Skocz do zawartości
IGNORED

Pro-ject carbon debut - wymiana wkładki

Świetlicki

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy doradźcie jaka wkładka spasuje się z karbonowym ramieniem 8,6".

Mam chyba dość rozdzielczy i jasno grający system: wzmacniacz Exposure 1010, kolumny Audio Academy Phoebe III, przedwzmacniacz phono box s, gramofon Pro-ject carbon debut.

Chciałbym uzyskać neutralny dźwięk po cieplejszej stronie. Słucham rocka i muzyki elektronicznej.

Do tej pory grałem na grado blue, ale się złamała. Kupiłbym drugą, ale z grado ten problem, że po 2/3 strony nie dało się słuchać ze względu na IGD (zapłaciłem nawet za ustawienie w salonie i tak nic nie dało).

Myślałem o Shure m97xe i At 440mla ale boję się, że z tą drugą będzie zbyt jasno i zimno. Wolę analogowy i pełny dźwięk.

Pozdrawiam

Ortofony MM z "kolorowej serii" nawet te najtańsze grają tak jak oczekujesz.

Ortofon 2Mred był na wyposażeniu nowego gramofonu. Pamiętam, że podbijał górę, średnica była chłodna. Tak grał w moim zestawieniu. Dlatego zmieniłem na grado i było znacznie lepiej.

Z tego co napisałeś , zasugeruję w miarę tanią Sumiko Pearl .

Pozdrówko .

Myślałem o niej. Ale sporo osób pisze, że gra mało dynamicznie, muliście. Konfrontowałeś ją z shure m97xe?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Myślałem o niej. Ale sporo osób pisze, że gra mało dynamicznie, muliście. Konfrontowałeś ją z shure m97xe?

Tak , Shure gra bardziej dynamicznie w wyższej średnicy , ale bas w moim zestawie to buła , Sumiko grała lepiej w zakresie basu , ale bardziej wycofaną górą pasma .

Trzeba brać pod uwagę włączenie wkładki w posiadany system , u mnie idzie to w stronę bardziej miękkiego / plastycznie grającego systemu .

Z twojego opisu wynika że zestaw wpada bardziej w analityczny sposób grania , stąd moja propozycja Sumiko .

Oczywiście nie bierz tego za strzał w 10 , mimo wszystko nie jestem wszechwiedzącym .

Pozdrówko .

Ośmielę się zapytać o jedno kol. Świetlickiego:

czy na słuchawkach wetkniętych we wzmacniacz ww. wkładki też grały niezadowalająco ?

Słowem - czy była różnica i czy duża ?

Bo przede mną też wymiana z AT 95...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.