Skocz do zawartości
IGNORED

Beyer'y DT150 vs SH580 - kontur bas

T_o-m_e-k

Rekomendowane odpowiedzi

Na koniec posłuchałem sobie jeszcze Sennheiser'ów HD 600. Nie wchodząc zbytnio w szczegóły: w ogólnej ocenie dla mnie są to najlepsze słuchawki, choć podchodziłem do nich bardzo sceptycznie. Bas zdecydowanie najlepszy, niesamowicie motoryczny, analityczny. Góra niemęcząca. Bardziej dźwięczna, kolorowa od 880-tek, choć oczywiście wyraźnie gorsza od DT150. Jednak wszystkiego mieć nie można. Biorąc pod uwagę wszystkie aspekty brzmienia dla mnie to najbardziej wyrównane słuchawki. (Przyznam jednak, że kwestia szybkości i analityczności basu ma dla mnie decydujące znaczenie, gdyż nie nawidzę jak sekcja rytmiczna jest nierytmiczna i się ciągnie, lub co gorsza zagłusza inne instrumenty)

> Tomek

A jakiej muzyki słuchałeś na HD-600 i na jakim źródle?

Moim zdaniem HD-600 na "górce" są fatalne. Wycofują instrumenty i ich nie różnicują (brak barwy). Do tego jak już zagrają to kłują w uszy.

Pzdr.

Źródło to Rotel 971, oraz piecyk DIY na mosfetach w klasie A. Cechuje się "lampową średnicą"

Muzyka: blues/rock, np. Dave Mathews, Marty Grebb (Telarc) oraz "light" jazz, np. Diana Krall

Nie słucham muzyki klasycznej.

Zgadzam się, że barwa mogłaby być lepsza na HD600. Jednak jest ona na przyzwoitym poziomie. Przestrzeń także. Natomiast bas jest świetny. W tej kwestii dla mnie pomiędzy HD600 a DT880 jest taka róznica jak pomiędzy DT880 a DT150.

Teraz muszę kończyć. Bedę tutaj wieczorem

Pozdrawiam

• 9 lat później...
Gość Synthax

(Konto usunięte)

Odświeżam nieco wątek,

w świecie słuchawek sporo się wydarzyło przez ostanie kilka lat, a jako posiadacz DT150 i po przesłuchaniu kilku flagowców uważam, że pozycja DT150 bynajmniej wcale się nie osłabiła.

• 4 tygodnie później...

A powiedzcie koledzy, czy z racji tego, że DT880 są konstrukcją niby zamknięta, czy pół otwartą to jak wygląda hałasowanie do otoczenia ? Głośne są dla domowników jeśli jeden z nich aktualnie poddaje się rozkoszy słuchania ?

Odświeżam nieco wątek,

w świecie słuchawek sporo się wydarzyło przez ostanie kilka lat, a jako posiadacz DT150 i po przesłuchaniu kilku flagowców uważam, że pozycja DT150 bynajmniej wcale się nie osłabiła.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Alt tak jak z konstrukcji klasycznie otwartych ?

Otoczenie słyszy trochę muzyki. Tego się nie uniknie.. Większości z otoczenia raczej będzie to przeszkadzać..

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Gość Synthax

(Konto usunięte)

Trochę mniej.. Wiesz to jest tak że nawet niektóre zamknięte konstrukcje słabo izolują... Z drugiej strony jak cicho się słucha konstrukcji półotwartej to prawie nic nie słychać na zewnątrz. Piszę Tobie z własnych obserwacji, bo ja też głównie zamkniętych słucham bo takie mam warunki.

No i kupiłem DT 880 :) rzeczywiście pieruny są głośne do otoczenia, a mam trochę pogłosu bo pokój w trakcie remontu wiec niesie, że ho ho

Trochę mniej.. Wiesz to jest tak że nawet niektóre zamknięte konstrukcje słabo izolują... Z drugiej strony jak cicho się słucha konstrukcji półotwartej to prawie nic nie słychać na zewnątrz. Piszę Tobie z własnych obserwacji, bo ja też głównie zamkniętych słucham bo takie mam warunki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.