Skocz do zawartości
IGNORED

Koniec z nami, Panowie...

Teo

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę nie zapominać o harmonicznych, nie można uciąć sygnału od 16kHz w górę, tam cały koloryt i klimat.

A z tymi przetwornikami 1-bitowymi z szaleńczą częstotliwością próbkowania to pomyłka, to jak żyd ganiający po pustym sklepie. Dajcie mi minimum 24bity i prędkość szaleńca wtedy będę kontent na czas jakiś. :-)

Dudivan> ON NIE JEST W STANIE JEDNOZNACZNIE I DLATEGO KAZDA DYSKRETYZACJA SYGNALU JEST STRATNA WIEC 1. PRZESTAN MARUDZIC 2. ZAPRZESTAN SLUCHANIA MUZYKI Z TRANSPORTOW CYFROWYCH 3. CHODZ DO FILHARMONII!!!

> ON NIE JEST W STANIE JEDNOZNACZNIE I DLATEGO KAZDA DYSKRETYZACJA SYGNALU JEST STRATNA

To wlasnie moj punkt widzenia.

> PRZESTAN MARUDZIC

Jawohl !

2. ZAPRZESTAN SLUCHANIA MUZYKI Z TRANSPORTOW CYFROWYCH

Nie posiadam

3. CHODZ DO FILHARMONII!!!

Chodze, czesto.

4. Ode mnie: WYLACZ CAPSLOCK !!!

Eee, nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo - Nijaki mnie natchnal na zrobienie sobie "Wieczoru z HDCD" - bedzie wiec: Swedish Jazz Kings, Red a na dobry sen - L.A.Woman!!! Dzieki Darkul, rozlaczam sie...

DAC Kudelskiego sobie posuchacie..

Na wyciu mo AD1835.. gro zarąbiaszcie.... i mo 24 bity..i mnie p....

Niestoc mnie na niego bo mom dziecioki za mołe to se zrobie podobne na tym dacu caco....

nie bedzi etoc samiutko ale mnie zadowoli...

Ciekawy ten DAC, sampluje 32-192 kHz, kwantyzacja 16-24 bity, A/D Burr Brown PCM1804 24bit, D/A Analog Devices 1853.

Kto ma takie cudo i czy można pożyczyć do posłuchania?

[obrazekLUKASZ-198234_1.jpg] [obrazekLUKASZ-198234_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3291-100002142 1170260891_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

darkul, nie znasz sie ! Ten DAC nie moze miec dobrego brzmienia. Jest kilka powodow: maczal w tym rece Polak, ma klawisze kursora jak komputer, wyswietlacz LCD (o zgrozo, niepodswietlony na niebiesko !) i wogole Nagra to nie jest firma audiofilska i klocki tam buduja sami glusi inzynierowie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.