Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie do znawców tematu

bigpapa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki zestaw:

SONY TA-FB 940R QS + Tannoy M4 + Subwoofer mSub10 Tannoya + CDP 630QS oraz Tuner SONY 3ES.

Problem polega na tym, że brak mi jest tonów średnich, wysokie są zbyt natarczywe, bas jest do przyjęcia.

Problem polega też na tym, że sprzęt gubi się na muzyce szybszej, na wolnej jest ok. (co może być przyczyną?)

Jak sądzicie czy zmiana wzmaka na HK 670 poprawi coś, a może zmienić kolumny? Lubię mięki długowybrzmiewający bas, niezbyt natarczywe syki ale bez przesady i dobrą stereofonię.

https://www.audiostereo.pl/topic/11914-pytanie-do-znawc%C3%B3w-tematu/

Brak średnich to zapewne wynik zbyt wyeksponowanych niskich. Skręć wzmocnienie suba o połowę (!!) i posłuchaj tak parę dni. Nie zrażaj się tym, że Ci się wyda na początek, że niskich wcale nie ma.

Dlaczego wysokie krzykliwe - nie wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.