znacznie łatwiej odrywa się od kolumn niż w Dali i jest zdecydowanie zlokalizowany za ich linią. Przestrzenność super, zwłaszcza w muzyce elektronicznej. Mogę znaleźć więcej szczegółów na górze i średnicy. Bas nie jest taki długi, wybrzmiewa krócej, jest lepiej kontrolowany. wydaje mi się, że potrafi lepiej "zamruczeć" niższymi rejestrami.

6fc63413bb.jpg

Dojechały Precision 6.2 Tannoya.

Nie wiem, czy muszą się wygrzewać ale już jest znacznie lepiej niż z Zensor. Chce mi się je podgłąśniać, a z poprzednimi paczkami słuchałem raczej cicho. Lokalizacja źródeł pozornych jest wyborna, dźwięk znacznie łatwiej odrywa się od kolumn niż w Dali i jest zdecydowanie zlokalizowany za ich linią. Przestrzenność super, zwłaszcza w muzyce elektronicznej. Mogę znaleźć więcej szczegółów na górze i średnicy. Bas nie jest taki długi, wybrzmiewa krócej, jest lepiej kontrolowany. wydaje mi się, że potrafi lepiej "zamruczeć" niższymi rejestrami.

6fc63413bb.jpg

Zamień je miejscami z kwiatkami, wywal wszystkie ustroje i daj im 200 godzin.

No i ustaw je wg instrukcji.

Fakt - u mnie daleko od idealu pod wzgledem akustyczym jest ale jak ustawilem je wg instrukcji to uzyskalem najlepszy efekt. Kolumienki super - z UK czy z Polski?

Co się powinno zmienić?

Obecnie lokalizacja źródeł pozornych jest super, dlatego myślałem, że są dobrze ustawione.

A ustroje dlaczego wywalić?

Fakt - u mnie daleko od idealu pod wzgledem akustyczym jest ale jak ustawilem je wg instrukcji to uzyskalem najlepszy efekt. Kolumienki super - z UK czy z Polski?

z UK

U mnie po kilku tygodniach zauwazalnie gora sie zaokraglila i basy otworzyly sie dosc znaczaco.

Poza tym po ustawieniu kolumn zgodnie z instrukcja scena stereo sie poszerzyla jeszcze bardziej i wyrazniej slychac jej zlozonosc. Jest jeszcze naturalniej niz na poczatku:)

Macie skierowane je frontem na sluchacza? w instrukcji linie prostopadle do scianki z glosnikami, przecinaja sie przed sluhaczem

Tak ciutek przed sluchaczem sie przecinaja skierowane ku sobie.

Faktycznie, jakaś dziwna ta nowa instrukcja...

Tu masz starą:

7f0108e28b8d47873fd2bfa9cb7ed46a.jpg

Czyli frontem.

A ustroje możesz wywalić ponieważ Tannoye grają bardzo dobrze w normalnych pomieszczeniach.

Faktycznie, jakaś dziwna ta nowa instrukcja...

Tu masz starą:

7f0108e28b8d47873fd2bfa9cb7ed46a.jpg

Czyli frontem.

A ustroje możesz wywalić ponieważ Tannoye grają bardzo dobrze w normalnych pomieszczeniach.

Zamiana kolumn miejscami z kwiatami powodowała zmniejszenie odległości pomiędzy źródłami pozornymi, więc cofnąłem paczki w miejce, gdzie stały pierwotnie. Absorbery praktycznie na moje ucho nic nie zmieniały, więc je wywaliłem.

Dziś jakby grały lepiej niż wczoraj. Poprawiła się szczegółowość, w wokalach słychać "mlaśnięcia". Scena nabrała przestrzenności, w muzyce elektronicznej dźwięki dochodzą z tak daleka, że jest wrażenie, że w pokoju nie ma ściany. Lokalizacją instrumentów również jakby się poprawiła. Te "szczegóły", kiedy dają o sobie znać, powodują gęsią skórę i pewnego rodzaju odpływanie :-)

PS. Nie wiedziałem, że marantz potrafi tak zajebiście grać.

Zamiana kolumn miejscami z kwiatami powodowała zmniejszenie odległości pomiędzy źródłami pozornymi, więc cofnąłem paczki w miejce, gdzie stały pierwotnie. Absorbery praktycznie na moje ucho nic nie zmieniały, więc je wywaliłem.

Dziś jakby grały lepiej niż wczoraj. Poprawiła się szczegółowość, w wokalach słychać "mlaśnięcia". Scena nabrała przestrzenności, w muzyce elektronicznej dźwięki dochodzą z tak daleka, że jest wrażenie, że w pokoju nie ma ściany. Lokalizacją instrumentów również jakby się poprawiła. Te "szczegóły", kiedy dają o sobie znać, powodują gęsią skórę i pewnego rodzaju odpływanie :-)

PS. Nie wiedziałem, że marantz potrafi tak zajebiście grać.

A to chyba glownie za sprawa kolumn - to naprawde dobre kolumny :)

Audio gd nfb 1,32

Dlaczego pytasz?

A to chyba glownie za sprawa kolumn - to naprawde dobre kolumny :)

Kolumny nie wyciągną ze wzmacniacza więcej niż on sam ma do zaoferowania. Stąd też moje zadowolenie, że pm8005 taką scenę buduje. :)

Audio gd nfb 1,32

Dlaczego pytasz?

Kolumny nie wyciągną ze wzmacniacza więcej niż on sam ma do zaoferowania. Stąd też moje zadowolenie, że pm8005 taką scenę buduje. :)

Poniekad zgoda - ale sprobuj podlaczyc do niego jakies slabsze kolumny i roznica bedzie slyszalna ;)

Roger Waters , Amused to Death utwór 4 lub 5, mam zripowaną płytę więc nie wiem, który dokładnie to kawałek. Jest w nim głos jakby z TV, jest on słyszalny z lewej strony , na lewo od lewej kolumny :)

Roger Waters , Amused to Death utwór 4 lub 5, mam zripowaną płytę więc nie wiem, który dokładnie to kawałek. Jest w nim głos jakby z TV, jest on słyszalny z lewej strony , na lewo od lewej kolumny :)

a ktora minuta chociaz? musze sprawdzic u mnie :)

a ktora minuta chociaz? musze sprawdzic u mnie :)

już mam sprzęt wyłączony ale na szybko z glośników laptopowych szukając tego, co mniej więcej pamiętam, bo tą płytę mam dopiero od chwili, to w 16:20 jest gadanie. Jutro się upewnie, czy to było to.

Widze tu wlasnie na eabyu PM8005 - mniej wiecej polroczny - facet krzyczy sobie £500 czyli w przeliczeniu na nasze jakies 2800?

Warto? Pytam bo masz, wiec wiesz :)

Ogólnie cena wydaje się być ok

Za 3100 jest ex demo w UK jakby co ze sklepu.

Caspiana m2 caly czas. Kupilem wczesniej zestaw Leema Tucana 2 I Antilla 2s, ale wzmak padl, wiec oddalem zestaw. Niestety swoje cd sprzedalem wczesniej I potrzebowalem cos kupic a ze zabukowalem wakacje to poki co wiecej kasy nie mam...suma sumarum jak sie nie ma tego co sie lubi to sie lubi to co sie ma. Gralem przez ostatni miesiac na bluray...ciezko tak dluzej bylo wytrzymac.

Wieza STEREO Technics :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.