Skocz do zawartości
IGNORED

Ulubione potrawy-czym żywi się meloman?


SIRTOM75

Rekomendowane odpowiedzi

Paszenko proste myslenie prostego czlowieka:) gorzej jak z kilkunastoletniego wina, o ile bedziesz mial szanse trzymac takowe w rece kiedykolwiek w zyciu, zrobisz metnego bełta:)

Tench, 13 Lut 2009, 22:19

 

>Paszenko proste myslenie prostego czlowieka:) gorzej jak z kilkunastoletniego wina

 

Słyszałem już o różnych przekrętach w handlu, często "odświeża" się np. wędliny ale żyby tak drastycznie przekraczać terminy przydatności do spożycia - KILKANAŚCIE LAT - to nie!

W której sieci handlowej taki horror ma miejsce?

Tench, 13 Lut 2009, 22:21

 

>janek dolas

>

>To byla ironia:)

 

Tutaj to ja bym nawracał i nauczał bo zal mi jak dobrze ubrany facet błądzi wzrokiem po półce z winami, wczesniej zaopatrzywszy sie w absoluta lub finlandie,ktora lezy w koszyku i jest tooootaaaalnie bezradny.On poprostu niczego o winach nie wie.O wódce tak....nooo może,tak.

No, faktycznie, na ubraniach specjalnie nie oszczędzam, a i po półkach wzrokiem czasem błądzę, ale częściej raczej w nadziei na nowości...

A co do otwierania win- próbowaliście kiedyś metodę "o drzewo" albo "o mur"? Tylko dobrze denko (pobijać, pobijać mocno, aż korek sam wylezie) zawinąć w ręcznik czy coś, bo można korę odbić, albo mur zniszczyć. To działa!

  • Redaktorzy

"A poza tym mylisz się gruntownie. Kiedy ostatnio dzierżyłeś w dłoni pajdę prawdziwego chleba na zakwasie i drożdżach, z wilgotnym, jędrnym miąższem i porządnie przypieczoną na brązowo skórką o orzechowym posmaku - akurat taką idealną do tego dania?"

 

 

Polecam chleb z piekarni Podolszyńskich w Hajnówce.

polecam proste i szybkie danie

pesto z makaronem

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dla bardziej wybrednych

super polaczenie gruszki z serem plesniowym i orzechami oraz gruszki zawijane w bekonie

proste ale niesamowita fuzja smakow , palce lizac

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13141-100003974 1234564953_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja polecam coś dla prawdziwych koneserów - fetyszystów. Grę "Łap parówkę"! Smacznego!

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

">Polecam chleb z piekarni Podolszyńskich w Hajnówce.

...

Super. Będę sobie kupował na śniadanie. co to jest 500 km? :)"

 

 

Nigdy nie wiadomo. W okresie gdy za jeden z najlepszych uchodził chleb z małej dawnej piekarni GS w Białowieży, zaczęły go kupować i sprowadzać hotele w różnych miejscach Polski. Właściciele pierkani białowieskiej zorientowali się, ze to biznes jest, wywalili stare wyposażenie, kupili nowe maszyny i obecnie chleb z Białowieży jest tak samo do kitu, jak każdy inny. Osobiście przeżyłem szok, gdy po roku nieobecności poszedłem do sklepu w B-ży i usiłowałem kupić bochenek "ale koniecznie białowieskiego!" i zaproponowano mi bladego pomarszczonego niedonoska. Oczywiście sprzedają dalej, bo wyrobili sobie renomę. Tym niemniej, obecnie tylko hajnowski od Podolszyńskich reprezentuje klasę i kto wie, czy też za jakiś czas nie zobaczymy go np. w warszawskich restauracjach hotelowych.

w zeszle wakacje bylem w Hajnowce i mam bardzo mile wrazenia

kupilismy chlebek palce lizac , w jakiejsc malej piekarni na przedmiesciach moze oni odkupili te maszy

:)

tak to zdaje sie bylo tam

zauroczyl nas jeszcze ten charakterystyczny zaspew wschodni pan sprzedajacych

 

 

proste danie , przegryzka w czasie milych odlsuchow

paluszki grisani , rukola i szynka parmenska tez nie wymaga wiele a ladnie wyglada i jeszcze lepiej smakuje

na zdjeciu jeszcze slodkie pomidorki szampanskie

polecam

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oj , nie moge tego potwierdzic

pozytywnie naenergetyzowany w Bialowiezy w miejscu Mocy

doznalismy bardzo milego kontaktu z tubylcami z Hajnowki

natomiast prosze omijac Siemiatycze , pod tym wzgledem

a juz napewno gastronomicznie totalna porazka

wspomnienie poznego lata

ser , oliwki , bagietka , winogrona i biale wino

brakuje tylko .............. mozna sobie dopisac

w przyszlym tygodniu bede bral udzial w warsztatach slow food na Wigrach

zdam relacje jakie ludowe specjaly nam zaserwowano

pozdr

  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

    Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.



    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

      Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM


    • Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

      Ostatnio dodane opinie o albumach

    • Najnowsze wpisy na blogu

    ×
    ×
    • Dodaj nową pozycję...

                      wykrzyknik.png

    Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
     

    Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

     

    Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

     

    Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

    Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.