Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 1000złd

Dexter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, jak w temacie szukam słuchawek do 1000zł , preferował bym otwartych .

Do tej pory posiadam tylko grado sr60i , oraz beyerdynamic DT440, w grado podobaja mi się solidne basy oraz "kolor" w jakim grają, z kolei w dt440 kocham szczegółowość (widać to dobrze w klasycznych utworach).

Słucham jazzu , rocka , m. klasycznej , czasami house.

Posiadam wzm.

Pomożecie?

https://www.audiostereo.pl/topic/119219-s%C5%82uchawki-do-1000z%C5%82d/

W zależności od tego jaki to wzmacniacz to zastanawiałbym się między Beyerdynamic DT990 edycja 32 omy, a DT880 Pro. Te ostatnie mają bardziej analityczne brzmienie, równe, mniej nastawione na fun, czyli z mniejszą ilością basu. DT990 będą miały więcej basu i góry pasma od Grado, ale dźwięk pozostanie ciepły. Tak na szybko: jazz i klasyczna bardziej na DT880 Pro, rock i zwłaszcza house - DT990 Edition 32.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Oczywiście wszystko zależy od tego, do czego będziesz te słuchawki podłączać. Jeżeli dysponujesz jakimś wzmacniaczem słuchawkowym, to bardzo dobrą opcją są Beyerdynamiki dt990 albo dt880 (oczywiście wersja 250 ohmowa). Wybór między nimi podyktowany jest indywidualnymi preferencjami a niekoniecznie tym, że któreś są lepsze. Jeżeli nie masz wzmacniacza i chcesz aby słuchawki były mobilne, to polecamy Sennheiser Momentum on-ear albo over-ear, jako bardzo funowe i ciekawe granie, niewymagające od źródła.

Oczywiście zapraszamy do naszego salonu, mamy bardzo szeroki wybór słuchawek na miejscu, na pewno znajdziesz coś co Cie interesuje :)

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zastanawiam sie właśnie nad :

-beyerdynamic dt990 (lecz słyszałem opinie że zagrają tak samo jak moje dt440 600 Ohm ).

-grado 325i

-sennheiser 650

-lub za dopłatą na hifimana he400.

Niestety niemam możliwości przesłuchać zadnych z tych słuchawek .

Witam wszystkich.Podepnę się pod temat bo też szukam słuchawek w podobnym przedziale cenowym,no mogą być ciut droższe.Wszędzie polecane są głównie Sennheisery, Bayerdynamic, Grado zmieniaja sie tylko modele.A czy ktos miał doswiadczenie ze słuchawkami Denona ? Interesuje mnie model AH-D6000. Chwalone są głównie za bas a to w moim przypadku jest bardzo ważne.Chciałbym aby był rockowy czyli mięsisty i głeboki ale nie dudniący a przy tym góra też poukładana. Nie zauważyłem aby kto kolwiek polecał tą firme.Czy jej produkty nie sa warte zainteresowania?

Niestety niemam możliwości przesłuchać zadnych z tych słuchawek .

to kapiszon. nie kupuj. Mój kumpel ostatnio kupował słuchawki do 600 zł. Zajawił się nad jakimis bardzo chwalonymi Byerdynamic'ami nie pamiętam modelu, nie ważne. Wszyscy je bardzo chwalili. Pojechał do sklepu, posłuchał i kapiszon totalny. Mówi że może i dobrze grają ale nie dla niego szukał zupełnie czegoś innego.

Kupił Senhaiser Momentum On Ear, osobiscie też mi się podobały.

W każdym razie o co chodzi. 1000 zł jesli dla ciebie to mało ryzykuj. Ale słuchawki potrafią grac totalnie nie tym dzwiekiem który chcesz!!

• 2 tygodnie później...

to kapiszon. nie kupuj. Mój kumpel ostatnio kupował słuchawki do 600 zł. Zajawił się nad jakimis bardzo chwalonymi Byerdynamic'ami nie pamiętam modelu, nie ważne. Wszyscy je bardzo chwalili. Pojechał do sklepu, posłuchał i kapiszon totalny. Mówi że może i dobrze grają ale nie dla niego szukał zupełnie czegoś innego.

miałem bardzo podobnie przy zakupie swoich Beyerdynamic DT 770 ale obecnie nie zamienił bym ich na nic innego, używane są często a w ostatnich dniach codziennie, mają niesamowity czysty, równy, dźwięk, bas jest szybki i dobrze zgrywa się z resztą może nie uderzy od razu w ucho jak w przypadku bose ale wybrałem je ponad bose qc15 na, które swego czasu się mocno napaliłem.

Mają jeszcze jedną wg mnie dużą zaletę są wygodne a dźwięk jest bardzo naturalny dzięki czemu mogę nie zdejmować ich z głowy godzinami. Dlatego czasem pierwsze odsłuchy mogą być mylące.

A teraz trochę szoku :) http://allegro.pl/sluchawki-monster-inspiration-hd-2kolory-wa-wa-i5215024878.html

Polecam min. dla tego że jakość wykonania i materiały są bez zarzutu i chyba najwyższej jakości .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.