Skocz do zawartości
IGNORED

Ciepło-ciepłe słuchawki do 35m2...oh wait

jellybean

Rekomendowane odpowiedzi

Tym razem proszę o radę przy wyborze słuchawek. Budżet to powiedzmy 600 zł i okolice. Tymczasowo mają być podłączone bezpośrednio do mojej Yamahy a-s500. Preferowana konstrukcja zamknięta, jak najlepiej tłumiąca.

Charakterystyka brzmienia, taka sama jak w przypadku kolumn czyli ciepłe, nie męczące, nie syczące, z lekko wycofaną górą, przy zachowaniu rozsądnej szczegółowości. Bas jak najbardziej, byleby nie przytłoczył całości.

Na razie jedyne co mi wpadło w oko to:

Brainwavz HM5

AKG K 550

Mam od jakiegoś czasu K550 i mogę je polecić. To bardzo neutralne słuchawki. Nadają są do długich odsłuchów, nie maja napompowanego basu. Wygodnie też sie noszą.

AKG mają to do siebie że charakteryzują się płaską w miarę charakterysytyką i nie podbijają pasma. Mam K530 i niestety ale basu w nich brakuje. Dochodzimy do sedna, że w jednych gatunkach muzyki się sprawdzają a w innych nie. Są idealne do elektronicznej, symfonicznej, new age, ale o rocku i metalu na nich zapomnij, iż uzyskasz zadowolenie. Do tego celu kupiłem Senki HD380Pro, które mają odpowiedni bas, są bardziej "ciemne", ale też bardziej uniwersalne do wielu gatunków muzyki.

Radzę przemyśleć temat pod katem czego słuchasz i pod to dobrać konkretny model i producenta.

Gość

(Konto usunięte)

Sennheiser HD380Pro...osobiście korzystam z nich jako przenośne...tłumienie pierwsza klasa...nikt nie słyszy co słucham, a słucham dużo ciężkich brzmień...na początku mogą wydawać się ciemne...

Pzdr :-)

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

A co byście powiedzieli o scenie w tych modelach (K550, HM5, HD380Pro)?

A ten "telefoniczny" skręcony kabel w HD380Pro nie przeszkadza? Można go odpiąć od słuchawek czy nie, bo czytam sprzeczne opinie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.