Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór karty do gamingu

Sarga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

lecę prosto z mostu :)

Do wyboru mam dwie karty: Audiotrak Prodigy HD2 oraz Xonar DX, pod słuchawki HyperX Cloud. Najważniejszą rzeczą która mnie tu kieruje jest Counter Strike, gdzie zależy mi oczywiście na pozycjonowaniu i innych takich. Teraz staję przed wyborem, słuchanie muzyki na jakiejkolwiek karcie na pewno będzie lepsze niż na zintegrowanej, która specjalnie mi teraz nie przeszkadza (tak, wiem, słaby słuch :D ), dlatego muzyką tak bardzo się tu nie przejmuję. Która więc z tych dwóch kart okaże się lepsza?

Pozdrawiam

PS. Jeszcze jedno pytanko - słyszałem że wymiana opampów to naprawdę duży krok do przodu dla karty, ale czy mogą one także wpływać pozytywnie na odtwarzanie w grze? Nie mówię tu o jakości dźwięków ale o tych cechach, które graczowi się przydadzą praktycznie.

https://www.audiostereo.pl/topic/120745-wyb%C3%B3r-karty-do-gamingu/
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

W wyborze karty nie pomoge, moja sie kurzy jako ze uzywam DACa tylko. Chcialem tylko napisac ze szacuneczek za CS. Ja biegalem po aztecu od 2000roku przez pare dobrych lat, nie wiedzialem ze wciaz sie w to gra jeszcze :)

Słuchawki HyperX Cloud mają zintegrowaną kartę dźwiękową USB ...

Nie trzeba więc żadnej dodatkowej karty dźwiękowej ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Mam zamiar kupić HyperX Cloud I, nie II :)

Dlatego do nich potrzebuję dźwiękową, która na pewno da mi więcej niż zwykła USB z wersji II.

BioPlayer, a jakie inne jeszcze polecasz? Jeszcze nic nie zamawiałem, dlatego jestem otwarty na propozycje, choć wiele dobrego o Cloudach słyszałem.

A może te:

SteelSeries Siberia Elite Prism z kartą USB na pokładzie

Z recenzji:

"Muszę przyznać, że przesiadka z modelu Kingston HyperX Cloud była dla mnie dość trudna. Powód jest bardzo prosty – Kingstony powstały w oparciu o słuchawki Takstar PRO 80 zaprojektowane głównie z myślą o odtwarzaniu muzyki. Wrażenia w czasie jej słuchania były moim zdaniem lepsze od tego co zaproponowały słuchawki Steelseries. Z drugiej jednak strony w czasie grania Siberia Elite Prism spisywała się po prostu doskonale (nieco lepiej od Kingstonów)."

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tutaj niestety problem mi sprawia cena (za HyperX + karta dam jakieś 200zł mniej) oraz niechęć i nieufność do słuchawek Steelseries (chociaż przyznam że te wyższe modele jak podany przez Ciebie jest naprawdę dobry i ceniony).

Ja kupiłem synowi za 699. A teraz są za 631.

Syn sobie chwali. Ja też. Mają mocną budowę a to się ceni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.