Skocz do zawartości
IGNORED

Ciężki wybór DACa

pawelszu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stałem się bardzo szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza Audiolab 8000s wersja UK.

Wzmacniacz w tej chwili gra z kolumnami Diy zbudowanych na glosnikach Usher 9950 oraz 2x 8935a.

Za źródło pracuje player Asus o'play pro ( w tej chwili po analogu) oraz jakieś cd technicsa ( ale bardzo slaby).

Już w tej chwili grając z asusa brzmi to rewelacyjnie a chciałbym to jeszcze poprawić poprze podawanie sygnału z asusa cyfrowo na dac. Myślałem o audiolabie 8200cdq ale trochę drogie to i zadko bywa w uzywce. Macie ppmysly co dobrze sie zgra z 8000s i usherami? Moje wymagania to żeby miał wejście usb i 2 cyfrowe.... i był najlepiej 43 cm szeroki i czarny (estetyka ma też dla mnie spore znaczenie)

Dziwięk szczegółowy, klarowny ale nie suchy, wole ocieplone brzmienia (być moze coś na lampie). Preferowana używka do ok 2k zł...

Pozdrawiam

Pawełs

https://www.audiostereo.pl/topic/119484-ci%C4%99%C5%BCki-wyb%C3%B3r-daca/
Gość numik

(Konto usunięte)

podłączam się, ja mam 8000s CHN, ale brzmienie to samo i Dali Z5. Też szukam DAC ciągle, rcam, audio-gd, myryad i schiit bifrost są w grze, ale ciężko wszystkiego posłuchać w tej konfiguracji

Gość numik

(Konto usunięte)

Posluchajcie w tej cenie audiolab Mdac. (sa dostepne tez po upgrade od Johna Westlake)

czytałem o nich, że ciut brakuje im barwy. Już sam wzmak akurat jeśli coś ma ciut słabsze to barwy, choć to debeściak ogólnie wg mnie, w jego cenie bezkonkurencyjny. Dlatego oprócz 4 w/w jeszcze o Atollu dac-100 myślę, z subem rel t5 to już bym miał wszystko ;p

przetworniki tej firmy są cenione za muzykalność,na zdjęciu i w linku jest akurat,znacznie droższa zbalansowana wersja-warto może poszukać second hand,albo sobie sprowadzić z Chin:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na drugim biegunie brzmieniowym są dac-i na ES9018-możesz pooglądać i poczytać w moim wątku o dac-ach z Chin.

Ukryta Zawartość

<br />Ale M Dac to cena za uzywke ok 3k :(<br />

Nowe w UK kosztuja po £450 (ex demo, albo z wystawy z plena gwarancja) a w PL wiecej za uzywke sie placi...chyba zaczne handlowac tym towarem :)

Wieza STEREO Technics :)

Nowe w UK kosztuja po £450 (ex demo, albo z wystawy z plena gwarancja) a w PL wiecej za uzywke sie placi...chyba zaczne handlowac tym towarem :)

Tylko jak z gwarancją w polsce CA na przykład nie honoruje gwarancji sprzętu zakupionego w Angli np DACMAGIC PLUS w Angli 200 f

Audiolab 8000 S wersja UK to b. fajny wzmacniacz, niestety chcesz mieć USB, a to zamyka drogę do Twojego systemu dla starszych, b. dobrych urządzeń jak Theta ProPrime II chodzi po tysiąc z ogonkiem, a gra lepiej od większości dzisiejszych wynalazków za parę tysięcy;-)

Myślałęm o nim

A Czy ktoś używał Audiolaba 8200CD jako DACa?

Jak to się sprawuej w praktyce?

W teorii miałbym 2 w jednym CD i DAC z USB i da się to jeszcze przyzwoicie kupić.

to jest stary dac,nie ma nawet złącza usb

lepiej dać komuś do złożenia-efekt będzie znacznie lepszy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak mozesz zwiekszyc budzet gdzies do 2,5 tys, to odsluchaj audiogd.

W zalwznosci od kosci sa 3 rodzaje brzmienia. Neutralny, cieply i posredni.

Ja mam ten neutralny na sabre, w swojej cenie ma najlepsze parametry. M Daca wyprzedza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.