Skocz do zawartości
IGNORED

cobra etron vs python cx

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

no znajomy wlasnie szuka VX

zobaczymy co sie stanie jak znajdzie

ja w dalszym ciagu szukam czego do pre

pod zrodlem wyadowal audience e na rodowanych wtykach i jet zaskakujaco dobrze

no znajomy wlasnie szuka VX

zobaczymy co sie stanie jak znajdzie

mateuszek,

chyba wiem, o którym znajomym piszesz (też Mateusz:) bo już się ze mną kontaktował :)

Anaconda Helix Vx jest ciekawa, bardzo ciekawa i warta spróbowania.

Na weekendzie z racji wyjazdy pożyczyłem ją Artuku i teraz skubaniec nie chce mi jej oddać, zapewne jak zobaczy wątek to napisze parę słów jak u niego zagrała.

----------------------------------------------------

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

VX porównywaliśmy u mnie do Epiphany X.3 na źródle. Zagrała dźwiękiem identycznej klasy tylko cieplejszym i bardziej osadzonym w dole pasma. Artur i Darek woleli VX, ja X.3. Jak widać wybór silnie podyktowany oczekiwaniami, natomiast poziom dźwięku zbliżony. To że Shunyata wytrzymała porównanie z X.3 jest dla niej najlepszą rekomendacją, mało kabli jest w stanie to uczynić...

wiesz

zawsze sie znajda sie profesjonalisci

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na weekendzie z racji wyjazdy pożyczyłem ją Artuku i teraz skubaniec nie chce mi jej oddać, zapewne jak zobaczy wątek to napisze parę słów jak u niego zagrała.

Nie pożyczyłeś tylko "sprzedałeś" ... już nie oddam i tyle :))) A tak na poważnie, to gra to wybornie. U mnie najlepszy efekt uzyskałem jak mojego VX dałem do Auralic, a Helix VX poszedł do Audiomeca ... drive, realizm, przyspieszenie w dźwięku oraz namacalność muzyki dotychczas u mnie nie gościły na takim poziomie.

VX porównywaliśmy u mnie do Epiphany X.3 na źródle

Swego czasu ze swoim CD AA i Epiphany X był u mnie kolega Cybant. Na pierwszy "rzut ucha" kable "VX" i "X" są na tym samym poziomie jakościowym - sonicznym (co jest na plus dla "X" bo zdecydowanie tańszy). Shunyata była bardziej wypełniona na średnicy, odrobinę słodsza, Epiphany bardziej neutralny, z przepiękną górą, może trochę mniej barwny, ale to nadal bardzo wysoki poziom grania. Dlatego proszę Panowie tak się nie "napinać" na VX/Helix VX bo to niekoniecznie jedyny kabel do źródła, który może polepszyć wasze zasilanie do CD/transportu CD/DAC.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Shunyata była bardziej wypełniona na średnicy, odrobinę słodsza, Epiphany bardziej neutralny, z przepiękną górą, może trochę mniej barwny, ale to nadal bardzo wysoki poziom grania.

Bardzo to dobrze opisałeś;-) Do chłodniejszych systemów lepsza będzie Shunyata, do cieplejszych a zwłaszcza lampowych Electraglide.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.