Skocz do zawartości
IGNORED

Branford Marsalis i jego A Love Supreme.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie jest!Kilka lat temu ukazało się to nagranie na Blue rayu i jak dotąd uchodziło za jedno z najlepszych nagrań muzyki na tym nośniku.Nie wiedzieć czemu nie było edycji na CD czy winylu.I teraz jest.Mam na myśli płytę winylową kwartetu Branforda Marsalisa z koncertu w amsterdamskim klubie Bimhuis 30.03.2003r. "Coltrane's A Love Supreme Suite" wydawnictwo OKeh 2015.Przypominam,że kwartet grał w składzie lider saksofon,Joey Calderazzo piano,Eric Revis bas i Jeff "Tain" Watts perk.Grają znaną nam wszystkim natchnioną muzykę po swojemu,nie kopiują Johna ale w duchu jego muzyki.To wykonanie absolutnie kongenialne!Muzycy wznoszą się na szczyty wykonawstwa jazzowego.Marsalis na saksie wykonuje żarliwą modlitwę( do Boga?do Absolutu?Kosmosu?),Calderazzo jest jego zaprzeczeniem,jest raczej chłodny i analityczny.Revis na basie to czujny duch a Watts to po prostu killer,on zabija energią i pulsem.

Mam tę płytę od wczoraj i nie mogę przestać jej słuchać.Nie wiem czy jest też wydanie na CD.Ja kupiłem w Media za 119 zł.

Mam tę płytę od wczoraj i nie mogę przestać jej słuchać.Nie wiem czy jest też wydanie na CD.

Jest i to od dawna; mam podwójne wydanie: cd+dvd. Kupiłem to chyba z sześć lat temu. Wyszło w 2004 roku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parker's Mood

Nie chodzi w jazzie o to, żeby było lepiej, bo cóż to znaczy lepiej? Granie jazzu to własna droga, własny język i personalny wybór. Dążenie do brzmienia oryginalnego i granie jak w oryginale mija się zupełnie z celem w tej sztuce.

Parker's Mood

Zgodnie z sugestią Kolegi CATV-a, to jazz i klasykę należałoby przestać grać jakieś pół wieku temu - wszystko już wtedy zagrano optymalnie, za wyjątkiem "nowych odkryć" . A jazz to już w szczególności ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.