Skocz do zawartości
IGNORED

Cyrus Straight Line wtyki 3mm - gdzie kupić?

pjakub

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów,

szukam wtyków do kabli głośnikowych, które pasowałyby do wzmacniacza Cyrus Straight Line. Gniazda w tym wzmacniaczu mają mniejszą średnicą niż dla standardowych 4mm bananów. W sieci znalazłem informację że Cyrus w tamtym okresie wyposażał wzmacniacze w gniazda dla wtyków o średnicy 3mm, więc mniejsze niż powszechnie dziś obowiązujący standard.

Niestety nie mogę nigdzie znaleźć takich 3mm wtyków (banany czy BFA). Np. na brytyjskim ebay'u są 3mm banany ale ich koszt to ok. 200zł za 4szt. W związku z tym szukam jakiejś bardziej dostępnej alternatywy. Czy możecie mi doradzić gdzie ew. mogę dostać takie 3mm wtyki?

będę wdzięczny za pomoc,

pozdrawiam

Witam.

Moja rada: wylutować te gniazda, wlutować normalne lub "na sztywno" przylutować kable do płytki z elektroniką w wzmacniaczu. Ja akurat mam te wtyki, bo mam ten wzmacniacz, ale gdybym miał męczyć się z szukaniem "gdzie kupić" to zrobiłbym to, co napisałem. Pozdrawiam.

Aha, nie gniewaj się, ale wzmacniacz kiepski. Jeśli wystarcza ci, że coś gra i nie ważne jak, to jest w porządku...:)

Jak 3 mm to rzeczywiście mniejsze.Moja 8 vs ma 4 mm czyli typowe BFA .

Jeśli nie ruszasz kabli i nie masz szkodników co mogłyby przypadkiem kabel wysunąć to możesz obrać odpowiednio końcówkę kabela i wcisnąć go w wyjście głośnikowe wzmacniacza i zabezpieczyć taśmą izolacyjną przed wysunięciem. Mało elegancko ale u mnie się sprawdziło i działało z powodzeniem.

Teraz mam na kablu wtyki BFA od enerra bo przełączam czasami pomiędzy wzmacniaczam a amplitunerem kina.

Nie wiem czemu ale wtyki BFA od Prolinka kupione w sklepie elektronicznym u mnie fatalnie tłumiły sygnał. Mam srebrzone kable Qed i na firmowych wtykach Cyrusa jak i Enerra nie ma problemu.

Natomiast na Prolinku jakbym zarzucił gruby koc na kolumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.