Skocz do zawartości
IGNORED

Linn Records (z HI-FI)- utwór 6 -szumki?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

>Kamill

Ironii w moim poscie nie odczytales, a szkoda. Nie rajcuje mnie ta plytka pod wzgledem czegoś tam w tle, wysluchalem jej 2 razy i poszla w kąt, moze puszcze sobie jeszcze kiedys wybrane utwory i tyle.

pozdrawiam

Tak ironii, intencji, a gdzie zabawa, pasja, słuchanie muzyki?

Piszecie Panowie do Stryjeckiego, a on nie odpowiada. Bo ma się przyznać, że oszukał wszystkich na 8 zł i pomiarów nie zrobi, bo wtedy się okaże że całe pismo do bani. Poczytajcie sobie wątek o Totemach na forum HFiM. Tylko błagam, nie wpisujcie się. Szkoda psuć dobrą atmosferę i mulersować.

Kurna, co tu się dzieje? Sami profesorzy i sędziowie, aż strach napisać, że sok cytrynowy kwaśny, bo się wyjdzie na idiotę.

< Zbig > dobra spróbuję jeszcze raz. Bardzo interesuja mnie koncerty Vivaldiego w wykonaniu Orchestra of the Age of Enlightment. Czy mógłbyś sie do mnie odezwac. [email protected] Wielkie dzięki.

Ludzie, ech...

W fortepianie znajduje się zespół tłumików, połączony z pedałem lewym i prawym. Prawy podnosi go nad struny, a listwa jest zamontowana na sprężynkach, które przy każdym uniesieniu i - bardziej - opuszczeniu listwy robią tsss. Cichutko. Teraz są dwie możliwości - albo nastawiamy wysoką czułość w mikrofonach i to wyjdzie, razem z szumem stołu, albo niższą i ucieknie sporo informacji. Tak był (pierwsza opcja) zrealizowany sampler HFiM, gdzie słychać to jeszcze bardziej. Przestańcie więc wypisywać brednie, na czele z Andreą i jego pre, tylko podejdźcie kiedyś do instrumentu i naciśnijcie prawy pedał (w ciszy), dźwięk będzie słychać przy puszczaniu pedału.

Andrea, wsadź głowę pod inną klapę, bo na tej się, z całym szacunkiem, znasz jak świnia na gwiazdach.

Jak słyszysz takie cichutkie "łubum" to znaczy, że pedał jest wciskany, a filc podnosi się nad struny. To 'Łubum" oznacza, że listwa dotarła do ogranicznika na górze. Potem jest "tsss", tutaj sprężynki robią swoje. A więc miej pretensje do instrumentu i swojej niewiedzy, którą nam tu wciskasz z pozycji autorytetu i preampu.

No i sampler do bani. Nie bronię go, bo nie mam emocjonalnego syosunku do kawałka plastiku. Nie lubię jednak mądrali. Andrea, taki znawca jak ty powinien pracować w Polskim Radiu. Na portierni.

Podtrzymuję moje zdanie. "6" to bubel na tej płycie i tyle. Trudno słuchać takiego zapisu.

A na fortepianie się nie znam. Fakt. Ale mikrofony - z pewnością nie ja jeden - lepiej bym ustawił, znawco ;)

No tak...Domyślam się że ustawiłbyś lepiej mikrofony, suwaki na stole i jeszcze powiedział piamiście, jakie rubato ma stosować u Chopina. To ty masz fach w ręku, możesz brać 300zł za godzinę w studiu!

Posłuchaj solowego fortepianu z samplera HFiM, a potem płyty Jopek/Metheny. Pomijając, że to także buble, tam są identyczne "turbulencje". Potem możesz nadal podtrzymywać zdanie.

Muzycy z Tangerine Dream mieli swiadomosc tego by nagrac dobrze fortepian potrzebnych jest kilkanascie mikrofonow!

Posłuchajcie tego instrumentu w ich wczesnych realizacjach....

Słuchałem w.w. sampler ... ...w moim mniemaniu nieporozumienie.Ale jest i niema co sie roztrzasac nad zagadnieniem.

Dobra płytka kosztuje i tyle.

Reference Recordings, Naim i kilka innych "wytwórni audiofilskich" to też żenada, co zapewne niebawem zdemaskuje to forum. Drżyjcie wydawcy i dźwiękowcy, bo oto już nadchodzi ekipa fachowców. Jak Wam ustawią mikrofony, to się............... I na co wam te machloje, amatorzy, my się tu na was poznaliśmy!!!

Prawda jest taka kolego ze z 50% jesli nie wiecej materiału na płytach jest spapranego!Juz pomijam forme muzyczna.

W latach 40....do 80 ch... realizacyjna była nie do pomyślenia.

Muzycy sami z siebie dniami siedzieli w studio by dac słuchaczowi radochę... i jakość!

A niektórzy muzycy nadal siedzą w domu i robią nagrania na kompach. Słabe technicznie, ale czasem wybitne muzycznie. Ale w domu to audiofilsko możesz sobie nagrać kupno wzmacniacza przez telefon lub maila.

andrea 29,zydelek

na tym forum nie wolno miec swojego ,odrebnego zdania,potwierdzonego odsluchem,doswiadczeniem.

tu obowiazuja zasady jak na bialorusi.

juz bardziej logicznie i konkretniej,od was ,nikt z forumowiczow nie opisal tego rozreklamowanego jako wybitny,

bubla.

w moim systemie,z moim sluchem,bedac pozytywnie nastawiony do tego samplera,stwierdzilem to samo co wy.

i odlozylem go gleboko w szafke.

porazka.

-> Kamill i jemu podobni

załóżcie sobie własne forum (fanklubu samplera Linna ;-)

oczywiście tam Kamill będzie moderatorem i wytnie wszystkie nieprawomyślne opinie

podrzucę Wam chłopaki przy okazji pewną ideę - zróbcie zrzutę, bo to wstyd, że Tiefennbrun (czy jak mu tam) nie ma jeszcze w Polsce pomnika ;-)

......................

jedno mi się też w głowie nie mieści - wytykać komuś, że zna się na muzyce albo raczej, że posłuchał już tak dużo, że mu się sampler Linna nie podoba?

zaiste, wstyd i hańba ;-)

wiesz,sa wychowani w duchu poprzedniej epoki.

zero wlasnego zdania,brak tolerancji dla odrebnych opini,

psychologia tlumu.podatnosc na reklamy.

to takie przetresowanie.

Mir

Poszedłem do pianina, otworzyłem klapę, i..... mimo "uzywania pedałów" słychać dzwięki strun poruszanych uderzeniami w klawisz. Zakłoceń brak. Niech i Kapelli się wypowie w tej kwestii.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.