Skocz do zawartości
IGNORED

Przetwornik do CEC 51 xr

dyzman69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie mam doswiadczenia z DACami więc wolałbym poradzić sie wszystkich tych , którzy orientują sie w temacie , co niniejszym czynię.

Odsłuch M. Levinsona w moim systemie skłonił mnie do dalszych poszukiwań żródła. Posiadam CEC 51xr i jak do tej pory jestem z niego bardzo zadowolony ale oczywiscie zdaję sobie sprawę z jego ograniczeń. Zastanawiam się czy zamiast zmieniać odtwarzacz nie lepiej byłoby pozostawic CECa w roli transportu i dokupic do niego odpowiedni DAC ? Oczywiscie zmiana ma nie byc tylko formalnoscią dla samej zmiany , ale ma się przekładać na znaczny przyrost jakosciowy brzmienia. Przygoda z Levinsonem sama przez się podpowiada rozwiązanie w postaci przetwornika tej marki . Za około 2 tys euro mozna nabyc z rynku wtórnego jakiś zacny już model ML ale może macie jakieś inne propozycje urzadzeń nie gorszych , których słuchaliście lub jesteście ich posiadaczami? No i jeszcze jednak kwestia , mianowicie rynek urzadzeń nowych , zalewany wrecz duzymi ilosciami takich sprzętów. Technika idzie do przodu i byc może( nie wiem)dziś, dac za 5-6 tys zł gra lepiej niż taki który kosztował kilka razy więcej 5-10 lat temu ? Moze byłoby lepszym wyjscie te 6-8 tys wydac na nowe urzadzenie , czy może jednak rynek wtorny ma ciagle do zaoferowania cos dobrego w tej cenie? Oczywiscie nie chciałbym zmieniac ogólnego charakteru CECa tylko podnieśc jakość prezentacji pozostając w tej manierze reprodukcji dzwieku jaką daje CEC. Wspomniałem o Levinsonie 512 bo mimo tego ze jest prawie 10 razy drozszy i nieporównywalnie lepszy , to charakterem ogólnie pojetym , bardzo podobny i w takim włąsnie kierunku chciałbym podążyć. Co doradzicie?

https://www.audiostereo.pl/topic/118896-przetwornik-do-cec-51-xr/

każdy dac na ES9018 da ci przyrost dynamiki,rozdzielczości i bazę do grania plików.Cec to dobry transport i granie po cyfrowym AES/EBU dobrze rokuje,a przynajmniej daje swobodę wyboru przyłączy.

Dziś gra u mnie 512 Levinsona. Kolejny raz ewidentnie słychać , że ten model brzmieniowy pasuje u mnie idealnie więc wydaje mi się , że sięgnę po jakiś przetwornik Levinsona np 360s. Oczywiscie to nie bedzie to samo co 512 ale mozna się spodziewać podobnego charakteru i zbliżenia w duzym stopniu do tego poziomu.

to nie jest dobry pomysł.chyba że planujesz pozostać przy cd i zakupić transport.

nowe rzeczy od Levinsona kosztują krocie,a nie mają magii dawnych urządzeń z najlepszych lat.

Interesuja mnie tylko płyty cd i mówie o zakupie modelu z przed paru dobrych lat , a więc z drugiej ręki. Levinson pasuje mi dosłownie perfekcyjnie no chyba , że 360s bedzie miał odmienny charakter od 512. Wiem , że to troche nizszy poziom i technika kilka lat wcześniejsza , mimo to Levinson to Levinson więc spodziewam sie udanego połaczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.