Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC po dobrym transporcie?

joozeek

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedaję Thule'a cd 150 B i chcę przejść na DAC, bo to po prostu wygodniejsza opcja. I tu pojawia się problem, bo ten transport naprawdę świetnie gra, więc szukam czegoś, co zagra przynajmniej równie do rze. Daców w przystępnych cenach jest mnóstwo, ale szkoda pieniędzy na coś, co okaże się wymianą na gorsze. Poradźcie od czego warto zacząć poszukiwania, a co sobie darować.

https://www.audiostereo.pl/topic/119251-jaki-dac-po-dobrym-transporcie/

Zależy ile chcesz wydać na transport+dac+kabel cyfrowy. Jeśli równowartoś sprzedanego cd to lepiej na pewno nie będzie pod względem dźwięku. Chyba że chcesz rozbudowywać system i zarówno dac jak i transport będzie w cenie Thula, to wtedy będzie na pewno lepiej. Mówię o dźwięku, a nie o walorach użytkowych.

Ja użyłem w roli transportu Micromegę Stage 5 podłączając dac za 6000 i było niewiele lepiej w stosunku do Micromego saute. Dużo, dużo lepiej zrobiło się gdy zamiast niej użyłem transport Wadii i kabel cyfrowy za 1,5 tyś.

Sprzedaję Thule'a cd 150 B i chcę przejść na DAC, bo to po prostu wygodniejsza opcja. I tu pojawia się problem, bo ten transport naprawdę świetnie gra, więc szukam czegoś, co zagra przynajmniej równie do rze. Daców w przystępnych cenach jest mnóstwo, ale szkoda pieniędzy na coś, co okaże się wymianą na gorsze. Poradźcie od czego warto zacząć poszukiwania, a co sobie darować.

Do Czego będziesz używał daca :? Jak do pc lub laptopa to tak , ale jak chcesz mieć transport i dac słuchać muzyki z cd ,to tak jak kolega wyżej lepiej kupić dobre cd

:)

Sprzedaję Thule'a cd 150 B i chcę przejść na DAC, bo to po prostu wygodniejsza opcja.

Zacznij od dobrego transportu plików. Potem szukaj DACa.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zacznij od dobrego transportu plików. Potem szukaj DACa.

Zawsze mówisz on tym transporcie Ale nie podałeś żadnego przykładu , prócz twojego transportu który sprzedajesz

:)

Myślałem o kupnie daca i netbooka, który robiłby ze serwer i pozwolił cieszyć się muzyką na równym poziomie co wyżej wspomniany odtwarzacz cd, ale skoro to zła opcja, rozważę to, co napisaliście. Dzięki!

Myślałem o kupnie daca i netbooka, który robiłby ze serwer i pozwolił cieszyć się muzyką na równym poziomie co wyżej wspomniany odtwarzacz cd, ale skoro to zła opcja, rozważę to, co napisaliście. Dzięki!

Polecam zapoznać się z tym tematem i podobnymi w dziale:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Daphile + Terminal, to naprawdę całkiem dobre rozwiązanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.