Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny firmy Analysis

Parsec

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z Was mial okazje sluchac kolum greckiej firmy Analysis ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/11892-kolumny-firmy-analysis/
  • 2 tygodnie później...

Krzycho,

masz Amphiony!? Ktore? Xenon?

Koniecznie podziel sie wrazeniami z odsluchow za jakis czas.

I zdradz jeszcze tajemnice jak w koncu zalatwiles zakup. Osobiscie, czy przyslali do Polski?

pozdrawiam

TeQuila

=> wężu

Już po drugim podejściu do ustawiania zagrały dobrze.

Niewygrzane trochę cierpią na niedobór i precyzję basu. Myślę też, że będę zmuszony do zastosowania płyt granitowych (ach te panele).

Poza tym, to co już słychać to niesłychana rozdzielczość i bardzo dobra przestrzenność dźwięku.

Kolumny błyskawicznie kategoryzyją płyty pod względem jakości nagrania.

Uwagi końcowe:

1. 5,5 godziny tyle do tej pory grały

2. Już przed zakupem wiedziałem, że będę musiał zmienić wzmaka. Przydała by się lampka w torze.

Wyglądają trochę jak ś.p. Apogee Acoustics.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

=> pawelg

Sprawdziłem jak działa "BAS" - po prostu SUPER.

Dla niewtajemniczonych - (Bass Adjustment System) pozwala dopasować poziom basów przez ograniczenie poziomu dźwięków poniżej 100Hz o 1,5dB. W mojej wersji Xenonów BAS załczny jest za pomocą włącznika, takiego jak sieciowy. We wcześniejszych wersjach wykorzystywane były zworki wyprowadzone na zewnątrz.

Jak to działa. Wrażenie jest takie jakby wszysko powyżej 100Hz zostało zgłośnione. Charakter niskich tonów nie zmienia się, są one dalej pełne, sprężyste, dobrze kontrolowane.

Moja pierwsza myśl po załączeniu BAS-u była taka, że wzmacniacze o wycofanych wysokich tonach b.dużo na tym zyskały by (np. Musical Fidelity).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.