Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Stereo bez odsłuchu

kinxsize

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz jak to sie mowi...dla chcacego nic trudnego...jak bym myslal, ze sie nic nie da to bym teraz rowy kopal :) nie namawiam nikogo na takie zakupy, bo nic mi z tego nie przyjdzie, ale mowie, ze mozna I jest duzo taniej...tak jak napisalem wczesniej. Pozdrawiam.

Wieza STEREO Technics :)

Co do gwarancji to daje Ci ja PRODUCENT a nie sklep. Co za roznica gdzie kupisz...rejestrujesz na stronie producenta przez internet I tyle

jesli coś im się stanie. Polski Serwis EIC się wypnie. Musisz je odsyłać do UK.

kupowalem od nich Precision 6.4

opowiedz jak grają. Przymierzam sie do tychz richera. Na czym grałeś wcześniej? Jak z basikiem?

Kurier w razie naprawy gwarancyjnej (co przy takich sprzetach mi sie jeszcze nie zdazylo) bedzie Cie kosztowal z PL pewnie nie wiecej niz 500pln

mi się też nie zdazyło i 200 zl w dwie strony. Licząc że zepsuje sie jedna kolumna.

z richersounds nie wysyłają do PL

ale mozna do nich zamówić swojego kuriera. Trzeba liczyć na uczciwość :)

jesli coś im się stanie. Polski Serwis EIC się wypnie. Musisz je odsyłać do UK.

opowiedz jak grają. Przymierzam sie do tychz richera. Na czym grałeś wcześniej? Jak z basikiem?

mi się też nie zdazyło i 200 zl w dwie strony. Licząc że zepsuje sie jedna kolumna.

ale mozna do nich zamówić swojego kuriera. Trzeba liczyć na uczciwość :)

Napisze Ci na PW, zeby tu nie smiecic utorowi.

Wieza STEREO Technics :)

Zakupione !

Szok po odsłuchu BX6 , Focal chorus 726, focal chorus 714. To właśnie te ostatnie spowodowały że pojawił się banan na mojej twarzy. Niby takie skromne kolumny ale jak dynamicznie czysto i przejrzyście grają. Zakupiłem więc dziś owe kolumny wraz z Cambridge cxa60 i modułem bluetooth bt100. Jak na razie nie żałuję ani troszkę a wręcz odwrotnie z każdą odsłuchana piosenką coraz bardziej zaskakują mnie pozytywnie :) Temat więc uważam za zamknięty. I NIE POLECAM NIKOMU KUPOWANIA BEZ ODSŁUCHU, nawet zestawu za małe pieniądze. Dziękuję za pomoc Panowie i życzę miłych i czystych odsłuchów :)

Pozdrawiam

Zakupione !

Szok po odsłuchu BX6 , Focal chorus 726, focal chorus 714. To właśnie te ostatnie spowodowały że pojawił się banan na mojej twarzy. Niby takie skromne kolumny ale jak dynamicznie czysto i przejrzyście grają. Zakupiłem więc dziś owe kolumny wraz z Cambridge cxa60 i modułem bluetooth bt100. Jak na razie nie żałuję ani troszkę a wręcz odwrotnie z każdą odsłuchana piosenką coraz bardziej zaskakują mnie pozytywnie :) Temat więc uważam za zamknięty. I NIE POLECAM NIKOMU KUPOWANIA BEZ ODSŁUCHU, nawet zestawu za małe pieniądze. Dziękuję za pomoc Panowie i życzę miłych i czystych odsłuchów :)

Pozdrawiam

No to teraz, żeby wyciągnąć maks ze sprzętu pomyśl o akustyce pomieszczenia o ile nic w tym kierunku nie robiłeś oraz przetestuj różne ustawienie kolumn.

• 2 tygodnie później...

Ja mam Tannoye Precision 6.2 od tygodnia. Bylem na odluchu tychze wlasnie i Focali Chorus 816W.

Na poczatku pierwsze 2 kawalki z ostrzejszym rockiem (Faith No More) faworyzowaly Focale ale z kazdym kolejnym kawalkiem Tannoye zaczely kompletnie dominowac: precyzja i obraz stereo, kotrola basu (Focal mial potezny bas jak na takie wymiary - ale kontrole nad nim nie najlepsza - oczywiscie w porownaniu do Precision). Focal to sciana dzwieku - bardzo otwarte glosniki i duzo bardziej uwydatione wysokie tony podczas gdy Tannoy gra bardziej naturalnie, dyskretnie no i przestrzen dzwieku jaka tworzy.... Nie zastanawialem sie dlugo choc przyznam ze nastawialem sie na Focale przed odsluchem. Odsluch jest konieczny!!!

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.