Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór amplitunera - pomocy

Stas1989

Rekomendowane odpowiedzi

kolego drążycz temat miesiąc i jeszcze na nic się nie zdecydowałeś,praktycznie już koledzy tracą cierpliwość i będziesz pozostawiony sam sobie,i pewnie kupisz jakiegoś bubla,to nie jest kupno auta za 100000 zł,już były dobre propozycje,ale ty ciągle coś nowego wynajdujesz.1911 to gówniany amplituner i te kody będą na jego poziomie.

;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Resztę można spokojnie dokupic ,cenę przytargować.Tylko nusisz wiedzieć czego chcesz ;-p

Ukryta Zawartość

Spoko niech pyta.

Jesli nie chcesz się bawić w składanie zetawu róznych kolumn to chwalone są Quadral Quintas 5000,fajnie jakbyś znalazł inne niż czarne .

Kurcze szkoda ze ja nie mam mozliwosci nigdzie tego sprawdzic stad ciezko jest mi cos wybrac i przepraszam najmocniej za to...

dobre kolumienki, zwlaszcza wersja II, wystepują w kolorze swisniowym ktory był bardzooo żadko spotykany.

A moze kolega powie czy jamo s606 lub juz lepsze 626 beda dobre do filmow bo jak juz pisalem takim zestawem bede przede wszystkim ogladal filmy...?

Z odsłuchami bywa krucho.Tak więc się nie śpiesz zbieraj informacje; 626 lepsze od 606 w tym stylu będą lepsze Wharfedale Obsidian 600 HCP tylko czy będzies miał tyle miejsca z boku ze względu na budowę cena zdaje się podobna to tak kinowo ,idąc w stronę kinowo-muzyczną wspomniane Quadral Quintas 5000 lub zestaw tonsil maestro 180 II fronty miałeś w linku olx.

Z odsłuchami bywa krucho.Tak więc się nie śpiesz zbieraj informacje; 626 lepsze od 606 w tym stylu będą lepsze Wharfedale Obsidian 600 HCP tylko czy będzies miał tyle miejsca z boku ze względu na budowę cena zdaje się podobna to tak kinowo ,idąc w stronę kinowo-muzyczną wspomniane Quadral Quintas 5000 lub zestaw tonsil maestro 180 II fronty miałeś w linku olx.

Jesli chodzi o Jamo to podobaja mi sie wygladowo i dlatego tez spytalem czy i draja fajnie. A jesli chodzi o glosniki to wybiera sie podlug mocy czy czego zebym mogl sie troszke zroientowac?

A moze kolega powie czy jamo s606 lub juz lepsze 626 beda dobre do filmow bo jak juz pisalem takim zestawem bede przede wszystkim ogladal filmy...?

nie powiem b to słabe kolumny. Z tego typu kolumn dużo lepsze to Wharfedale Obsidian 600

Quadral Quintas 5000

Te są z kolei już nie do zdobycia. Ten kto ma pewnie nie bedzie chciał srzedawać. Zawsze znajomemu puszcza. Który jest na poczatku przygody z audio.

Ze wzmacniaczem 5000 graja na prawde dobrze. Wydawało by sie że kolumny małe i nie wymagajace mocy może i tak jest. ale jak sie im da dobry wzmacniacz to wtedy pokazują pazur.

nie powiem b to słabe kolumny. Z tego typu kolumn dużo lepsze to Wharfedale Obsidian 600

Te są z kolei już nie do zdobycia. Ten kto ma pewnie nie bedzie chciał srzedawać. Zawsze znajomemu puszcza. Który jest na poczatku przygody z audio.

Ze wzmacniaczem 5000 graja na prawde dobrze. Wydawało by sie że kolumny małe i nie wymagajace mocy może i tak jest. ale jak sie im da dobry wzmacniacz to wtedy pokazują pazur.

Te glosniki Quadral Quintas 5000 sa na allegro i olx dostepne... Chyba ze to jakas inna nowsza wersja...?

A te Wharfedale Obsidian 600 tez sie ladnie prezentuja i w salonie mysle ze bylyby fajna ozdoba..

I twierdzi kolega ze z denonem ladnie graja?:-)

Te glosniki Quadral Quintas 5000

Nowe?

Ukryta Zawartość

ta elektromedia to jakaś nie pewna jest :/

To jest ta wersja II o które piszą przy najmniej. Teraz nowsze są 6500 zł. Robiłem ich testy i....... został bym przy starych

A te Wharfedale Obsidian 600 tez sie ladnie prezentuja i w salonie mysle ze bylyby fajna ozdoba..

I twierdzi kolega ze z denonem ladnie graja?:-)

To w ogole dobre kolumny. W tej cenie super. W tych przedziaąłch nie ma co wybrzydzać. Co prawda z Yamaha i Onkyo zagrały by nieco lepiej ale z Denkiem tez będzie ok :)

Ukryta Zawartość

Nowe?

Ukryta Zawartość

ta elektromedia to jakaś nie pewna jest :/

To jest ta wersja II o które piszą przy najmniej. Teraz nowsze są 6500 zł. Robiłem ich testy i....... został bym przy starych

To w ogole dobre kolumny. W tej cenie super. W tych przedziaąłch nie ma co wybrzydzać. Co prawda z Yamaha i Onkyo zagrały by nieco lepiej ale z Denkiem tez będzie ok :)

Oki wiec juz wiem co mi sie podoba:-) Dziekuje wszystkim za pomoc i cierpliwosc przy moim wyborze:-)

Ukryta Zawartość

Muszę przyznać że większość używnanych ampli(na portalach aukcyjnych) (jakieś 80%) to gnioty nadajace się tylko na recykling,z ciekawości szukałem z pre out .

Jeśli coś jest ciekawego to cena też jest odpowiednia , 5 letni RX-V767 1500zł,gdzie nowy stał 2600.

Trzeba mieć też swiadomość że jeżeli były mocno śmigane (przegrzewane) lubią się psuć,naprawy mogą być trudne czy wręcz niemozliwe jesli model wiekowy.

Myslę że można kupić używkę jak najbardziej tylko to musi być zakup przemyślany.

A tu kolega z forum puszczał fajny zestaw ech chyba już poszły

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tu kolega z forum puszczał fajny zestaw ech chyba już poszły

Ukryta Zawartość

to zdecydowanie lepsze kolumny niż Obsidiany i Quadrale ale chyba je już sprzedał.

Ukryta Zawartość

to zdecydowanie lepsze kolumny niż Obsidiany i Quadrale ale chyba je już sprzedał.

Ja juz i tak jestem nastawiony na te wczesniejsze:-) Musze tylko zobaczyc czy nie ma ich w jakims sklepie typu media markt a jak cos to dopiero na internecie...

modelu 5000 nie znajdziesz już w żadnym sklepie. Są 6500 jedna nie słuchaj nie są to te same kolumny.

Ale mi chodzi o Wharfedale Obsidian 600 bo to one wlasnie mi sie podobaja z wygladu i skoro kolega mowi ze ladnie graja to mnie namawiac nie trzeba... ;-)

tak w te możesz iść :)

Oki tak tez zrobie wlasnie:-)

Tylko takie male pytanie z marantzem albo pionerem tez beda graly dobrze czy raczej nadaja sie tylko do yamahy onkyo czy denona?

nadaja sie do wszystkich. Pioneer seria 9 jest faktycznie fajny. Z tym żę ja osobiście na ten moment wziął bym dla siebie yamahe

oki a jaka yamahe mozesz polecic? Zalezy mi szczegolnie na 7.1 usb i hdmi 1.4 zeby dzwiec przenosilo bo nie chce ograniczyc platanine kabli... :-)

Osobiście brałbym pionka 924 ale to tylko moja sugestia..

pioneer? A ja slyszalem ze pioneery troszke nieudane sa...?

Nie wiem w jakim spekcie pionki miałby być nieudane ,awaryjne? Nie wiem całkiem mozliwe.Jednak z tego co widzę to H.K ma największe problemy z awaryjnością.

Nie reklamuje też żadnego sprzętu,obserwuje z punktu widzenia potencjalnego nabywcy.

Pamiętać trzeba o przedziale finansowym ,nie wiem który model yamahy może być leszy od 924 może 677/777.

Myślę że to dobry ampli,stoi chyba nowy 1.7 klz.ma pre-out co pozwala rozwinąć system.Hdmi 2.0.

A w tym pzrzedziale to chyba rzadkosć?

Zależy do jakiej kwoty chcemy się posunąć.Brałeś pod uwagę używkę jak widziałem do ok 1klz.Yamaha 777 to już 2,3 klz ma pre out,Onkyo 636 zdaje się nie.

Przesunac sie moge maks do 1500zl. Bralem pod uwage uzywke yamahy 677 lub 671 (tylko cyba one nie maja pre out)... Myslam tez nad pioneerem 924. Ale teraz to juz sam nie wiem co leprze?

a brałeś pod uwagę Onkyo 636?

Szczerze powiem ze myslalem ale nie wiem dlaczego gdzies o nim zapomnialem...

Zależy do jakiej kwoty chcemy się posunąć.Brałeś pod uwagę używkę jak widziałem do ok 1klz.Yamaha 777 to już 2,3 klz ma pre out,Onkyo 636 zdaje się nie.

636 ma PRE OUT

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.